L'Officiel (Turkey)

Büyülü zamanlar

- Yazı ilgaz gökırmaklı

Moda dünyasının görkemli etkinliği MET Gala için hazırlıkla­r başladı. Her sene bir tema etrafında şekillenen etkinlik, konukların kırmızı halı görünümler­iyle moda dünyasının dikkatini üzerine çekmeyi başarıyor. Her sene mayıs ayının ilk pazartesi günü Metropolit­an Sanat Müzesi’nde gerçekleşe­n sergi için 2020 yılı, her zamankinde­n biraz daha önemli. Zira etkinlik, 2020’de 150. yaşını kutlayacak. Sürpriz isimler ve şovlar ise bizleri bekleyen heyecan verici haberler arasında.

18. yüzyıldan günümüze...

Merakla beklenen serginin 2020 teması ise “About Time: Fashion and Duration” başlığı olarak belirlendi. Moda tarihine kapsamlı bir bakış sunmayı planlayan temanın ilham kaynağı ise Virginia Woolf’un romanından beyazperde­ye uyarlanan

Sally Potter imzalı film olan “Orlando”. Metropolit­an Museum of Art’s Costume Institute direktörü Andrew Bolton temanın ilham anını şöyle anlatıyor: “Tilda Swinton’ı üzerinde 18. yüzyıldan kalma Fransız bir bornozla bir labirentin içine girerken görüyoruz. Koşmaya başladığı sırada 19. yüzyılın ortalarınd­a tasarlanmı­ş bir elbiseye dönüşüyor üzerindeki bornoz ve bu elbiseyle 1850’lerin İngiltere’sinde alıyor soluğu. İşte bu sahne 2020 MET

Gala konusunun temel fikrini oluşturuyo­r.”

Sergi, 7 Mayıs 2020 tarihinde kapılarını açacak ancak 4 Mayıs’ta gerçekleşe­cek gala ise etkinliğin en merak edilen anı. Galada 1870’den günümüze 160 parçalık bir arşiv sergilenec­ek. Moda ve sanatı buluşturan gecenin ev sahipleri ise oyuncu Emma Stone, “Hamilton” oyununun yaratıcısı Lin-Manuel Miranda, üç Oscar’lı Meryl Streep ve Louis Vuitton’un dahi kreatif direktörü Nicolas Ghesquière olacak. Moda tarihinin değişimini gözler önüne seren sergiyi ve elbette gala gecesi ünlü isimlerin kırmızı halı görünümler­ini büyük bir merakla bekliyoruz.

Metropolit­an Sanat Müzesi, Costume Institute ile 2020’de gerçekleşe­cek serginin heyecanla beklenen temasını açıkladı. Önümüzdeki mayıs ayında “About Time: Fashion and Duration” teması ile moda dünyasının büyülü tarihinde zaman yolculuğun­a çıkacağız.

 ??  ??
 ??  ?? “The Clock”, Sarah Moon, 1999 (Üstte). “Surreal” David Bailey, 1980 (Solda).
“The Clock”, Sarah Moon, 1999 (Üstte). “Surreal” David Bailey, 1980 (Solda).

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye