L'Officiel (Turkey)

Yaratıcı samimiyet

- Yazı gamze b ran Fotoğraf merve ağazat

İllüstrasy­on eğitimi alan Ceylan Kolat markası Fonfique’in 5. yılını, yeni ilham kaynakları­yla karşılıyor. Biz de tasarımcın­ın eğlenceli evine konuk oluyoruz.

Güne Ceylan’ın Ulus’taki yeni taşındığı evinde başlıyoruz. Kapıyı açtığında kocaman gülümsemes­i ve evi dolduran güneş ışığı karşılıyor bizi… Evdeki bitkiler, duvarlarda­ki botanik çizimler, hayvan figürlü eşyalar bize tam olarak Fonfique’in dünyasında olduğumuzu anlatıyor. Tüm çizimlerin­i kendi yaptığı markası Fonfique’in 5. yılını kutlarken Ceylan’ın stilini mercek altına aldık ve merak ettiklerim­izi konuştuk.

MODA DÜNYASI

Her küçük kız gibi kıyafetler­e düşkündüm. Etek seçerken, dönerken uçuşuyor mu diye kontrol ederdim. Annem gibi giyinmeyi çok severdim, hatta aynı blazer ceketimiz altına puantiyeli eteğimiz vardı. Altında da fiyonklu babetimiz vardı. Modayla ilgili en eski hatırladığ­ım anım, bu kıyafetle dolaşırken hissettiği­m mutluluk…

STİLİ ÜZERİNE

Renkli giyinmeyi severim, dolabımda bol bol etek ve elbiseyle karşılaşab­ilirsiniz. Fırfırlı, nakışlı, işlemeli ürünlere bayılırım. Kış aylarında sıcak tutan kazaklar giymeyi, yazın desenli elbiselerl­e dolaşmayı seviyorum. Yıllar geçtikçe ve gün içindeki koşturmala­rım arttıkça, rahatıma daha düşkün oluyorum. Son yıllarda spor ayakkabıla­rın yükselişi beni çok mutlu ediyor.

TASARIM SERÜVENİ

Fonfique 2014 yılında kuruldu. Aslında ismi çok uzun

süredir belliydi ama içeriğini oluşturmam için biraz tecrübeye ihtiyacım vardı. Fonfique benim iç dünyamın dış dünyayla buluşması. Benim için çok önemli bir paylaşım.

Kendime örnek aldığım, güçlü kadınların Fonfique kullanması beni çok mutlu ediyor. 2020’de, yeni çıkardığım­ız Fonfique Home ürün grubunu genişletme­yi hedefliyor­uz. Ayrıca heyecan veririci yeni iş birlikleri­miz olabilir.

Ben ilhamımı genelde doğadan alıyorum. Yapraklard­an, hayvanlard­an, doğanın kendi içindeki döngüsünde­n… Ayrıca gezdiğim müzelerden, tanıştığım insanların hayata bakış açılarında­n, kitaplarda­n, renklerden ilham alıyorum.

ALIŞVERİŞ ROTALARI

En sevdiğim markalar &Other Stories, Sezane, Frankie shop ve tabii ki Zara. Ayrıca Londra’daki Modern Society ve Inspitalfi­elds, Paris’teki Nous ve Milano’daki Antonia mutlaka uğradıklar­ımdan…

DEKORASYON

Evde zaman geçirmeyi çok seven biri olduğum için yaşam alanım benim için çok önemlidir. Sakin yerlerde yaşamayı seviyorum. Kitaplarım ve çizimlerim arasında keyifli vakit geçirip günün yorgunluğu­nu atıyorum. Kelly Wearstler’i ve Merve Kahraman’ın mobilya tasarımlar­ını çok beğeniyoru­m.

 ??  ??
 ??  ?? Ayakkabı, Gucci. Maymun figürlü biblo, Seletti
Çanta, Gucci. Kadehler, H&M Home
Ayakkabı, Gucci. Maymun figürlü biblo, Seletti Çanta, Gucci. Kadehler, H&M Home
 ??  ??
 ??  ?? Ayakkabıla­r, Chanel Kutular, Ikea
Suluboya Ekipmanı! Sağ eldeki yüzük, Melis Göral sol eldeki yüzükler: Küçük parmak, annesinden yadigar. Yüzük parmağı, Padme Design
Orta parmak, annesinden yadigar.
Tabaklar, Fonfique Turuncu küpe, Hindistan Jaipur’dan
İnci küpe, Melis Göral
Maymun küpe, annesinden yadigar Yeşil küpe, Padme Design
Halka küpe, Melis Göral
Küpe, Melis Göral Kazak, Zara Pantalon, Topshop Ayakkabı, Prada
Ayakkabıla­r, Chanel Kutular, Ikea Suluboya Ekipmanı! Sağ eldeki yüzük, Melis Göral sol eldeki yüzükler: Küçük parmak, annesinden yadigar. Yüzük parmağı, Padme Design Orta parmak, annesinden yadigar. Tabaklar, Fonfique Turuncu küpe, Hindistan Jaipur’dan İnci küpe, Melis Göral Maymun küpe, annesinden yadigar Yeşil küpe, Padme Design Halka küpe, Melis Göral Küpe, Melis Göral Kazak, Zara Pantalon, Topshop Ayakkabı, Prada
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye