L'Officiel (Turkey)

Geleceğin tasarımcıs­ıyla tanışın...

- Yazı d lruba karaköse

Genç yetenekler­e sunduğu desteklerl­e moda dünyası, her geçen gün sınırların­a yeni tasarımcıl­ar dahil etmeye devam ediyor. Bu konuda kuşkusuz en iddialı program ise CFDA/ Vogue Fashion Fund. Amerikan tasarımcıl­arın bu sektörde seslerini daha çok duyurabilm­elerine ve yetenekler­ini sergileyeb­ilmelerine yardımcı olmak amacıyla 2003 yılında kurulan ve her sene düzenlenen CFDA/ Vogue Fashion Fund, para ödülünün yanı sıra sektörün ileri gelenlerin­in sunduğu bir mentorluk programı da içeriyor. Yani modayla ilgilenen ve eşsiz fikirlere sahip yeni bir tasarımcın­ın, en çok hayalini kurduğu şeylerden biri demek pek de yanlış olmaz bu program için. 2019’da ise CFDA/ Vogue Fashion Fund’u kazanarak 400 bin dolarlık ödülün sahibi Christophe­r John Rogers oldu. Paul Andrew, Altuzarra, Alexander Wang, Prabal Gurung, 3.1 Phillip Lim, Rodarte ve Thom Browne gibi geçmişte bu ödüle layık görülen tasarımcı ve markaların arasına katılan Rogers, henüz 24 yaşında ancak çoktan kendisine geniş bir hayran kitlesi edinmiş durumda.

CFDA/Vogue Fashion Fund kazananı Christophe­r John Rogers, renkli ve iddialı dünyasına şimdiden pek çok parçayı dahil etmiş durumda. Hayranları arasında ise en başta Rihanna geliyor.

Baton Rouge’da doğup Brooklyn’de büyüyen ve 2016 yılında Savannah College of Art and Design’dan mezun olarak kariyerine başlayan genç tasarımcın­ın Rihanna’dan Tracee

Ellis Ross’a, Michelle Obama’dan Cardi B’ye ünlüler dünyasında da pek çok müdavimi var. Gelelim Christophe­r John Rogers’ı nelerin farklı kıldığına. En başta canlı renkler onun dünyasının olmazsa olmazların­dan. Buna abartılı sayılabile­cek kesimler de eklendiğin­de, Christophe­r John Rogers için mükemmel bir parçanın formülü ortaya çıkıveriyo­r. Hacimli, fırfır ve tüy detaylarıy­la gösteriş gücünü artıran gece elbiseleri sayesinde tasarımcı, terzilik anlayışını da kanıtlıyor. Rogers çeşitliliğ­e önem vererek her yaş ve etnik kökene sahip kadınlar için tasarımlar üretiyor. Lüks modanın tüm kadınlar için erişilebil­ir olduğunu kanıtlamas­ı da oldukça dikkat çekici. New York Moda Haftası kapsamında tanıttığı yeşil, sarı, pembe ve turuncu gibi canlı tonların hakimiyeti altındaki 2020 İlkbaharYa­z koleksiyon­u da bir hayli beğenildi. Gelecekte eminiz ki kırmızı halı törenlerin­de Christophe­r John Rogers’ın adını çok daha fazla duyacağız.

 ??  ??
 ??  ?? Christophe­r John Rogers henüz 24 yaşında bir tasarımcı olmasına rağmen, güçlü ve yaratıcı stiliyle moda dünyasında şimdiden sağlam bir yer edindi bile!
Christophe­r John Rogers henüz 24 yaşında bir tasarımcı olmasına rağmen, güçlü ve yaratıcı stiliyle moda dünyasında şimdiden sağlam bir yer edindi bile!
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye