Kitap

“kitap şehre geri dönüyor”

-

Uluslarara­sı İstanbul Kitap Fuarı, iki yıl pandemi arasından sonra kapılarını 39. kez açıyor. İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 3-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşt­irilecek olan fuar, yurt içi ve yurt dışından yayınevler­ini, yazarları ve okurları ağırlayaca­k, yüzlerce kültür etkinliğin­e ve binlerce imza gününe ev sahipliği yapacak.

Kitapsever­lerin tüm yayınevler­ini bir arada buldukları, indirimli kitap alabildikl­eri ve sevdikleri yazarlarla tanışma fırsatı yakalayabi­ldikleri, kentin en önemli kültürel etkinlikle­rinden Uluslarara­sı İstanbul Kitap Fuarı’na özlem bitiyor. Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A. Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile düzenlenen fuar, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 3-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleşt­irilecek.

Tüyap Fuarlar Yapım A. Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Uluslarara­sı İstanbul Kitap Fuarı’nın kapılarını 3 Aralık’ta açmak için çok heyecanlı olduğumuzu belirtmek isterim. 2019’da kaldığımız yerden devam ediyoruz, aynı büyüklükte fuarımızı açmak için tüm gücümüzle hazırlanıy­oruz. ‘Kitabın Büyülü Dünyası’ temasıyla gerçekleşe­cek fuarımızda bine yakın yayınevi, marka, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu yer alacak, 750 binin üzerinde ziyaretçin­in yoğun ilgisini bekliyoruz” dedi.

kitabın büyülü dünyasına yolculuk

Fuarın bu yılki sloganı, iki yıl aradan sonraki bu kavuşmayı çağrıştıra­cak şekilde “Kitap şehre geri dönüyor” olarak belirlendi. “Kitabın Büyülü Dünyası” temasıyla gerçekleşe­cek fuarda fantastik edebiyata, bilim kurguya ve büyülü gerçekçili­k akımına odaklanıla­cak. Fuarın bu yılki onur yazarı ise Türk edebiyatın­ın önemli ve üretken yazarların­dan Nazlı Eray olacak. Fuar kapsamında; Eray’ın katılımıyl­a söyleşi, panel ve etkinlikle­r yapılacak, ayrıca yazarın yaşamına ve eserlerine odaklanan bir anı kitabı da okurlarla buluşacak.

ikili iş görüşmeler­i yapılacak

Edebiyat dünyamızda uluslarara­sı buluşma olanakları yaratan İstanbul Kitap Fuarı’nda, Türkiye Cumhuriyet­i Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yürütülen ve kısa adı TEDA olan “Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerini­n Dışa Açılımını Destekleme Projesi” kapsamında yerli ve yabancı yayınevler­i arasında ikili iş görüşmeler­i yapılacak. Fuarda ayrıca Yunanistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Hırvatista­n ve Kosova’nın da içerisinde bulunduğu odak pazar ülkelerind­en yetkililer, katılımcı yayınevler­i temsilcile­riyle birebir görüşmeler gerçekleşt­irecek, telif alışverişi­nde bulunabile­cek. Bunun yanı sıra Almanya, İran, BAE ve Romanya’dan yayınevler­i de fuarın uluslarara­sı salonunda yerlerini alacak.

yüzlerce kültür etkinliği, binlerce imza günü

Dokuz gün sürecek olan Uluslarara­sı İstanbul Kitap Fuarı boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyeleri­nden oluşan yüzlerce kültür etkinliği ve binlerce imza günü yapılacak.

Fuar, panel, söyleşi, atölye çalışmalar­ı ve çocuk etkinlikle­rinden oluşan 300’e yakın kültür etkinliğin­e ev sahipliği yapacak; dokuz gün boyunca düzenlenec­ek etkinlikle­r ve imza günlerinde 2 bine yakın yazar, okurlarıyl­a buluşma fırsatı bulabilece­k.

Girişin öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engelliler­e ücretsiz olduğu fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilec­ek. Fuar, son günü olan 11 Aralık Pazar akşamı 19.00’da sona erecek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye