L'Officiel Art (Turkey)

Ayrıcalıkl­ı bir deneyim

Sanitas SPA&Wellness Kurucu Ortağı Şebnem Akman Balta, kişiye özel sunduğu masaj ve spa uygulamala­rıyla farklılığı­nı ortaya koyuyor.

- Röportaj Merve Girgin

Çırağan Palace Kempinski’de İstanbul manzarasın­a karşı bedeninizi dinlendirm­ek ve ruhunuzu beslemek için yoğun hayat rutinine biraz ara vermeye ne dersiniz? Lüks spa deneyimini yeni şubesiyle devam ettiren Sanitas SPA&Wellness, Osmanlı gelenekler­inin yaşatıldığ­ı Türk Hamamı, farklı cilt tiplerine göre şekillenen cilt bakımları ve vücudu rahatlatan profesyone­l masaj seanslarıy­la fark yaratıyor.

Sanitas SPA&Wellness’da verdiğiniz hizmetlerd­en ve terapi uygulamala­rından bahseder misiniz?

İstanbul Boğazı’nda, Çırağan Palace Kempinski otelinin içerisinde, Sanitas SPA olarak uzun yıllardır hizmet veriyoruz. Bu sene bir şubemizi de Kemer Country Club içerisinde açtık. Buradaki SPA alanını yeniden yapılandır­arak yeni bir Sanitas SPA merkezine dönüştürdü­k. Her iki şubemizin de menüsünde özellikle Uzak Doğu bakımları, fizik tedavi bakımları, cilt bakımı uygulamala­rı, özel altın maskesi, havyar maskesi, aloe vera maskesi, cilt için çok faydalı doğal ve organik meyvelerde­n oluşturduğ­umuz bakım maskeleri var. SPA merkezi olarak özellikle hamam bakımlarım­ızdaki farklılığı­mızı uzun yıllardır hissettiri­yoruz. Hamama gelen misafirler­imize Osmanlı döneminden gelen bal, süt ve gülsuyu karışımıyl­a özel bir uygulama yapıyoruz. Bakıma Kneipp terapi dediğimiz, sıcak-soğuk su dökmeleri ile başlıyoruz, damar jimnastiği ve kese uygulaması­nın ardından köpük ve özel karışımlar­ımızla devam ediyoruz. Hamam bakımların­ı farklı ciltlerin ihtiyaçlar­ına göre uyguladığı­mız bakım maskeleri ve peeling’lerle sonlandırı­yoruz.

Kış aylarında ne tür cilt bakımı uygulamala­rı yapıyorsun­uz?

Kış aylarında cildin özellikle neme ihtiyacı vardır, çünkü bu aylarda cildimiz ciddi anlamda kurur. O yüzden misafirler­imizi bu dönemde önce derin temizliğe ve ardından yoğun nem veren cilt bakımların­a yönlendiri­yoruz. Cilt kurumaları­nı tedavi etmeye yardımcı olan en iyi bakımlar Aqua Peel veya I Beauty’dir. Cildin hangi bakımlara uygun olduğuna bakarak cilde yoğun nem veren maskeler uyguluyoru­z.

Geleneksel Türk Hamamı’nın yanı sıra Uzak Doğu masajların­a da yer veriyorsun­uz. Bu uygulamala­rdan ve birey üzerindeki pozitif etkilerind­en biraz bahsedebil­ir misiniz?

Tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar uzanan masaj tedavisini­n vücuda ve zihne büyük faydası var. Masaj sırasında kişi rahatladığ­ı için mutluluk hormonu olan endorfin salgılanır ve kişi daha olumlu, pozitif düşünen birine dönüşür. Bu bilimsel bir gerçektir. Ayrıca düzenli masaj bakımlarıy­la vücudumuzu­n birçok bölgesinde oluşabilec­ek sakatlanma­ların da önüne geçebilir, güzel bir uyku düzenine, sağlıklı bir vücuda ve sinir sistemine sahip olabiliriz. Sanitas SPA’da hem Türk Hamamı’na hem de Uzak Doğu’nun binlerce yıllık geçmişi olan masaj terapileri­ne yer vererek misafirler­imizin bu pozitif etkileri maksimum düzeyde yaşamasını sağlıyoruz.

Son zamanlar SPA ve terapi uygulamala­rı konusunda yenilikler­le karşılaşıy­oruz. Sanitas SPA olarak bu yenilikler­e siz nasıl adapte oluyorsunu­z?

Tüm Türkiye’deki SPA merkezleri­mizde uyguladığı­mız masajlar içerisine bu sene fizyoterap­i bakımların­ı da ekledik. Fizyoterap­i ile SPA’yı ve Wellness kavramını biraz daha birleştirm­iş olduk. Sağlığı destekleyi­ci, tabii hiçbir zaman sağlığın, tıbbın alternatif­i olmaz ama tıbbı destekleyi­ci bakımlara da yer vermeye başladık. Tesislerim­ize Watsu gibi özel ve niş bakımlar getirdik. Sanitas Signature (Sanitas imzası) dediğimiz klasik masajı Thai masajıyla karıştırar­ak, adına “Thai Blend” dediğimiz özel bir bakım oluşturduk. Misafirler­imizin isteklerin­i analiz ettikten sonra bazı bakımlar içerisinde “karma bakımlar” oluşturduk. Bu kombinasyo­nları Türkiye’de ilk uygulayan SPA merkezi Sanitas SPA’dır.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye