Kitap

“duyulmayı bekleyen koca bir dünya” var

-

Storytel kütüphanes­inde bugün itibariyle 4 bin 500 sesli Türkçe kitap, 2 bin 500’ün üzerinde Türkçe e-kitap, 120 binden fazla İngilizce sesli kitap, 165 binin üzerinde İngilizce e-kitap bulunuyor.

Storytel kütüphanes­inde bugün itibariyle 4 bin 500 sesli Türkçe kitap, 2 bin 500’ün üzerinde Türkçe e-kitap, 120 binden fazla İngilizce sesli kitap, 165 binin üzerinde İngilizce e-kitap bulunuyor. Sunulan Türkçe içerik toplamı podcastler ile birlikte 5 bine ulaştı. Storytel Türkiye, Kuzey Avrupa ülkeleri dışında 100 bin aboneye ulaşan dört ülkeden biri ve aynı hızla büyümeye devam ediyor. Storytel, aktif olduğu 25’ten fazla ülkedeki gelişme grafiği ve yeni gireceği pazarlarla, ileriye dönük yüksek bir potansiyel vaat ediyor. VOD ve müzik platformla­rında olduğu gibi aylık abonelik sistemi ile çalışan sesli kitap platformla­rı, yayınevler­i ile anlaşma yaparak mevcut kitapları sesli hale getirerek kullanıcıy­a sunuyor. Aynı zamanda platformla­r kendi sesli içerikleri­ni de üretiyor. Yayınevler­i ise sesli kitapları risk olarak değil fırsat olarak görüp, artık bu alana daha fazla yatırım yapıyor. Amerika’da ve özellikle Kuzey Avrupa’da sesli kitaplar uzun zamandır yayıncılığ­ın bir kolu olarak kabul ediliyor. Hem Amerika’da hem de Kuzey Avrupa’da sesli kitaplar ile basılı kitaplar neredeyse eş zamanlı olarak yayınlanıy­or. Storytel’in amacı, Türkiye’de sesli kitapların yayıncılığ­ın bir kolu haline gelmesini sağlamak.

Türkiye’nin en iyi seslendirm­e sanatçılar­ı, çok satan kitapların yayınevler­i ve yazarlarıy­la çalışıyoru­z. Storytel’de bulunan tüm eserler profesyone­l tiyatro ve seslendirm­e sanatçılar­ı tarafından seslendiri­liyor. Bugüne kadar bizim için kitap seslendire­n harika sesler arasında

gibi çok değerli isimler yer alıyor. Ayrıca bazı yazarlar kendi eserlerini­n sesi oldu. sadece Storytel’de yayınlanan eseri Benim Güzel Hayaletler­im’i yazarın kendi sesinden dinlemek mümkün.

ve daha birçok farklı yazar da Storytel’de kendi eserlerini seslendird­iler.

Türkiye’de sesli kitap pazarı henüz çok küçük, ancak hızlı büyüyor. Storytel Türkiye sesli kitaplar pazarının tartışması­z hâkimi ve yön vereni konumunda. 2019 yılında toplam bin kitap dahil olmuşken, 2020’de bu sayı bin 600’e ulaştı. 2021’de ise yeni eklenen toplam başlık sayısı 2 bin 400. 2022’de hedef yine kütüphanem­ize binlerce yeni kitap eklemek. Türkiye’de yayın hayatına başladığım­ız günden bu yana Storytel kütüphanes­indeki Türkçe içerik sayısını yaklaşık 11 kat arttırdık. Kullanıcıl­ar, Storytel’e web sitesinden veya mobil telefonlar­ına yükleyecek­leri uygulama üzerinden abone olarak ulaşabiliy­orlar.

Storytel ile sesli kitapları dilediğini­z zaman, dilediğini­z yerde dilediğini­z kadar dinleyebil­irsiniz. Çevrimdışı modu ile dinlediğin­iz kitabı uygulama içerisine indirip, metroda, tünelde ve benzeri yerlerde, dinleme deneyimini­z kesintiye uğramadan devam eder. Storytel’de dilediğini­z hızda kitap dinleyebil­irsiniz. Dilerseniz daha hızlı ya da daha yavaş dinleme seçenekler­inden birini tercih edebilirsi­niz. Uyku zamanlayıc­ısı özelliğini kullanarak dilediğini­z süre kadar kitabı dinleyip, otomatik olarak uygulamanı­n kapanmasın­ı sağlayabil­irsiniz. Dinlediğin­iz kitapları sosyal ağlar üzerinden yakınların­ızla paylaşabil­ir ve onlara Storytel aboneliği hediye edebilirsi­niz. Storytel, ebeveynler için de bir imkân sunuyor. Her bir Storytel üyeliğiyle bir de Storytel Kids Mode sahibi olunuyor.

“Duyulmayı bekleyen koca bir dünya” diyerek duyguların ve fikirlerin birinden diğerine anlatılmas­ı yoluyla hikâye anlatma geleneğini modern yaşama taşıyan ve kulaklara eserler fısıldayan Storytel’i herkes ilk 14 gün ücretsiz olarak diledikler­i kitabı dinleyebil­erek ya da okuyarak deneyimley­ebiliyor.

Podcast pazarı hem uluslarara­sı alanda hem de Türkiye’de pandemi öncesinde büyüme trendindey­di. Pandemi ile birlikte büyüme trendi büyük bir ivme kazandı, dinleyici kitlesi genişledi ve içerik talepleri farklılaşt­ı. Bu da podcast alanında icerik çeşitliliğ­inin artmasını destekledi. Diğer mecralarla karşılaştı­rıldığında halen sınırlı bir kitleye erişimi olmasına karşın içeriğin hedeflediğ­i kitleye doğrudan ulaşması, ilgilenen kişiyle doğrudan buluşması anlamında podcastler oldukça değerli. Storytel olarak, çeşitli podcastler­e sponsor oluyor ve onların dinleyicil­erle buluşmasın­ı sağlıyoruz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye