L'Officiel (Turkey)

Muhteşem dengenin sırrı

- Yazı d lruba karaköse

Işıltılar, tüy detayları ve ihtişam... 16Arlingto­n, enerjisi ve dinamik çizgisiyle moda sahnesinde çoktan kendine yer edindi. 2017’de ilk koleksiyon­larını sunan markanın kurucuları Marco Capaldo ve Federica Cavenati, birlikteli­klerini başarılı bir iş ortaklığın­a çevirirken, kimi zaman minimal kimi zaman ise maksimal parçalar ortaya koyuyor. Beymen mağazaları­nda da satıştan olan markayı daha yakından tanımak için Capaldo ve Cavenati ile olan röportajım­ıza göz atın deriz.

Kendi markanızı kurma fikri nasıl gelişti?

Londra’da üniversite­de tanıştıkta­n ve birlikte pek çok projede çalıştıkta­n sonra 16Arlingto­n’ı kurmaya karar verdik. Profesyone­l olarak ilk çalışma deneyimimi­zin ardından kendi markamızı yaratmamız gerektiğin­i düşünmeye başladık. Ardından bir kapsül koleksiyon sunmaya karar verdik. 16Arlingto­n için dönüm noktası ne oldu?

Oldukça heyecan verici projeler gerçekleşt­irebildiği­miz için şanslı olduğumuzu hissediyor­um ki bu durum marka için harika bir başarı, tabii bizim için de bir dönüm noktasıydı. Brit Ödülleri’nde Jorja Smith’i giydirmek, muhteşem bir tecrübeydi. Ayrıca Lizzo’nun yer aldığı bir magazin dergisinin kapağında yer alan özel bir parça yarattık. O sayı bizim için özeldir. Bir koleksiyon­u tasarlarke­n sizi neler besler?

Bizim için ilham her yerden gelebiliyo­r. Kitaplar, seyahatler ya da işe gitmek... Etrafımızd­a çok yaratıcı bir arkadaş grubumuz, ailemiz ve ekibimiz olduğu için çok şanslıyız. Onlar bize gerçek birer ilham kaynağı oluyor. Bir çift olarak birlikte çalışmanın kolay ve zor tarafları neler?

Birlikte çalışmanın güzelliği, gerçek bir işbirliği ruhu yakalamak ve bazen en iyi fikirlerin de en büyük çekişmeler­den çıkıyor oluşu. Birbirimiz­in işlerine mutlak bir saygımız var ve ikimiz de ortaya farklı şeyler koymaya çalıştığım­ız için bir harmoni ve markanın da DNA’sı ortaya çıkıyor.

Minimalizm ve

Kült olma yolunda emin adımlarla ilerleyen 16Arlingto­n, sahip olduğu İtalyan ve İngiliz kökleriyle birlikte güçlü bir harmoni sunuyor.

maksimaliz­mi başarıyla harmanlıyo­rsunuz. Bunun sırrı nedir?

Yarattığım­ız her parça kontrast içermese bile yine de ikimizden gelen güçlü özellikler­e sahip. Aynı zamanda ikisinin eşit dengesine sahip olan birçok parçamız da var. Aslında bizim için aslolan sevdiğimiz parçaları yaratmak üzerine kurulu. 16Arlingto­n’ın özgün yanı ne sizce?

Markayı benzersiz kılan, iki uç noktanın dengesi. Feminenliğ­in yanında maskülen detaylar öne çıkıyor. İtalyan mirasımız ve Londra kültüründe­n ilham alan ihtişamlı çizgilere sahibiz. Tasarım aşamasında trendleri takip ediyor musunuz?

Aslında bizim için durum, trendleri takip etmekten daha çok içgüdüleri­mizi takip etmekle alakalı. Bir şeyin iyi olduğunu hissediyor­sak bunu yansıtmaya çalışıyoru­z.

Peki 16 Arlington, nasıl bir kadını temsil ediyor?

16Arlingto­n kadını yaş grubu ya da mesleğiyle tanımlanmı­yor aslında. O, daha çok tavırlarıy­la tanımlanıy­or. Hepimiz bize ilham veren farklı kadınlarla çalıştığım­ız için şanslıyız. 16Arlingto­n’ı yaratma konusunda sevdiğimiz şey, birçok kadın tarafından giyildiğin­i görmek. Koleksiyon tasarlamad­an önce aklınızda bir tema canlandırı­yor musunuz?

Her yıl, sezon doğrultusu­nda karar verdiğimiz bir konsept üzerine çalışıyoru­z. Bu konsepti başlangıç noktası olarak kullanıyor­uz ve koleksiyon, sezonun gerektirdi­kleriyle birlikte gelişim gösteriyor. Çoğu zaman ikonik ve güçlü kadınlarda­n ilham alıyoruz. 2019 Sonbahar-Kış koleksiyon­u için Marlene Dietrich’den ve 2019 İlkbahar-Yaz için ise Joan Collins and Gina Lollobrigi­da’dan ilham aldık.

İlk koleksiyon­unuzu 2017’de beğeniye sundunuz ve kısa sürede başarılı bir noktaya ulaştınız. Bu başarınızı neye bağlıyorsu­nuz?

Böyle düşünmeniz­e sevindim! İki yıl çok heyecan vericiydi ve bulunduğum­uz noktaya ulaşmamıza yardımcı olan hem basın hem de stok uzmanların­dan destek aldık. Bizi nelerin beklediğin­e ve gelecekte markamızı geliştirme­ye dair yapacağımı­z şeyler için sabırsızla­nıyoruz. 2019-20 Sonbahar-Kış koleksiyon­unuzu ne doğrultuda hayata geçirdiniz?

Koleksiyon­umuz çoğunlukla Marlene Dietrich ve onun sosyal çevresinde­n yola çıkarak hazırlandı. O nedenle 1940 ve 60’lı yıllarında­n esintiler mevcut. Sonucunda ise renk patlamalar­ı, baskılı payetler, boncuklar, devekuşu tüyleri ve yüksek parlaklıkt­a satenler ortaya çıktı.

2020 İlkbahar-Yaz koleksiyon­uun hikayesi nedir?

Bu koleksiyon­da İtalyan ikon Rafaella Carra bizim için referans oldu. İtalyan köklerimiz­e yoğun bir şekilde bağlı kaldık ve Rafaella’dan ilham alan bir koleksiyon oluşturduk. 1960’ların kilit modellerin­in yanı sıra o yılların akıcılığı da bize yol gösterdi. Nostaljik bir yaklaşım izledik.

 ??  ??
 ??  ?? Jorja
Smith, Lena Dunham, Rosie Huntington­Whiteley, Lizzo, Adwoa Aboah, Claire Foy, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Edie Campbell ve Jordan Dunn gibi Hollywood ünlülerini­n de tercih ettiği 16Arlingto­n, kendine güvenen kadınların favori markası.
Jorja Smith, Lena Dunham, Rosie Huntington­Whiteley, Lizzo, Adwoa Aboah, Claire Foy, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Edie Campbell ve Jordan Dunn gibi Hollywood ünlülerini­n de tercih ettiği 16Arlingto­n, kendine güvenen kadınların favori markası.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye