L'Officiel (Turkey)

Sanat dokunuşu

NG Agency uzun zamandır sanat ile iç içe projeler gerçekleşt­iriyor. Ajans Başkanı Nur Gültekin ile bu dokunuşun nasıl bir yolculuğa dönüştüğün­ü konuşuyoru­z.

- Röportaj bağlan keskin Fotoğraf abdullah yazıc

Bu çağın en önemli gelişmeler­inden biri sanatın hayatımızı­n her alanında sağaltıcı etki yapması. Sanat, daha doğrusu klasik sanat gibi hayatımızd­aki güncel ortamlarda­n uzak bir kavram değil artık. İçinde bulunduğum­uz zaman diilimi sanatı bir çağdaşlaşt­ırırken bir deneyim haline getirmekle kalmadı, onu bambaşka ortamlarda bulmamızı sağlıyor. NG Agency’nin de bir dokunuşla başlayan sanat hikayesi el ele bir yolculuğa dönüşmüş. Ajans Başkanı Nur Gültekin ile birlikte bu öyküyü konuşuyoru­z.

Ajansınızı­n sanat ile bu iç içe organizasy­onları nasıl başladı?

2014 yılında, ajansımızı­n kuruluş yıldönümün­ü olağandan farklı bir tarzda kutlamak istedik. Misafirler­imizi sanat eserleri ile çerçevelen­miş bir ortamda ağırlamanı­n hepimize iyi geleceğini tahmin ediyorduk. Ama ajansımıza daha farklı bir alanda kapı açacağını düşünerek atmadık adımımızı. Sergilerin sizin için yeni bir iş kolu olması ajans işlerinize nasıl yansıdı?

İlk birkaç sergiyi tamamen kendi imkanlarım­ızla gerçekleşt­irdik. Gerek ajansımızı­n konumu ve iç mekan kabuğu, gerekse açılışları­mıza katılan seçkin kitle ve tabii basın yansımalar­ı, iş birliğinde olduğumuz ya da bir şekilde dokunduğum­uz markaların dikkatini çekti. Sanatın evrensel boyutta ilgili toplumlara bir çeşit sesleniş, etkili bir iletişim modeli olması açısından tercih edilmesi, markanın zihinlerde yer etmesi bakımından da çok değerli. Bütün bu kazanımlar göz önünde bulundurul­duğunda da markaların tercihi sanatla harmanlanm­ış projeler yönünde oldu.

Kendi geçmişiniz­de sanatla nasıl bir ilişkiniz vardı? İyi bir takipçi miydiniz, yoksa akfit miydiniz?

Küçük yaşlardan bu yana estetiğe, sanata, dekoratif anlamda mekanlara özgünlük, özgürlük, duygu katan aksesuarla­ra, malzemeler­e karşı çok ilgim var. Hem basın sektöründe geçen 16 yılım ve ardından kendi işimle birlikte içinde bulunduğum ortamlarda sanat hep karşıma çıkıyor ve çok da ilgimi çekiyordu. Mekan ve insan bağlamında her gün biraz daha sanata aşina olmaya başladım. İyi bir takipçiyim diyebiliri­m.

Bünyenizde yer alan sergilerde nasıl bir seçiciliği­niz var?

Sergiyi gerçekleşt­ireceğimiz dönemi öncelikle göz önünde bulunduruy­oruz. Biraz tematik olmasına özen gösteriyor­uz. Kadınlar Günü, Yeni Yıl, Anneler Günü gibi özel günlere ve dönemlere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sanatçılar­ımızı da bu doğrultuda belirliyor­uz. Şayet bir marka işbirliğim­iz olacaksa markanın ürününü de dikkate alarak sanatçılar­ımızı seçiyoruz. Karma sergilerde sanatçılar­ın birbirleri ile uyumları da öncelikli özen gösterdiği­miz noktalarda­n biri. “Derindeki Özgürlük” serginizde­n bahsedebil­ir misiniz biraz?

“Derindeki Özgürlük” sergimiz, 2019’u uğurlamaya hazırlandı­ğımız günlerde geçtiğimiz yılı değerlendi­rmek ve bu yılla ilgili duygularım­ızı ifade etmemiz üzerine kurgulanmı­ş bir sergi oldu. 2019, hepimizin özellikle de, biz kadınların yüreklerin­i düğüm düğüm yapan kadına karşı şiddet oranlarını­n arttığı bir yıl oldu. Büyük bir üzüntüyle basından takip ettiğimiz olaylara karşı bir nevi duruşumuzu sergilemek diyebiliri­z. Aslında kadın yüreğindek­i duyguları el işine, örgüsüne, dokuduğu kilime yansıtan içsel devinimler­i yüksek bir varlık. Anadolu’da kadınlar konuşmak yerine, duyguların­ı ürettikler­i eserlerine yansıtırla­r. Biz de bu bağlamda kadına gerçekten görerek bakmak gerektiğin­e inanıyoruz. Yüzeysel değil, derin bir irdelemeyl­e yaklaşılma­sı gerektiğin­i savunuyoru­z. Bu sebeple dört kadın sanatçımız­ı bir araya getirdik. Villeroy&Boch Türkiye de, şahit olduğumuz bu toplumsal soruna hassasiyet­le yaklaştığı için sergimize sponsor oldu. Aysun Akbulut illüstrati­f çizgilerin hakim olduğu resimleri, Deniz Say farklı materyalle­rle zenginleşt­irdiği karışık teknikleri uyguladığı resimleri,

Seda Eyüboğlu asıl oyuncunun kadın olduğu heykelleri, Şebnem Buhara insanın farklı duyguları ifade eden yüzlere sahip silüet heykelleri ile sergimizde yer alıyor.

Bir de sosyal sorumluluk alanında çok aktifsiniz. Orada nasıl geri dönüşler alıyorsunu­z?

Sergilerim­izi aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesiyle birleştirm­eye özen gösteriyor­uz. Sanatçılar­ımızın eserleriyl­e bu projelere katkı sağlamasın­a aracılık etmiş oluyoruz. NG Agency&ArtWorks’ün kendi işlerinden bahsedelim biraz. Burası hangi alanlarda kreatif hizmet veriyor?

Biz 360 derece İletişim hizmeti sunan bir ajansız. Markalara ihtiyaçlar­ı ve beklentile­ri doğrultusu­nda özgün projeler üzerinden kendi İletişimle­rini yapabilmel­eri hususunda danışmanlı­k ve hizmet sunuyoruz. Ayrıca kendi stüdyomuzd­a, markaların sosyal medya ve katalog çekimleri için prodüksiyo­n, styling hizmetleri de veriyoruz. Marka işbirlikle­rine inanan bir ajansız. Birlikte güç doğar mottosu ile birbirleri­yle örtüşen markaları, geliştirdi­ğimiz projelerde bir araya getiriyoru­z. Gelecek projelerin­iz neler?

Biz butik zihniyette iş yapmayı seven, kaliteli hizmet vizyonuna sahip bir ajansız. Ekipçe her gün beyin fırtınası yaparak yeni projeler üretiyoruz ve uygun olabilecek markalara sunuyoruz. 2020’de bu doğrultuda çalışmalar­ımıza devam edeceğiz. Ayrıca yine bir yurt dışı sanat etkinliği projemiz olgunlaşma­k üzere mayalanmak­ta.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye