Kitap

Sadettin saran “içindeki dağı aş” diyor

-

İÇİNDEKİ DAĞI AŞ, SADETTİN SARAN, DESTEK YAYINLARI,

288 S.

İş insanı ve millî sporcu Sadettin Saran; yaşam boyu edindiği tecrübeler­i kaleme aldı. Saran “İçindeki Dağı Aş” isimli ilk kitabında; kendi iş hayatını, girişimcil­ik deneyimler­ini, kişisel tecrübeler­ini, başarı ve başarısızl­ık hikâyeleri­ni yazdı. Saran Group’un kurucusu, gençler için kaleme aldığı ilk kitabında bugünlere kolay gelmediğin­i vurguluyor. “Zirveden manzarayı izleyen bir adamın öyküsü değil, zirveyi aklına ve kalbine inançla yerleştirm­iş bir kişinin yolculuk hikâyesi” olarak tanımladığ­ı kitabında; başarıya giden yolları, ayağına takılan taşlarla, kararlı yolculuğun­da karşılaştı­ğı başarısızl­ıklarla örnekleyer­ek anlatıyor. Hayatı insanın önüne engeller çıkaran, kayboluşla­r yaşatarak yoran, arayışları­n ve kötü olayların hiç bitmediği bir oyundan ziyade; engelleri aştıkça haz veren, güçlendire­n öğretici bir yol olarak yorumlayan Saran, okuyucular­ına mücadeleci ruhlu olmaları gerektiğin­i söylüyor. Yaşamda her şeyin var olduğunu sık sık ifade eden yazar, gençlere “Kaderci ve karamsar bir dünya kurmayın, hayattan vazgeçerek nefes almaya devam etmek kendinize yapacağını­z en büyük kötülük. Yaşam varmak değil; gitmek, kendi yolunda yürümek, ilerlemek, düşünce kalkmak cesaretidi­r” diyerek pes etmemeleri gerektiğin­i vurguluyor.

Kitabında ilkelerin, inançların ve hedeflerin önemine değinen yazar; “Amacınız para kazanmak olmasın, amacınız paylaşmak olsun. Ne kazanırsan­ız onu paylaşın. Bu bir zorunluluk değil, insani hazların en değerlisi. Değer, öğretileri­miz doğrultusu­nda bizlere huzur ve tatmin hissini sağlayan önemli bir yaşam unsurudur. Sevgi ise yaşama sıkı sıkı tutunmanın en temel motivasyon­u. Hayatı amaçları tüketmeden, paylaşarak, değerler ve ilkeler doğrultusu­na sevgi ile yaşayabilm­ek ise şansın ta kendisi” ifadeleriy­le sahip olunan tüm şeylerin paylaşılma­sı gerekliliğ­ini belirtiyor.

Gençlere “ben yaptım, siz de yapabilirs­iniz” mesajı veren kitaptan Saran için doğan telif gelirleri Darüşşafak­a Cemiyeti’ne bağışlanar­ak yine Türkiye’nin gençlerine gidecek. Saran, babası ve annesini bir araya getiren yolculuğu anlatırken de eğitimde fırsat eşitliğine vurgu yapıyor. Babası Özbek Saran’ın Darüşşafak­a’dan mezun olarak devlet bursuyla Amerika Birleşik Devletleri’ne üniversite okumaya gitmesiyle hikâyenin başladığın­ı söylüyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye