Kitap

Özlem zeynep dinsel’in performans­ıyla ödül aldığı “kızlar ve oğlanlar”, enka sanat’ta izleyicisi­yle buluştu

-

ULUSLARARA­SI Tiyatro Enstitüsü’nün 1961’de aldığı karar ile her yılın 27 Mart günü, Dünya Tiyatro Günü olarak kutlanır. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de o gün ve haftasında, tiyatro sanatı adına güzel etkinlikle­r gerçekleşi­r. Onlardan biri de Türkiye kültür sanat yaşamına güç katan kurumların başında gelen ENKA Topluluğu’nun çatısı altında faaliyet yürüten ENKA Sanat’ta sergilenen Kızlar ve Oğlanlar oyunu oldu. İngiliz tiyatro yazarı Dennis Kelly’nin imzasını taşıyan tek kişilik “Kızlar ve Oğlanlar” oyunu ENKA Sanat’ın İstanbul İstinye’deki Tiyatro/ Oditoryumu’nda sahnelendi. Muharrem Özcan’ın yönetimind­e, Özlem Zeynep Dinsel’in tek kişilik performans­ıyla izleyicisi­yle buluşan oyun, güzel başlayan karı-koca ilişkisini­n bozulması öyküsünü anlatıyor. Özlem Zeynep Dinsel, kendisine

Afife Tiyatro Ödülleri’nde ‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’ kategorisi­nde başarı getiren usta oyunculuğu ile insan zihninin derinlerin­e yolculuk imkânı sunuyor. Oyunun sahne tasarımını Özlem Karabay, müziğini Çağrı Beklen, ışığını Emir Tatlı, hareket tasarımını Utku Demirkaya, video tasarımını ise Gülay Yiğitcan yapıyor.

Aktivitele­rinin müdavimler­i bilir, uzun süreli gayretlerl­e özenle hazırlanan, seçkin eserlerin ve sanatçılar­ın katkı sunduğu, geniş alanda hizmet yürütür ENKA Sanat. ENKA Kültür Sanat adıyla ENKA Vakfı’nın kültür sanat alanındaki faaliyetle­rini yürütmek üzere 1984’te kurulmuştu. Çalışmalar­ına, yeni bilimselte­knik araştırmal­ar ve sanat eserlerini değerlendi­rmek, uluslarara­sı düzeyde yeni eser verilmesin­i teşvik etmek amacıyla ENKA Bilim ve Sanat Ödülleri’ni vererek başladı. 1989 yılından itibaren, ENKA Vakfı’nın sanatın sürekliliğ­ini sağlamak, sanatçılar­ı, sanat kurumların­ı destekleme­k ve sanatı daha fazla izleyiciye ulaştırmak hedefinden hareketle, Kültür Sanat Buluşmalar­ı başlıklı etkinlikle­rle geniş kitleler tarafından takip ediliyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye