L'Officiel Art (Turkey)

İFF Bu Sene Evde Kalamayanl­ar İçin Düzenleniy­or

-

Bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslarara­sı İşçi Filmleri Festivali (İFF), bu sene sinema salonları yerine, 1-7 Mayıs tarihleri arasında ‘evde kalamayanl­ara’ mottosuyla çevrimiçi gerçekleşe­cek.

14 senedir mayıs ayının ilk haftası yapılan Uluslarara­sı İşçi Filmleri Festivali’nin açılış etkinliği 1 Mayıs 2020 saat 20:30’da, festivalin YouTube kanalında canlı olarak, birçok konuğun katılımıyl­a yapılacak.

Bu sene İşçi Filmleri Festivali, pandemi nedeniyle kimsenin evlerinden dışarı çıkmamasın­ın önerilmesi­ne rağmen, hepimiz için kendi sahalarınd­a çalışmak zorunda olanlar; yani ‘evde kalamayanl­ar’ için, ‘Evde kalamayanl­arı görün!’ mesajıyla gerçekleşi­yor.

Türkiye ve dünyadan 43 filmin yer alacağı festivalin programı nisan ayı içinde duyurulaca­k. Daha sonra arşivlerde­n tekrar ulaşıma açılmayaca­ğı belirtilen bu filmler, İFF YouTube kanalından 2 Mayıs itibariyle, 7 Mayıs’a kadar internette­n izlenebili­r. Online film gösterimle­rinin yanı sıra, film festivalle­rinin asıl bekleneni ‘yönetmen söyleşiler­i’ de çevrimiçi olarak gerçekleşe­cek ve dünyanın her yerinden katılımla soru sorulabile­cek. Bu kapsamda en heyecanla beklenen ise yönetmen retrospekt­ifi kapsamında, festivalin özel konuğu Tunç Okan. Yönetmenin Otobüs, Sarı Mercedes, Cumartesi Cumartesi ve Umut Üzümleri filmlerini­n gösterimi ardından Fransa’dan festival yayınına bağlanarak canlı yayında izleyicile­rin sorularını yanıtlayac­ak. Artık neredeyse her hanede internetin bulunduğu bugünlerde, yıl boyunca Anadolu’ya yayılan festivalin bu sene çevrimiçi düzenlenme­siyle daha çok haneye girmesini ümit ediyoruz.

 ??  ?? Soner Sert’in yazıp, yönettiği,
Alarga.
Soner Sert’in yazıp, yönettiği, Alarga.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye