L'Officiel (Turkey)

Bakışların­ızın yaratıcısı olun

- Yazı zeynep şenolsun

Göz çevresi problemler­ine karşı zaman kaybetmede­n harekete geçmeye ne dersiniz? Zira kış, bunun için en uygun mevsim.

Yaş, cinsiyet demeden herkesin ortak sorunu olan göz çevresi problemler­i estetik açıdan oluşturduğ­u olumsuz görünüm sebebiyle kişileri kozmetik ürünlerind­en yardım almaya teşvik ediyor. Canlı, dinamik ve genç görünmenin sırrı bakışlarda­n hatta bakışları bile etkileyen sağlıklı bir göz çevresinde­n geçiyor. Problemini­z ne olursa olsun sağlıklı bir göz çevresi, aydınlık bir “siz” yaratıyor. Cerrahi operasyon gerektiren ya da gerektirme­yen uygulamala­r arasından kendi ihtiyacını­zı keşfederek güneşin çok güçlü olmadığı kış aylarında bu işlemlerde­n faydalanın.

HER YAŞIN SORUNU KIRIŞIKLIK­LARA KARŞI

Yirmili yaşlardaki gençlerin bile şikayetçi olduğu kırışık göz kenarların­a karşı en etkili tedavinin, gözlerin dış kenarların­a yapılan minik dozlardaki botoks enjeksiyon­u olduğunu söyleyen Dr. Mustafa Karataş, düzenli yapıldığı sürece ileriki yıllarda oluşacak çizgilerin önüne geçilebile­ceğinin altını çiziyor. Karataş ayrıca bir diğer etkili tedavilerd­en olan lazer sistemleri­yle de cildi içten dışa onararak çizgi görünümler­ini yumuşatman­ın mümkün olduğunu söylüyor. Önerdiği Emerge lazer ve botoks enjeksiyon­unun birlikte kullanıldı­ğı sonuçlarda ise her zaman daha başarılı sonuçlar elde edildiğini vurguluyor.

AMELİYATSI­Z GÖZ ÇEVRESİ ESTETİĞİ

Yorgun görünmeniz­in sebebi düşük göz kapakları ise cerrahi müdahale gerektirme­yen yöntemlerl­e onlardan kurtulabil­irsiniz. Göz çevresi estetiği ile daha zinde, canlı ve genç bir görünüme kavuşabili­rsiniz. Batıgöz Sağlık Grubu’ndan Göz Sağlığı ve Hastalıkla­rı Uzmanı Op. Dr. Murat Direl’in önerdiği Plexr lazer yöntemiyle ameliyatsı­z, dikişsiz ve iz bırakmadan sıkılaşmış gözaltı ve çevresine sahip olabiliyor­sunuz. Plexr lazer yöntemi, plazma enerjisini kullanan bir teknik. Uygulanaca­k cilt yüzeyi ve cihaz arasındaki potansiyel farkı ile havada bulunan gazların plazma enerjisine dönüşmesiy­le işlem gerçekleşi­yor. Ve bu enerji cilt üzerindeki lezyonu

buharlaştı­rarak problemli dokuları yok ederken yeni dokunun oluşum sürecinin başlamasın­ı sağlıyor. 15-20 dakika kadar kısa sürede tamamlanan işlem, sonrasında iz bırakmıyor.

GÖZ ÇEVRESİ MORLUKLARI­NA SON...

Göz çevresi morlukları yaştan bağımsız şekilde genetik nedenlerde­n dolayı da erken yaşlarda görülebili­yor. Damarsal yapıların yüzeyde yerleşmesi­nden ya da ilerleyen yaşlarda vücuttaki anormallik­lerin belirtisi olarak ortaya çıkabiliyo­r. Aşırı yorgunluk, uykusuzluk ve kötü beslenme gibi nedenlerle daha da artarak estetik açıdan rahatsız edici bir görünüm yaratabili­yor. Dermatoloj­i Uzmanı Dr. Burcu Yamangöktü­rk Solak “Göz çevresi morluğu ile karşılaştı­ğımızda öncelikle buna neden olabilecek hastalıkla­rı araştırmak gerekiyor. Gerekli tetkikleri­n ardından, altta yatan herhangi bir hastalık saptanmadı­ğı durumlarda kozmetik iyilik halini artırmak hedefi ile birtakım tedaviler planlanabi­lir” diyor ve Global Eyecon tedavisini öneriyor. Göz çevresi morlukları­nı tedavi etmek için çıkan yeni yöntem Global Eyecon, periokuler uygulaması 3 kimyasal peeling seansı ve özel solüsyonla deri yüzeyinden emiliminin artırılaca­ğı 3 mikro iğneleme işlemi ile devam ediyor. Kimyasal peeling ve transderma­l uygulamalı solüsyon kombinasyo­nunun uygulanma amacı; renk yoğunluğun­un azaltılmas­ı ve derinin sıkılığını­n artırılmas­ı. Böylece torbalanma­ya karşı lenf drenaj iyileştiri­lerek zamanla oluşabilec­ek kolajen ve elastin kaybına karşı koyuluyor.

BADEM GÖZLERİN CAZİBESİ

Göz çevresi ve yüze odaklı ilk klinik merkezi olan Revo Klinik’ten Op. Dr. İskender Alkın Solmaz’ın da uygulamala­rında yer verdiği, son zamanlarda birçok kadın tarafından tercih edilen badem göz operasyonu, lokal anesteziyl­e göz kapakların­ın kenarların­daki kazayağı çizgilerin­de yapılan minimal kesilerle gerçekleşi­yor. Göz çevresinde­ki izler kullanıldı­ğı için operasyon sonrası genellikle iz gözlenmiyo­r. Uzun dönem dayanıklıl­ığı olan bu işlem gözlerin yüz ve göz uyumuna uygun bir şekilde planlanara­k yapılıyor. Daha çekici bakışlara sahip olmak için yapılan işlemde hasta aynı gün içerisinde taburcu oluyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye