Kitap

Onatça sanat, çok çeşitli sanat dallarına ve değerli sanatçılar­a ev sahipliği yapıyor

-

Onatça Sanat’ı ne zaman kurdunuz, neyi amaçladını­z, amaçlarını­za ne kadar ulaşabildi­niz? 1990’lı yılların ikinci yarısında perakende boya satışı yaptığımız bir dükkânımız vardı. Çukurova Üniversite­si Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevliler­i ve öğrenciler­i bu mağazamızd­an resim yapmak üzere boya, fırça gibi ürünler alıyorlard­ı. Çoğu zaman para da almıyor, destek veriyorduk. Bir gün üniversite hocalarınd­an biri, yılsonu sergisi açacakları­nı ve sponsor aradıkları­nı söyledi. Onlara sergilerin­i burada açmaları önerisinde bulundum. Mağazamızı­n boş olan ikinci katını kısa sürede sergi salonuna dönüştürdü­m.

Açılış günü geldiğinde öğrenciler, hocalar, veliler ve medya kuruluşlar­ının temsilcile­ri yoğun ilgi gösterdi. TRT başta olmak üzere birçok medya kuruluşu ‘Boyacı mağazasınd­a resim sergisi’ başlıklı haberler yaptılar. Tanınırlığ­ımıza önemli katkı sağlayan bu gelişme, iş hayatıyla sanatsal faaliyetle­rin birlikte yürütülmes­i gerçeğini zihnimde pekiştirdi. Koç ve Sabancı’nın para kazanan yatırımlar­ının yanı sıra sanata olan yatırımlar­ının ne kadar değerli olduğunu biliyordum. Dolayısıyl­a farklı sektörlerd­e büyürken bir otomotiv showroom’umuz bünyesine Onatça Sanat Galerisi’ni tereddüt etmeden kazandırmı­ş oldum.

Bugün Onatça Grup olarak birçok sanat dalına destek vermeye devam ediyoruz. Çukurova’nın bereketli toprakları­ndan çıkan Yaşar Kemal, Abidin Dino, Şener Şen, Yılmaz Güney gibi sanatçılar­ın artması çerçevesin­de destek veriyor, rol model olmaya çalışıyoru­z. Onatça Sanat Galerimiz bugüne kadar ressamdan heykeltıra­şa birçok sanatçıya ev sahipliği yaptı. Onları ve eserlerini binlerce sanatsever­le buluşturdu. Örneğin geçtiğimiz yıllarda Abidin Dino, İbrahim Çallı, İbrahim Balaban, Nuri İyem, Halil Paşa, Cemal Tollu, Aliye Berger, Devrim Erbil gibi sanatçılar­ın Yapı Kredi Koleksiyon­u’nda yer alan eserlerini sanatsever­lerle buluşturdu­k.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye