L'Officiel (Turkey)

İhtişamlı 20. yıl kutlaması

- Yazı d lruba karaköse

Bir tasarımcı için markasını sağlam temeller üzerine kurması ve bu doğrultuda kendi çizgisini yansıtması elbette çok önemli. Peki başka bir marka sınırları içinde bunu gerçekleşt­irmek; hatta o markanın DNA’sıyla, sahip olduğu vizyonu harmanlaya­bilmek... Hangisi daha zordur tahmin etmek zor. Ancak Victoire de Castellane’in 1999 yılından beri Dior Joaillerie için gerçekleşt­irdiği, tam olarak ikinci tanıma uyuyor.

Markanın yüksek mücevher departmanı­nın kurulduğu andan itibaren kreatif direktör olarak görev yapan Castellane, her koleksiyon­unda çıtayı biraz daha yükseklere koyuyor. Doğal motiflerde­n tutun da popüler kültürün parçası olan öğelere kadar pek çok şeyden ilham alan tasarımcı, belki de kariyer hayatının en iddialı çalışmasın­ı “Gem Dior” isimli koleksiyon­la yapıyor. Dior Joaillerie’nin en kapsamlı koleksiyon­u olma özelliğini taşıyan Gem Dior, aynı zamanda markanın 20. yıldönümün­ü kutlayarak özel bir anlama sahip oluyor. Victoire de Castellane’in hayal gücünü ön planda tuttuğu, renkli taşlar eşliğinde şiirsel bir dokunuşla hayata geçirdiği 99 farklı mücevher, Dior’un masalsı dünyasına da başarılı bir şekilde adapte edilmiş durumda. Yakut, elmas, zümrüt, turmalin, pembe safir, tsavorite ve tanzanit ise yüzüklerde­n kolye ve küpelere kadar pek çok parçayı süsleyen değerli taşlardan. Kesim tekniğinin yanı sıra renk kombinasyo­nları da Gem Dior koleksiyon­unu bir harmoni içinde sunuyor. Mücevherle­rin görselliği­yle birlikte nasıl görücüye çıktığı da bir hayli önemli. Venedik’te bulunan Palazzo Labia sarayında düzenlenen özel bir baloda tanıtılan mücevherle­r, ilk defa modeller eşliğinde sunularak marka tarihinde bir ilke imza atmış oldu. Dior’un kreatif direktörü Maria Grazia Chiuri tarafından sadece bu balo için tasarlanan elbiseler ise bu unutulmaz anın birer parçasıydı.

Dior Joaillerie’nin kreatif direktörü olan Victoire de Castellane, “Gem Dior” ile markanın en geniş koleksiyon­unu yaratıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye