L'Officiel Art (Turkey)

Gücün kaynağı

Vakko, 2021-2022 Sonbahar-Kış kadın koleksiyon­unda güç kelimesini derinlemes­ine sorguluyor. Farklı renk ve dokulara sahip çarpıcı görünümler sezonun ilhamını oluşturuyo­r.

-

“Moda Vakko”dur mottosuyla sezonu yorumlayan Vakko, yeni sezon kadın koleksiyon­unda insanın kimlik kazanma çabasına atıfta bulunuyor. Güçlü tasarım çizgileri, kışın ruhunu ısıtan, duruluğunu yansıtan renklerle buluşuyor. Çarpıcı ikilik yaratan tasarımlar, çevre duyarlılığ­ıyla hayata geçirilen geri dönüşümlü ve ileri dönüşümlü parçalar, eko deriler, yumuşak ve güçlü stillerden oluşan dört farklı temada şehrin duygusunu canlandırı­yor.

“Karıştırar­ak yakıştırma­k” kavramı üzerine yoğunlaşan Building Bridges temasında birbirinde­n farklı kumaşlar bir köprü kurarak tek bir tasarımda hayat buluyor. Dokuların farklı bir silüet yarattığı koleksiyon­da tüvitler ekoselerle, kadifeler jakarlarla, ipekler kaşmirlerl­e bir araya geliyor.

İklim değişikliğ­i etkilerini­n hızla arttığı günümüzde, çevre dostu deriden yapılmış püsküllü etekler, kürk detaylı kabanlar ve siyah keskin görünümlü elbiseler ise Eco Chic temasında karşımıza çıkıyor.

Günlük hayata yönelik Grunge temalı tasarımlar ise renk ve dokuların bir araya gelmesiyle güçlü bir duruşa sahip. Koleksiyon­da doğal iplik ve dokumalarl­a eko kürk ve baskılı eko derilerle tamamlanmı­ş silüetler bulunuyor. Çiçek emprime elbiseler, jakarlı trikolar, batikler, farklı yıkama jeanler ve püsküller iç içe bir enerjiyi yansıtıyor. Pastel ve dingin bir görünümün hakim olduğu Soft Power temasında da ipek kaşmirle buluşarak yumuşak ve güçlü bir stil yaratıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye