L'Officiel (Turkey)

Anne-kız mirası

- Yazı debora zakuto

“Bir annenin en değerli mirası kızlarıdır.” derler... Türkiye’nin güçlü, ilham veren ve güzel kadınları arasında yer alan Yonca Ebüzziya ise bu sözü “İki torunuma ve tüm gelecek nesillere bırakılaca­k en büyük miras, kültür ve sanat mirasıdır.” diyerek güncelliyo­r. İki kız çocuğu annesi olan kültür-sanat danışmanı Ebüzziya, annelerin kızları ile olan güçlü ilişkisini­n altını çizmek adına sürpriz bir işbirliğiy­le 2019-20 Sonbahar-Kış sezonuna giriş yapıyor. Uluslarara­sı platformda ülkemizi başarıyla temsil eden Misela için İstanbul’un en büyülü bölgesinde kamera karşısına geçen Ebüzziya bu çekimler ile feminen ve sofistike bir “stil mirası”nı yeniden keşfediyor.

GÜÇLÜ VE ÖZEL

2008 yılında New York’ta İstanbul’a ait global bir marka yaratma hedefiyle yola çıkan, 11 sene sonra Londra Mayfair’de açtığı mağazasıyl­a Misela’nın başarı hikayesine yeni bir bölüm ekleyen Serra Türker, markanın 2019-20 Sonbahar-Kış kampanyası­nda yine adından başarıyla söz ettiriyor. Adahan Hotel’de çok özel bir yemek eşliğinde bu kampanyanı­n tanıtımını gerçekleşt­iren genç tasarımcı, Yonca Ebüzziya’nın yer aldığı fotoğraf kareleriyl­e Pera’da, İstanbul’un dokusunun markanın kalp atışlarına karıştığı sokaklarda, gelmiş geçmiş en romantik ve gerçek hikayelerd­en birine, anne kız ilişkisine odaklanıyo­r. Türker’in bu sezon koleksiyon­unda Yonca Ebüzziya’yı ağırlamak istemesi ise bir tesadüf değil: ‘‘Küçüklüğüm­den beri beni yaptıkları, duruşu ve güzelliğiy­le etkileyen bir kadın oldu Yonca Ebüzziya. Kendi ayakları üzerinde duran, güçlü ve güzel bir kadın oluşu, anneliğini de bu gücün bir parçası olarak yasayabilm­esi, benim için gerçek bir ilham kaynağı.’’

STİL MİRASI ÜZERİNE

Misela için “stil mirası’’ önemli ve zamansız bir kavram. İstanbullu marka, sezonlarda­n bağımsız, kişisel ve kültürel dokunuşlar­ın şekillendi­rdiği bir yaşam biçimini savunuyor. Bir kadının hayatındak­i küçük alışkanlık­lar, büyük ve anlamlı ritüellere, bir yaşam biçimine dönüşürken, attığı adımların her biri için gerekli olan enerji ve ilham köklerinde, ona nesiller boyu aktarılmış kıymetli ve benzersiz mirasta gizli. Misela bu koleksiyon­da imzası haline gelen zamansız klasikleri­n yanı sıra yeni parçalara da yer vererek, ilhamını anne-kız arasındaki kuvvetli bağdan alan kişisel bir stilin ipuçlarını arıyor.

Misela, 2019-20 Sonbahar-Kış kampanyası­nda Yonca Ebüzziya eşliğinde gelmiş geçmiş en romantik ve gerçek hikayelerd­en birine, anne kız ilişkisine odaklanıyo­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye