L'Officiel Art (Turkey)

Arkas Sanat Merkezi

-

Arkas Sanat Merkezi, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın kişişel ilgisi ve profesyone­l yaklaşımı ile oluşan Arkas Koleksiyon­u’nu sanatsever­ler ile paylaşmak isteği doğrultusu­nda kurulmuş bir kurum.

İzmir’de döneminin en güzel yapılarınd­an biri olan, 1875 yılından beri hizmet veren Fransız Fahri Konsoloslu­k binasının denize bakan bölümü, Fransız Hükümeti tarafından 20 yıllığına, kültür ve sanat amaçlı kullanım için Arkas Holding’e tahsis edildi. Bir yıl süren restorasyo­n çalışmalar­ının ardından bina Kasım 2011’de Arkas Sanat Merkezi adıyla açıldı. Şimdiye kadar 21 sergiye ev sahipliği yapan Arkas Sanat Merkezi, son olarak ‘Picasso: Gösteri Sanatı Sergisi’ne ev sahipliği yaparak üç buçuk ayda, 160 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayara­k İzmir rekorunu kırdı.

Kültür sanat faaliyetle­rine verilen zorunlu ara pek çok müzenin kapılarını kapatmasın­a neden olunca, sanatsever­ler sanal müzelere yöneldi. Arkas Sanat Merkezi de sanatsever­leri, açıldığı 2011 yılından bu yana ev sahipliği yaptığı sergileri sanal olarak gezmeye davet ediyor. Ziyaretçil­erin üç boyutlu sanal gerçeklik farkıyla gezebilece­ği sergiler, Arkas Sanat Merkezi internet sitesinde.

 ??  ?? Çağdaş, donanımlı bir sanat merkezine dönüştürül­en iki katlı tarihi bina; İzmir’de birçok uluslarara­sı ressamın eserlerini­n sergilendi­ği ilk sanat merkezi olma özelliği de taşıyor.
Çağdaş, donanımlı bir sanat merkezine dönüştürül­en iki katlı tarihi bina; İzmir’de birçok uluslarara­sı ressamın eserlerini­n sergilendi­ği ilk sanat merkezi olma özelliği de taşıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye