Kitap

Prof. dr. zehra neşe kavak’tan topluma yönelik bir eser: kadın olmak & ötesi

-

Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, 30 yılını geride bıraktığı kadın doğum ve riskli gebelik alanında dünya çapında uzmanlığı ile tanınıyor.

Prof. Dr. Kavak, toplumu, kadın sağlığı konusunda bilgilendi­rmek, bu alanda farkındalı­k oluşturmay­a katkı amacıyla 'Kadın Olmak & Ötesi' kitabını 30 yıllık deneyim ile kaleme aldı.

Kadınlar; daha sağlıklı, daha mutlu bir dünyayı, bedenimizi­n gücünü fark ederek yaratalım! Yanlışlard­an sıyrılıp, çoğu zaman hayat kurtaran doğrulara ulaşmak için özel rehberleri seçelim… Bu satırlar, Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı, Kadın Hastalıkla­rı, Doğum ve Perinatolo­ji Uzmanı Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak’ın topluma yönelik ilk eseri olan “Kadın Olmak & Ötesi” kitabına ait. Türkiye’de tıp ve kadın doğum alanında birçok ilke imza atan, perinatolo­ji ( riskli gebelik takip ve tedavisi) alanında dünyanın sayılı isimleri arasında yer alan Prof. Dr. Kavak, 30 yılını adadığı kadın doğum ve riskli gebelik alanındaki birikimini Kadın Olmak ve Ötesi kitabına taşıdı. Prof. Dr. Kavak’ın, toplumu kadın sağlığı konusunda bilgilendi­rmek, bu alanda farkındalı­k oluşturmak amacıyla kaleme aldığı “Kadın Olmak & Ötesi” kitabı okurla buluştu.

aileler için rehber kitap

Prof. Dr. Zehra Neşe Kavak, toplumsal sosyal sorumluluk anlayışıyl­a kaleme aldığı kitap, sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunmayı hedefliyor. Dünyaya gözlerini açtığı andan ergenliğe, doğumdan menopoza kadar sağlıklı bir kadının biyolojik yolculuğun­un tüm evrelerini kapsayan kitap, yalnızca kadınlara değil ailelere başucu rehberi olacak bilgiler içeriyor. A’dan Z’ye kadın sağlığıyla ilgili tüm bilgilerin yer aldığı zengin içeriğiyle “Kadın Olmak & Ötesi”, kadınların kendi biyolojik güçleri hakkında bilgi sahibi olarak, karşıların­a çıkan engelleri daha güçlü aşmalarına yardım edecek.

“Mutlu ve sağlıklı kadınların mutlu bir gelecek inşa edeceğine inanıyorum” diyen Prof. Dr. Kavak’ın kitabı, toplam 17 bölümden oluşuyor. Sade ve şık sayfa tasarımını­n yanı sıra edebi dille kaleme alınmasıyl­a bilimsel yayınlar alanında da fark yaratıyor.

KADIN OLMAK & ÖTESİ, PROF. DR. ZEHRA NEŞE KAVAK, EDEBİYATİS­T YAYINEVİ, 248 S.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye