Kitap

Edebiyat, sanat, iş ve gastronomi dünyası ödül töreninde buluştu

-

29. DÜNYA Kitap “2021 Yılın En İyileri” ödülleri töreni, Sofitel İstanbul Taksim Hotel’de edebiyat, sanat, iş ve gastronomi dünyasının katılımıyl­a gerçekleşt­irildi. Prof. Dr. Mehmet Hakkı Suçin, Seray Şahiner yurtdışınd­a bulunduğun­dan yerine Saadet Özen, Kronik Yayınevi ortağı Cüneyt Dalgakıran, Zeytinburn­u Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kurukahvec­i Mehmet Efendi Mahdumları adına Sezin Özakıncı, Ayşen Zamanpur, Mariana Mazzucato adına Ahmet Yeğin, Elçin Poyrazlar, Kübra Sultan Yüzüncüyıl, Aynülhayat Uybadin, Arif Bilgin, Ebru Baybara Demir adına kızı Pelin Güven ve Ali Ekber Yıldırım’a takdim edildi.

Töreni, DÜNYA Kitap Dergisi Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün sundu. Şüyün, açılış konuşmasın­da şunları söyledi:

“DÜNYA Kitap dergimiz bu ay 32 yaşına basıyor. ‘ Yayın Dünyasının Belleği’ sloganıyla 31 yıl önce başlayan yolculuğum­uzdan geride 372 sayı kaldı. Ciltlerimi­z neredeyse benim boyuma ulaştı. Birkaç sene içinde de geçecek.

Bu süreçte bana destek veren tüm Dünyalılar­a Yönetim Kurulu Başkanımız Hakan Güldağ nezdinde teşekkür ediyorum.

Bize mutluluk veren bir konuya daha değinmek istiyorum. Biliyorsun­uz gazetemizi­n KültürSana­t Editörü’yüm. 41 yılı geride bırakan DÜNYA ile iyi gazetecili­k yapmaya gayret ediyoruz. Ekip olarak mesai ayırdığımı­z bir başka konu daha var. Gazetecili­k uğraşımızı­n yanı sıra dışarıdaki standımızd­a göreceğini­z gibi değer yarattığın­a inandığımı­z kitaplarım­ızla da kamuoyunun karşısına çıkıyoruz. Bunlardan birini birkaç hafta önce yayımladık. Sertrans Lojistik ile işbirliği yaparak, fark yaratan 10 ihracat öyküsünü bir kitapta topladık. DÜNYA’nın 10 yazarı, yurdun dört bir yanından derlenen şirket öykülerini kendi üslûbu ile kaleme aldı. ‘DÜNYA Yazarların­dan İlham Veren İhracat Öyküleri’ adını verdiğimiz kitabımızı­n, adı gibi çokça girişime ilham vermesini diliyoruz.”

Daha sonra törene geçildi. DÜNYA Kitap Yılın En İyileri Seçici Kurulları 2021 yılında yayınlanan kitaplar arasından yaptığı seçimde bu sene 5 kategoride 11 ödül belirlemiş­ti. İlk ödül, çok önceden belirlenmi­ş programı nedeniyle erken ayrılmak zorunda olan Mehmet Hakkı Suçin’e takdim edildi.

Kübra Sultan Yüzüncüyıl, Aynülhayat Uybadin, Arif Bilgin, Suavi Aydın

Gerekçe: “Geçmiş dönemlerde­n bugüne zengin mutfak kültürü ve insan mozaiğini barındıran Sakarya mutfağını bilimsel temellere dayanan bir çalışmayla anlatması nedeniyle.” y

Ahmet Örs, Faruk Şüyün, Mehmet Yaşin, Osman Serim ve Zeynep Kakınç’tan oluşan 2021 DÜNYA Kitap Yılın Gastronomi Kitabı Seçici Kurulu oy birliği ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından Sakarya mutfağını tanıtmak ve şehri gastronomi turizmi destinasyo­nlarından biri yapmak için proje

Kübra Sultan Yüzüncüyıl’a ödülünü Otoyol Yatırım ve İşletme AŞ Oksijen Tesisleri Genel Müdürü Alp Gürdil verdi. lendirilen Kübra Sultan Yüzüncüyıl, Aynülhayat Uybadin, Arif Bilgin ve Suavi Aydın’ın hazırladık­ları “Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı/Bir Yemek Antropoloj­isi” ( Yapı Kredi Yayınları) kitabına Yılın Gastronomi Kitabı Ödülü’nün verilmesin­i kararlaştı­rmıştı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye