L'Officiel (Turkey)

Oyuna devam...

- Yazı d lara yılmaz

14 yıl boyunca Lanvin’in kreatif direktörlü­ğünü üstlenen Alber Elbaz, 2015 yılında markadan ayrılma kararı verdiğinde moda dünyasında bir şok etkisi yaratmıştı. Jeanne Lanvin’in kurduğu markayı tasarım anlayışıyl­a bir üst seviyeye çıkararak markayla bütünleşen tasarımcı,

Lanvin’den sonra inzivaya çekilmişti. Öte yandan bu süreçte moda dünyasını tasarımlar­ından mahrum da bırakmadı. Converse ve Le SportSac için kapsül koleksiyon­lar çıkardı, dünyaca ünlü niş parfümevi Editions de Parfums Frédéric Malle için “Superstiti­ous” isimli bir parfüm tasarladı ve İtalyan marka Tod’s ile “Happy Moments” isimli bir işbirliği gerçekleşt­irdi. 2019 Ekim sonuna doğru ise Alber Elbaz’dan moda dünyasını sevindirec­ek bir haber geldi. Chloé, Yoox Net-a-Porter group, Cartier ve Van Cleef & Arpels gibi büyük markalara sahip olan İsviçre merkezli lüks şirket Richemont, ünlü tasarımcıy­la beraber start-up bir marka kurdukları­nı duyurdu. Hayalleri gerçeğe dönüştürme­k için yenilikçi ve dinamik bir start-up projesi olan marka, AZ Fashion ismini taşıyor. Modanın A’dan Z’ye hissedeceğ­imiz markayla Alber Elbaz, günümüzün kadınları için çözümler geliştirme­ye odaklanaca­k. Ünlü tasarımcı, bu heyecan verici birlikteli­k için “Richemont ile işbirliği yaptığım için çok mutluyum. Zamanımızı­n kadınları için yeni çözümler üretecek ‘hayal fabrikamı’ kurduğuma çok memnunum. İyi, yetenekli ve zeki insanlarla işbirliği yapmak heyecan verici. BU macera çok eğlenceli olacak.” diyerek moda sahnesine geri dönmeye hazır olduğunun sinyalleri­ni verdi.

Alber Elbaz, Lanvin’den ayrıldıkta­n sonra mola verdiği moda serüvenine Richemont grup ile birlikte kuracağı AZ Fashion isimli start-up markası ile devam etmeye hazırlanıy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye