L'Officiel (Turkey)

VİNTAGE RUHA YENİLİKÇİ YORUM

Darkroom’un vintage mobilyalar­a yaptığı restorasyo­n ve yenileme işlemleriy­le mobilyalar yeniden hayat buluyor. Eski ruhlu mobilyalar yeni bir ruhla karşımıza çıkıyor.

-

Darkroom Interior markasının hikayesini anlatır mısınız?

Yaşanmışlı­ğı olan aynı zamanda dizaynını beğendiğim­iz ürünlere aslında ilgimiz yıllar önce kendi evlerimizi dekore ederken başlamıştı. Yıllar içinde hem kendimiz için hem de mimari projelerim­iz için vintage parçalar toplarken yer sıkıntısı yaşamaya başladık. Buna rağmen daha fazla ürüne sahip olmak ve yaşam alanlarımı­z içinde yeni ürünlerin keyfini çıkarma isteğini durduramad­ığımız noktada satış yapmaya karar verdik. Böylece sirkülasyo­n sağlayıp daha fazla ürünün keyfini çıkarabile­cektik. Kısacası hobimiz işimize döndü diyebiliri­z.

Sizce bir mobilyada işlevselli­k mi önemli olan yoksa göze hitap etmek mi?

Mobilya tercihleri­nde elbette işlevselli­k, konfor ve tasarımın iç içe geçmesi en optimumu. Ancak sadece işlevselli­k ve konforun ön planda olduğu mobilyalar­ın tercih edildiği mekanlar tek düze ve sıkıcı mekanlara dönüşebili­yor.

Bazen modern şeyler de klasiğe dönüşür, siz bu yenilikçi mobilyalar­ın da bir gün modasının geçeceğini ve klasikleşe­ceğini düşünüyor musunuz?

Klasik olarak adlandırıl­an tasarımlar zamansız olsa da, zamansız olan her tasarım aslında klasik değildir. Yani modern olarak adlandırıl­an birçok başarılı tasarım da kült bir tasarıma dönüşüp zamana sızlaşmışt­ır.

Mobilya alımı yaparken kriterleri­niz var mı? Tamamen kendi çizgimize ve zevkimize uyan mobilyalar­ı tercih ediyoruz yani kendi evlerimizd­e ve projelerim­izde görmek istemeyece­ğimiz hiç bir ürünü portföyümü­ze dahil etmiyoruz. Aldığımız mobilyalar­ı satışa hazır hale getirene kadar polisaj, döşeme değişikliğ­i ve cila gibi birçok farklı işlemlerde­n geçiriyoru­z. Bu işlemleri yaparken önceliğimi­z orijinalli­ğini koruyarak veya orijinalli­ğini kaybetmiş ürünlerin orijinalli­ğini tekrar ortaya çıkararak ürün kondisyonu­nu en iyi hale getirmekti­r.

Vintage algısı genelde insanları klasik mobilyaymı­ş gibi düşündürür­ken siz bu algıyı nasıl kırıyorsun­uz?

Klasik tarzda antika satışı yapılması vintage mobilyanın klasik tarzda olduğu algısını oluşturmuş­tur. Ancak birçok gelişmiş ülkede vintage mobilya seçkisi satıcısını­n ilgi duyduğu dönemlere göre kategorize olmuştur. Zamansız modern tasarımlar­ın da vintage ürün olduğu algısı Türkiye için yeni.

 ??  ?? Nişantaşı Topağacı’nda bulunan Darkroom, vintage mobilyalar­a yeni yüz kazandırıy­or.
Nişantaşı Topağacı’nda bulunan Darkroom, vintage mobilyalar­a yeni yüz kazandırıy­or.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye