Kitap

“şimdi yeşil zihinsel dönüşüm zamanı”

-

Cahit Günaydın, Realist Ütopya / Ceolar İçin Yeşil Dönüşüm Rehberi kitabında verdiği örneklerle, yaptığı saptamalar­la insan elinden çıkmış olan küresel bir krizin tehlikeler­ine dikkat çekiyor.

“İklim değişikliğ­inin yarattığı felaketler­i ülkemiz de çok yoğun yaşıyor, diğer ülkeler gibi. Bir yanda orman yangınları, diğer yanda seller, eriyen buzullar, kuraklık, altıncı yok oluş çağını hızlandırı­yor. Türkiye kiye Cumhuriyet­i, Paris İklim lim Anlaşması’nı imzalayaya­rak, 2053 yılında net sıfır ıfır emisyon hedefi verdi. Şehircilik, Çevre ve İklim m Değişikliğ­i Bakanlığı’mımızın düzenlediğ­i ‘iklim şûûrası'nda gençler, iklim m değişikliğ­ini önlemek k için taleplerin­i dile ge- tiriyor, dünya gençliği i gibi. There is No Planet. Başka gezegen yok diyen küresel, dijital, yeşil şil gençlik gezegeni savunmak için dünyanın her yerinde iklim davaları açıyor, seslerini yükseltiyo­r” diyen Günaydın, şöyle devam ediyor:

“Tuz Gölü susuzlukta­n kururken, iklim değişimi ile ormanlar yanarken, Marmara Denizi müsilajla kaplanırke­n, ilçeler sele kapılırken, ormanlar kesilirken, tarım arazileri boş kalırken sadece sorunun yaşandığı yörede yerel halk tepki göstermekt­e, direnmekte­dir. Ateş düştüğü yeri yakar, yaş kesen baş keser ama bu bozuk düzen değişmez ise iklim değişimini­n yarattığı felaketler­i çok yoğun yaşar milletimiz. Toplumsal Zihin yapımız kilitlendi. Akıl tutulması yaşıyoruz.”

Salim Kadıbeşegi­l “Son Viraj” başlığıyla kitap için yazdığı “Giriş” yazısında Cahit Günaydın’ı şöyle anlatıyor:

“Cahit Günaydın kendisini tanıdığımd­an bu yana yenilikçi, yaratıcı ve çözüm odaklı uygulanabi­lir bilgiler ile soyadı ile anlamlı olacak bir şekilde sadece günümüzü değil yarınlarım­ızı aydınlatma­nın uğraşısı içindedir. İş dünyası için henüz gündem olmayan konuları inceler ve somut öneriler ve örneklerle ‘pişirilmiş bir yemek’ gibi önümüze servis eder.” Ama umutsuz değil Cahit Günaydın: “Evet geç kalmışlık, aymazlık, vurdumduym­azlık var… Ahlaki ve moral çöküntü umutsuzluğ­u daha ön planda tutuyor. Ama her şey bitmiş değil! Şimdi yeşil zihinsel dönüşüm zaman zamanı.”

Kitapta Günaydın’ın şu yazıları yer alıyor:

Sürdürüleb­ilir Ya Yaşam Kültürü İklim Değiş ğişimini Önler, Avrupa Bir Birliği Yeşil Mutabakatı v ve Birleşmiş Milletler Sür Sürdürüleb­ilir Kalkınma Am Amaçları, Sıfır Karbon Em Emisyon Yarışı (Race To Z Zero Co2), Yeşil Zihin Yapı Yapısına- Green Mind SetSahi Sahip Olmadan Döngüsel Ekon Ekonomiye Geçemeyiz, Düzen Değişmez ise İklim Değişir, Barnie Sanders’in El Örgüsü Yün Eldivenler­i, Richard Feynman Gibi Tuva Dostu Olmak, Ekosentrik Etik Hukuk, Ekosisteml­eri Savunuyor, Tina veya Tuva-1- There is No Alternativ­e, Sürdürüleb­ilir Yaşam Kültürünün Sırları, Yanıyoruz, Yeşil Yeni Düzen Üzerine Ateşli Fikirler, Ekolojik Dönüşüm için Kültür ve Sanat ilk Adımdır, WEF Küresel Riskler Raporuna Göre; Ülkemizi Bekleyen Risklere Karşı Nasıl Önlem Alabiliriz?, Yeşil Zihin Yapısı – Green Mind SetRoma Kulübü Büyümenin Sınırları Raporu ile Geleceği Gösterdi.

REALİST ÜTOPYA / CEOLAR İÇİN YEŞİL DÖNÜŞÜM REHBERİ, CAHİT GÜNAYDIN, E-KİTAP, KIRMIZILAR YAYINCILIK

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye