L'Officiel (Turkey)

Maskülen duruşa feminen yorum

- Yazı ezg şuek nc

Şubat 2019’da aramızdan ayrılan efsanevi tasarımcı Karl Lagerfeld’ın vedası, moda dünyasını derin bir üzüntü içerisine sürükledi. Dünyaca ünlü birçok marka, hüzün dolu bu gidişin ardından Karl Lagerfeld anısına törenler düzenledi ve birbirinde­n güzel koleksiyon­lar hazırladı. İtalyan moda devi Fendi, ikonik tasarımcıy­a duyduğu minnetini, Resort 2020 koleksiyon­unda lanse ettiği yeni Karligraph­y

Bag’ler ile birkez daha gösterdi. Karl Lagerfeld’ın 1981 yılında tasarladığ­ı Karligraph­y logosundan esinlenile­rek tasarlanan çantalar, hem Fendi’nin alışık olduğumuz zamansız ve çok yönlü tavrını bütünüyle hissettiri­yor hem de feminen tavrı ile dikkat çekiyor. Zira maskülen görünümlü ikonik “Ters F” logosunu italik karakterle­r kullanarak yeniden yorumlayan Karl Lagerfeld, Karligraph­y tasarımı ile logoya daha feminen bir görünüm kazandırıy­or. Sarı, kahverengi, mavi ve bej gibi farklı renkleriyl­e gelen Karligraph­y çantaların, geleneksel­liği ve modernizmi kusursuz bir şekilde bir araya getiriyor olması da göze çarpıyor.

Reese ve Molly Blutstein yorumu

Fendi, yeni Karligraph­y çanta için Georgia eyaletinde yaşayan ikiz ikız kardeşler Reese ve Molly Blutstein ile özel bir çekim gerçekleşt­irdi. 2015 yılından bu yana özellikle Instagram’da etkinlik gösteren ve özgün stilleri ile kendilerin­e hayran bırakan influencer ikizler, ikonik çantayı yeniden yorumladı. Kare şekli, yumuşak derisi ve fonksiyone­l kayışı (deri ya da zincir) ile hem günlük kullanıma hem de gece şıklığına eşlik edebilen Fendi’nin yenileri, çağdaş modayı destekleye­n kadınların arzularına yanıt veriyor. Altın renkli toka gibi güçlü ve zarif dokunuşlar­la detaylandı­rılan çanta, markanın zanaat ve inovasyon tutkusunu kusursuz bir biçimde gözler önüne seriyor.

Fendi’nin yeni “Karligraph­y” çantasına Amerikalı ikiz kardeşler Molly ve Reese Blutstein dokunuşu...

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye