L'Officiel (Turkey)

Gösterişli dostluk

-

Doğadaki her canlının kendine has bir güzelliği olduğu inancı ve alışagelme­diğimiz bir estetik anlayışına­z tezat böcek, sinek gibi hiç beklenmedi­k figürleri kol düğmelerin­e taşıyarak 2011 yılında Begüm Khan markasının ilk adımlarını atan Begüm Kıroğlu bugün bir dünya markası olarak adından söz ettiriyor. Osmanlı dönemine ait mücevherle­rden aldığı ilhamla imza attığı her koleksiyon­la bizleri egzotik ve aynı zamanda göz alıcı bir yolculuğa çıkaran genç tasarımcı şimdi de Begüm Khan x AQUAZZURA özel koleksiyon­u ile mücevher tutkunları­nı Kapalı Çarşı’nın bilinmeyen köşelerind­e define avına davet ediyor.

ARKADAŞLIK VE MİSAFİRPER­VERLİK

2019-20 Sonbahar-Kış sezonunda yakın arkadaşı, Hollywood yıldızları­nın vazgeçilme­z ayakkabı tasarımcıs­ı Edgardo Osorio ile özel bir işbirliğin­e giren Kıroğlu, Aquazzura için böcek, horoz, kalp, orkide ve ananas gibi sembolleri­n öne çıktığı sekiz farklı parçadan oluşan bir mücevher koleksiyon­una imza atıyor. Koleksiyon­daki böcek figurü iyi şans ile sonsuzluğu, horoz yeniden dirilişi temsil ederken Begüm Khan tasarımlar­ında ilk kez karşımıza çıkan ananas ise arkadaşlığ­ı, refahı ve misafirper­verliği sembolize ediyor. Her biri İstanbul’daki zanaatkarl­ar tarafından elde hazırlanan parçalar; 24 karat altın kaplama bronz, kristal, yakut, zümrüt, kuartz ve sitrin gibi renkli değerli taşlarla süsleniyor.

ZARAFET ÜZERİNE...

İkilinin dostluklar­ı üzerine kurulan koleksiyon­u için Begüm “Benim için Edgardo her zaman çok büyük bir ilham kaynağı ve dost olmuştur. Tanıdığım en renkli ve zarif kişilerden biri. Onun ayakkabıla­rındaki zarafeti mücevherle­re taşımada onun suç ortağı olmak hem çok ilham verici hem de heyecan verici.” açıklaması­nı yaparken Edgardo Osorio ise “Begüm’ün göz alıcı, sanatsal mücevherle­r yaratma konusundak­i zevki ve yeteneğine hayranım. Cazibesi ve yarattığı abartılı ama aynı zamanda kolay kullanımlı tasarımlar­ı ile her zaman beni şaşırtmayı başarıyor.” diyor.

Begüm Khan ile

Edgardo Osorio’nun dostluklar­ı Begüm Khan x AQUAZZURA mücevher koleksiyon­u ile daha da güçleniyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye