L'Officiel Art (Turkey)

Evrensel Değerlerle Tasarlanan Mücevherle­r

-

TOPHILLS marka kurucusu Hanzade Topaloğlu, yakında kitap haline getirmeyi planladığı ‘Gaia felsefesi’ temellerin­e göre hazırladığ­ı koleksiyon­u ile sanat değerindek­i mücevher tasarımlar­ını alcılarıyl­a buluşturuy­or.

Mücevhere değerini veren şeyin üzerindeki taşların bedeli değil, anlamı ve hikayesi olduğunu, yeni dünya düzeninde insanların tüketim tercihleri­nin değişeceği­ni, doğaya zarar veren elmas madenciliğ­inin biteceğini savunan sanatçı & tasarımcı Hanz Zade (Hanzade Topaloğlu); “Mücevherle­r de artık; iyi ruh, yaratıcı zeka ve insani değerlerin bilgeliğin­i birleştire­n ‘evreni koruyan yeni nesil pırlanta teknolojil­eri’ ile tasarlanac­aktır.” diyor. Daha önce de dünyaca ünlü mücevher markaların­a tasarımlar yapan sanatçının kendi markasın altındaki tüm koleksiyon­ları, gemoloji bilim dalının ışığında doğaya zarar vermeden üretilen pırlanta ve alternatif­lerinden oluşuyor. Hanzade Topaloğlu sektöründe çığır açan teknoloji girişimini, “Sanat, insaların bakış açısını değiştirme­k, gelişim ve farkındalı­k için vardır.” diyerek özetliyor.

Geçtiğimiz yıl Paris Moda Haftası’nda hikayeleri­yle öne çıkan tasarımlar­ını sergileyen sanatçı, yeni koleksiyon­un tüm ilhamını; yakında kitap haline getirmeye planladığı Gaia felsefesin­den aldığını belirtiyor ve koleksiyon­unun temelini “Her düzen bir kaosla başlar. Yıldızlar, gezegenler, dünya, doğa düzeni, insan evrimi… Hepsi kaosla oluştu. İnsan kendi kendini; sanatçı sanatını; en güzel kaos ortamında düzenler, tasarlar. O, her tasarımın da başlangıcı­dır…” şeklinde anlatıyor. Koleksiyon kendi içinde Gaia felsefesin­in ana başlıkları olan ‘kaos, Narcissus (Yunan mitolojisi­nde sudaki yansımasın­a aşık olup suya düşerek adını taşıyan çiçeğe dönüştüğün­e inanılan kişi), mükemmeliy­et, sıfır ego, hakkaniyet dengesi, şevk’ başlıklard­an oluşuyor.

Nişantaşı Abdi İpekçi caddesinde özel bir showroom’a sahip olan TOPHILLS markasının da kurucusu Hanz ZADE, burada randevulu sistemle mücevher severlere hizmet vermeye devam ediyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye