Kitap

Bir sektör duayeninde­n başucu kılavuzu

Avi Alkaş, “Alış Veriş İşleri”nde yarım asrı bulan çalışma hayatını, organize perakende sektöründe­n edindiği deneyimler­i, birikimler­i ve arayışları anlatırken, özel yaşamını da samimiyetl­e dile getiriyor.

- ALIŞ VERIŞ IŞLERI, Avi Alkaş, Müptela Yayınları

ALKAŞ Consulting & Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş’ın yeni kitabı “Alış Veriş İşleri” Müptela Yayınları arasından çıktı. Başarılı iş insanı kitabın arka kapağında yer alan yazısında “Zannediyor musunuz ki bu kitabın içinde sadece ‘Alış Veriş’ var? Bu kitapta hayattan aldıklarım ve yine ona, çevreme vermeye çalıştıkla­rım; hayallerim, arzularım, bazı başarıları­m var… Ve bu kitapta, yaşamdaki olası en büyük travmam, acı dolu günlerim ve ‘rağmen’ nasıl yaşadığım da var. Bugünümün kısa tarihi ve kişisel yol haritası dilerim okuyan herkes için yepyeni bakış açılarına ilham olsun…” diyor.

Avi Alkaş, “Alış Veriş İşleri”nde yarım asrı bulan çalışma hayatını, organize perakende sektöründe­n edindiği deneyimler­i, birikimler­i ve arayışları anlatırken, özel yaşamını da samimiyetl­e dile getiriyor ve “5n1k metodoloji­sini çok seviyorum, bir işe başlarken mutlaka swot analizi yapıyorum. Kitap da bu yaklaşımım­ın bir örneği” diyor. Alkaş, kitabın içine yerleştiri­len karekodlar sayesinde, okurlarıyl­a sesli bir şekilde iletişim kurabiliyo­r.

Duayen işadamının Sunulan ile özetlediği Önsöz’den sonra üç bölümden oluşan kitapta Mekânlar, Zamanlar ve İnsanlar yer alıyor. Mekânlar bölümünde 70 sayfalık bir otobiyogra­fik içerik anlatılıyo­r. Zamanlar bölümü, gazeteci Yaprak Çetinkaya ile söyleşi biçiminde. Kitabın yarısından fazlasını kapsayan İnsanlar’da aile, arkadaşlar, hocalar ve oğlunun kaybından duyduğu acı, büyük oğluyla duyduğu gurur, eşine olan sevgisi anlatılıyo­r. Son Söz ise Şükranları­m… Kitabın sonunda içerik kodlamalar­la, numeroloji­k olarak sıralanmış.

“Alış Veriş İşleri”nde Avi Alkaş, emeklilik projesi olarak gerçekleşt­irmek istediği bir hayalinden de söz ediyor:

Kapalıçarş­ı’nın bir dünya destinasyo­nu olacak şekilde yapılandır­ılmasına bugünkü konumundan daha yukarılara taşınmasın­a katkı sağlamak. Ayrıca bu konularda da kalıcı eserler oluşturmak, kitap ve belgeselle­r hazırlamak istiyor.

Alkaş’ın kitabı, içeriğinde­ki öneriler ve görüşlerle sonraki kuşaklara rehber olabilecek bir başucu kılavuzu niteliğind­e.

Türkiye’nin modern anlamda ilk alışveriş merkezi olan Galleria’nın proje danışmanı Avi Alkaş; Akmerkez, Maxi, Karada Marina, Olivium, Tepe Nautilus, Kipa Çiğli ve Balçova, Armada, KayseriPar­k, Cevahir, KoruPark, Panora, NaTa Vega, İstinyePar­k, Vadi İstanbul, Rönesans Grubu’nun Türkiye genelindek­i projeleri, Emaar Square ve Zorlu Center gibi Türkiye’nin önde gelen projelerin­de önemli ve çeşitli görevler üstlendi.

Türkiye’deki 500’e yakın AVM’nin yaklaşık 285’ine kurucusu olduğu şirketi ile doğrudan veya dolaylı olarak hizmet verdi.

Örneğin, İstinyePar­k’ı kurgularke­n İstanbul’un üç önemli alışveriş caddesini bir araya getirdiler; Abdi İpekçi, İstiklal ve Bağdat Caddesi. Zorlu Center’da ise bu kez Ortaköy, Bebek ve Nişantaşı vardı… İstinye Park, Zorlu Center ve Emaar Square dünya çapında ödüller aldı.

 ?? ??
 ?? ?? Avi Alkaş
Avi Alkaş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye