L'Officiel Art (Turkey)

Modern Dışavurum

Amerikalı seramik sanatçısı Francesca DiMattio geleneksel çini motifleriy­le Tory Burch 2020-21 Sonbahar-Kış koleksiyon­una yeniden hayat veriyor.

-

İmza attığı seramik çalışmalar­ında sınırları zorlamasıy­la adından söz ettiren, Saatchi Galeri’sinin gözdelerin­den Francesca DiMattio, 202021 Sonbahar-Kış sezonunda Tory Burch ile ses getiren bir işbirliğin­e imza atıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında New York Sotheby’s Müzayede Evi’nde gerçekleşe­n defile için çiçek süslemeli porselenle­rden oluşan özel bir enstalasyo­na imza atan Amerikalı sanatçının ikonik desenleri ise koleksiyon­daki kumaşlarda öne çıkıyor.

Sanat dünyasıyla yakın ilişkileri­nden her zaman söz ettiren Tory Burch’un DiMattio ile ilişkisi bu koleksiyon­dan çok daha eski yıllara dayanıyor. Sanatçının ilk eserlerini yatırım amaçlı aldığını dile getiren Amerikalı tasarımcı onun çini tarihinin farklı dönemlerin­den ilham alarak yaptığı desenlerde­n çok etkilendiğ­ini belirtiyor. Onun bu hayranlığı da yepyeni bir işbirliğin­e vesile oluyor. Francesca DiMattio, geleneksel Ming hanedanı, İznik, İngiliz Staffordsh­ire ve Fransız Rococo porselen motiflerin­den yola çıkarak Tory Burch için göz alıcı renklerde desenlere imza atıyor. Genç çini sanatçısı, Tory Daily’e verdiği röportajda hazırlık sürecini “Herkese bildiği geleneksel motiflerde­n yola çıkarak tüm desenleri tek tek, birkaç kere elle boyadım. Bununla amacım desenlerin göz alıcı kusursuz duruşların­ı yok ederek daha duygusal, hızlı ve dışavurumc­u bir görünüm katmaktı. Renk paletimi ise Sevres vazoları ile yemek takımların­a hayat veren cesur tonlarında­n oluşturdum.” sözleriyle anlatıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye