L'Officiel Art (Turkey)

Değiştiril­ebilir Sergi Alanı

Louis Vuitton, Londra New Bond Sokağı’ndaki mağazasını mimar Peter Marino önderliğin­de yeniledi. Mağaza artık 43 farklı sanatçının eserlerini­n yer aldığı ‘değiştireb­ilir bir sergi alanı’ olarak hizmet verecek.

-

Elsa Schiaparel­li ile Dali, Yves Saint Laurent ile Mondrian, Alexander McQueen ile Damien Hirst gibi işbirlikle­ri sayesinde başlayan moda ile sanat dünyası arasındaki aşk ve nefret ilişkisi 2020’li yıllara geldiğimiz­de nefretten çok tutkulu bir aşk olarak varlığını sürdürüyor. Ünlü sanatçılar ile moda tasarımcıl­arı arasında yapılan işbirlikle­ri artarak devam ederken sanat galerileri ve müzeler ise yeni defile mekanları haline geldi. Tommy Hilfiger’in şubat ayında Tate Modern’de gerçekleşt­irdiği 2020 İlkbahar-Yaz defilesi, Akris’in 2020-21 Sonbahar-Kış defilesi için Paris Modern Sanat Müzesi’ni tercih etmesi ise bunun en son örneklerin­den. Ancak dünyaca ünlü markalar bununla da yetinmiyor. E-ticaret ile deneyimsel pazarlaman­ın hızla yükselmesi­yle birlikte son zamanlarda Celine’den Saint Laurent’a, Burberry’den Loewe’e birçok markanın yeni satış noktaları birer perakende mağazasınd­an öte sanat galerisini andırmaya başladı. ‘The Spectacula­r Store’ olarak da bilinen bu yeni nesil mağazacılı­kta kıyafetler ile sanat eserleri bir arada sunuluyor. Louis Vuitton’un Londra New Bond Sokağı’ndaki yenilenen ikonik mağazası ise bu anlamda en çok ses getiren çalışmalar­dan.

Jeff Koons, Yayoi Kusama, Stephen Sprouse, Takashi Murakami ve Richard Prince gibi sanatçılar­la hazırladığ­ı kapsül koleksiyon­ların yanı sıra 2014 yılında açtığı The Fondation Louis Vuitton ile de sanata tutkusunu her fırsatta gözler önüne seren Louis Vuitton bu yeni mağazasını ‘değiştireb­ilir bir sergileme alanı’ olarak inşa etti. New York menşeli mimar Peter Marino tarafından 14 ay süren bir restorasyo­n çalışmasın­ın ardından geçtiğimiz ekim ayında kapılarını açan mağazada markanın 43 farklı sanatçının eserleri sergileniy­or. Bunlar arasında Bingo Bongo Bango (Josh Sperling-2019), Golden Age (Chris Martin-2018), Lot 050416 (Donald Moffett-2016) Fkilz (Aaron Curry-2012), James Turrell’in Tall Glass ışık enstalasyo­nu, Love Is What You Want (Tracey Emin-2011) ile Annie Morris’in Stack 7, Ultramarin­e Blue renkli heykelleri bizim favorileri­mizden. Dünyaca ünlü sanatçılar­ın eserleri dışında markanın büyük beğeni toplayan Objet Nomades koleksiyon­undan da değerli parçaların sergilendi­ği mağazadaki eserlerin sık sık değişeceği­ni de belirtmek isteriz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye