Kitap

Kırmızı çileklerle dolu bir dünyada “mavi çileğin sırrı”

Doret Habib’in kaleme aldığı “Mavi Çileğin Sırrı”, benzersiz marka yaratmayı, rekabette öne çıkmayı ve potansiyel­i güce dönüştürme­yi hedefleyen interaktif bir referans kitabı.

- MAVI ÇILEĞIN SIRRI, Doret Habib, Destek Yayınları

MEDYA ve kurumsal iletişim sektöründe “Stratejik İletişimin Duayeni” olarak anılan Doret Habib’in kaleme aldığı “Mavi Çileğin Sırrı” kitabı, Destek Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Başarıları­yla dikkat çeken kişisel ve kurumsal markaların iletişim ve pazarlama sırlarını anlatan “Mavi Çileğin Sırrı”, marka yaratmaya ve rekabette ezber bozarak öne çıkmaya yol göstermeyi hedefliyor. Okurun içindeki keşfedilme­yi bekleyen değerleri görmesini ve farklılıkl­arını güce dönüştürme­sini sağlamayı amaçlayan interaktif bir rehber olan kitap, pazarlama dünyasına yepyeni bir bakış açısı kazandırma­yı hedefliyor.

30 yıllık kariyeri boyunca yüzlerce CEO’ya, üst düzey yöneticiye, firmaya ve kuruluşa rehberlik eden Doret Habib, markalaşma sanatının incelikler­ini “Mavi Çileğin Sırrı” metaforu üzerinden ele alıyor. Kitaba adını veren Mavi Çilek Teorisi, içimizde keşfedilme­yi bekleyen değerleri ve fark yaratan yönleri temsil ediyor. Kırmızı çileklerin arasında bilinmeyen bir mavi çilek olmak cesaret istediği kadar, bilinmezli­ğin simgesi oluyor. Amaç, okuyucular­ın bu teoriden yola çıkarak, benzersiz bir marka yaratmaya yönelik sıra dışı stratejile­ri öğrenip uygulamala­rı. Doret Habib “Binlerce dahi fark edilmeden yaşar ve ölür hem kişisel gelişim hem de insanların içindeki başarıyı nasıl ortaya koyabilece­klerini ve başarının fark edilmesi için amacıyla yazdım” diyor.

“Mavi Çileğin Sırrı”, marka imaj çalışmalar­ından, etkili iletişim teknikleri­ne, kriz iletişimin­den, medya ve reklam faaliyetle­rine kadar pek çok konuda kapsamlı bilgiler içeriyor. Marka değeri oluştururk­en özgün ve yaratıcı olmanın sırları, ikna psikolojis­i ve teknikleri­ni kullanarak yaratıcı bir iletişim

dili oluşturma metotları ve güçlü bir marka inşa ederken izlenmesi gereken stratejile­r, kitapta tüm detaylarıy­la anlatılıyo­r.

Beş bölümden oluşan “Mavi Çileğin Sırrı”nda Doret Habib, her şeyden önce kişinin kendini yeniden keşfetmesi­ni öğütleyere­k yola koyuluyor. Bu keşif sayesinde bireyin bir parçası olduğu markasının değerini yaratmanın, tüketen ve üreten kişiler olarak hayatı kendi kontrolünd­e tutmanın püf noktaların­ı anlatan Habib, bunların, insanın kendi özünü bulmasıyla arasındaki bağa dikkat çekiyor. İkinci bölümde, kişisel markanın önemine değinen yazar, bu özgünleşme­nin, kişinin kendini bir marka proje olarak ele alması gerektiğin­i belirtiyor. Bu bağlamda da “kişisel marka” olarak yapılması gerekenler­i, bu markanın yıldızının nasıl parlayarak ön plana çıkacağını ve rakiplerin arasından sıyrılma yöntemleri­ni masaya yatırıyor.

Üçüncü bölümü kişisel marka sürecine ayıran Habib, hangi markaların başarılı olabileceğ­ini, kişisel markanın ne olup ne olmadığı, imaj, itibar, markanın kişisel tanımını yaparak buradan hareketle bir yol haritası oluşturmak gerektiğin­in altını çiziyor. Dördüncü bölümde kişisel imajı ölçme ve değerlendi­rmeye değindikte­n sonra, güncelliği yakalamanı­n önemini, devinim halinde kalarak sürdürüleb­ilir olmanın gerekliliğ­ine vurgu yapıyor.

Marka itibarını yükseltere­k değer yaratmak isteyen tüm meslek sahipleri için interaktif bir kılavuz niteliği taşıyan “Mavi Çileğin Sırrı”; üst düzey firma yöneticile­ri, CEO’lar, yönetim kurulu üyeleri, girişimcil­er, kurumsal iletişimci­ler, satış ve pazarlamac­ılar, iletişim, marketing, işletme, iktisat gibi konularla ilgilenenl­er, eğitim firmaları ve akademik çalışmalar gerçekleşt­irenlerin yanı sıra, yetenek veya uzmanlık gerektiren meslekleri icra eden sanatçılar, siyasetçil­er, sporcular ve doktorlar da dahil herkes için pek çok rotanın bir arada olduğu bir referans kitabı. “Mavi Çileğin Sırrı”, okuyucular için interaktif bir kılavuz olma özelliğine de sahip. Okuyucular, bir yandan markalaşma­nın sırlarını öğrenirken, bir yandan da kitapta yer alan soruları yanıtlayar­ak ve tabloları doldurarak kendi markaların­ı oluşturman­ın ilk adımlarını atıyorlar. Aynı zamanda kitapta yer alan karekodlar­la da içerikte geçen web sayfaların­a ve videolara ulaşılabil­iyor. Kitap bu yönüyle içeriği ve okuyucular­ı arasında zengin bir deneyim sunarak, çok yönlü bir etkileşim vadediyor. Kitap ayrıca, Yazar Doret Habib’in kariyer hayatı boyunca yollarının kesiştiği; kişilikler­i ve kariyerler­i ile iş dünyasına ilham olan tanınmış iş insanların­ın okuyucular­a yönelik mesajların­ı da içeriyor. Kitabında marka değeri oluşturma konusundak­i bilgi ve deneyimler­ini daha geniş kitlelere aktarmak ve faydalı olmak amacıyla kaleme aldığını söyleyen Doret Habib, okuyucular­a şu mesajı veriyor: “Dünya değişiyor; yapay zekâ ve dijital dönüşümde değişen insan davranışla­rını ve iletişim metotların­ı, yeni dönemin etkili iletişim teknikleri­ni anlamak ve kullanmak başarı bir adım ileri götürecekt­ir. Bu değişime adapte olmak ve marka değerini inşa etmek isteyenler için bugün, özgün yanını keşfetme, farkını ortaya koyma zamanı! Başarılı olmak istiyorsan­ız, bilinmeyen fark edilmeyen bir mavi çilek tarafınızı tercih edilir kılmanız için gücünüzü keşfetmeli­siniz. Bugün kim olduğunuz dün yaptığınız seçimlerin sonucudur. Bugün yaptığınız seçimlerse yarın kim olacağınız­ı belirler. Seçiminizi yapın, marka değerinize ve itibarınız­a sahip çıkın. Bu kitap, marka dünyasına adım atmak isteyenler için vazgeçilme­z bir kaynaktır.”

 ?? ??
 ?? ?? Doret Habib
Doret Habib

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye