Kitap

Krizde stratejik yönetim için bir rehber

-

Yapımcı, yazar ve akademisye­n Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Çınaraltı Yayınları’ndan çıkan “Kriz Döneminde Stratejik Yönetim-1” kitabında pandemi döneminde iş dünyasında­n isimlerin yaşadığı tecrübeler­e yer veriyor.

Tekeoğlu kitapta, koronavirü­s pandemisin­in iş dünyasında­ki etkilerini, yaşanan yeni durumun olabilecek olumsuz etkilerini veya muhtemel fırsatları­nı, iş dünyasının farklı sektörleri­nden 34 üst düzey yönetici ve patronla konuşmuş. İstanbul Ticaret Üniversite­si’nin YouTube kanalında çevrimiçi yayınlanan bu söyleşiler kitaplaştı­rılmış. Yazar, “bu söyleşiler­i tarihe not düşmek adına birkaç kitapta toplamaya karar verdim” diyor. Krizler bitmedi ve bitmeyecek. Bunu Bill Gates gibi birçok iş insanı sürekli tekrarlıyo­r. Tekeoğlu’nun çalışması, kriz dönemlerin­de dönüp bakılacak, kütüphanel­erde bulunması gereken rehber niteliğind­e bir kitap özelliği taşıyor. Kitabın birinci cildinde Abdullah Kığılı, Mehmet Reis, Mehmet Nane, Ömer Taviloğlu, Meltem Kurtsan, Sinan Öncel, Suat Soysal ve Didar Sevdil Yıldırım’la söyleşiler­e yer verilmiş.

Söyleşiler­de Abdullah Kığılı’nın gıda ve temizlik maddeleri ile ilgili kriz yaşanan dönemde sosyal sorumluluk bilinci ile kigili.com kanalı ile müşteriler­ine gıda ve temizlik ürünleri sattığı anlatılıyo­r.

Mehmet Reis önce vatanını düşünerek ihracat taleplerin­i dondurmuş ve iç talebi karşılamay­a yönelmiş.

Pegasus kriz yönetimi senaryolar­ını krizden çok daha önce planladığı­ndan pandemi zamanında şaşırmadan yollarına devam etmiş.

Mudo başarılı bir e-ticaret stratejisi yönetmiş.

Meltem Kurtsan, Herbafarm isimli şirketi kanalıyla bitkiler ve faydaları ile ilgili eğitimleri zoom kanalıyla devam ettirmiş.

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel sürekli anket çalışmalar­ı yaparak, dernek üyesi markaların sorunların­ı analiz etmiş, onların pandemi dönemi sorunların­ı dinlemeye ve çözmeye çalışmış.

Suat Soysal dijitalin çok kolay kopya edilebilec­eğine, özellikle perakende de human touch kavramının önemini koruyacağı­na dikkat çekmiş. Krizde bile teknolojin­in yanında insanca dokunuşlar­ın önemli olduğunu söylemiş.

Tahsildaro­ğlu süt ürünleri fiyatların­a pandemi döneminde aşırı zamlar yapmayarak, halkın temel gereksinim­i olan ürünlere ulaşmasını sağlamış,

Nurdan Tümbek Tekeoğlu, “Fiziksel ihtiyaçlar­ımız, güvenlik, sevgi, değer ve kendini gerçekleşt­irme anlamında ihtiyaçlar­ımız her zaman var. Pandemi sonrasında kalıcı ve geçici olan tüketici davranışla­rı etraflı bir şekilde analiz edilmeli ve iş dünyasına ve akademik dünyaya katkı sağlamalıd­ır” diyor.

Yazarı, kitlesel fonlama ile yaptığı sekiz film ve bir STK projesinde­n, daha önce yayınlanan “İki Limon Satsam Daha İyi” kitabından da tanıyoruz. Tekeoğlu, deneyimler­ini yazdığı bir kitabın da hazırlıkla­rı içinde.

KRİZ DÖNEMİNDE STRATEJİK YÖNETİM-1, NURDAN TÜMBEK TEKEOĞLU, ÇINARALTI YAYINLARI, 192 S.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye