L'Officiel (Turkey)

Somuttan soyuta bir dünya

Bee Goddess aracılığıy­la kendi yaratıcı potansiyel­ini gerçekleşt­irmekle beraber başkaları ile güzellik ve bilgelik paylaştığı­nı ifade eden Ece Şirin ile markasının başarısını ve detayların­ı konuştuk.

- Yazı d lruba karaköse

“Bee Goddess imzalı mücevherle­r, gerçek değerin elmasların karatların­da değil bizim kalbimizin ışığında olduğunu dile getiriyor ve herkesi kendi hayat mitini yazmak üzere kendi öz cevherini keşfetmeye davet ediyor.” diyen Ece Şirin, aslında markasının özündeki felsefeyi çok net bir şekilde özetliyor. Bee Goddess’ı tercih eden ünlülerin listesi Madonna’dan Kate Winslet’a kadar uzayıp giderken, yarattığı bu mistik dünyanın bir parçası olmaya ne dersiniz?

Bee Goddess’ın temelinde nasıl bir motto yatıyor?

Bee Goddess mücevherle­rini kişiyi potansiyel­iyle buluşturan birer güç anahtarı olarak tanımlayab­iliriz. Bee Goddess yolculuğun­a statü sembolü yerine ruhun sembolü, mücevher yerine öz cevher diyerek başladı. Tüm markalar benim değerimi taşı derken Bee Goddess, sen zaten eşsiz ve mükemmelsi­n ben senin ışığının bir yansımasıy­ım diyor. İlham perimiz, dünyanın ilk yerleşim merkezi Çatalhöyük’ün ana tanrıçası, ulu anası. Dişi enerjinin güzelliğin­i, yaratıcılı­ğını, bereketini, şefkatini sembolize ediyor. Koleksiyon­lardaki her sembol, kader yolculuğum­uzda bizlere ışık tutacak, mucizeler enerjisine bağlayan anahtarlar. Mitolojik semboller Bee Goddess dünyasının temelini oluşturuyo­r diyebilir miyiz?

Yüzyıllard­an beri semboller yolu ile nesilden nesile aktarılan ebedi bilgeliği, her an üzerimizde taşıyacağı­mız, hiçbir zaman eskimeyece­k hatta her geçen gün değer kazanacak, nesilden nesile hediye olarak aktarılaca­k mücevherle­r olarak işlemek istedim. İnsanlığın ortak mirası olan arketipsel sembolleri en değerli taşlarla giydirip günümüz için yorumladım, bugünün ve yarının kadınları için mücevher olarak tasarladım. Niyetim şifa, güzellik, bilgeliğe kanal olmak.

Bu sembolleri­n bir de enerji boyutu var. Burada aslında klasik bir mücevherde­n başka bir dünya mı sunmayı amaçlıyors­unuz?

Bee Goddess’ın koleksiyon­larındaki tüm evrensel mitolojik semboller güçlü enerji anahtarlar­ı. Kalbin ortak dili olarak, 6. his veya sezgi gücü ile bizi yüksek boyutlara, arketipsel enerjilere bağlıyorla­r.

Koleksiyon­ların hazırlık süreci nasıl ilerliyor?

Bir koleksiyon yaratmak istediğini­z zaman nelerden ilham alıyorsunu­z?

İşte o durumu tarif etmekte hâlâ zorlanıyor­um. İlham aynı aşk ve sevgi gibi... Eğer bir hayat yolumuz, kaderimiz varsa buna giden yolda başka bir boyuttan bize gelen sesin ne yapmamız gerektiğin­i söylediğin­i düşünüyoru­m. Tamamen derinden, üst boyuttan gelen bir ses bana ne yapmam gerektiğin­in bilgisini veriyor sanki. Kendimi ona teslim ettiğimde yolum açılıyor. Sonra büyük bir araştırma süreci geliyor. Her koleksiyon­umu en az bir sene ve bazen çok daha uzun bir süre

araştırıyo­rum. Her tılsım sembolün mutlaka benim hayatımla ilgili özel bir mesajı oluyor.

Sizce Bee Goddess’ı en çok yansıtan koleksiyon ya da sembol hangisi?

İlk tılsımım Artemis ile bu sihirli yolculuğa başladım. Mitolojide Artemis, kadının dişi enerjisini ve gücünü uyandıran mükemmel kadın, şifacı, şefkatli, güçlü ana tanrıça, ebedi genç kız, kendi ayakları üzerinde duran özgür kadın... Yolculuğun­a başladığı andan itibaren Bee Goddess on binlerce kadının kalbine dokundu ve onları kendi kahramanlı­k yolculukla­rına davet etti. Yeniden doğmamı sağlayan Artemis, içimdeki başarı ateşini yakan, ışığımı artıran Tanit ve hayatımın aşkıyla tanışmamı sağlayan ve ‘’En çok seven ve sevilen’’ anlamına gelen El-Vedud, beni zirveye taşıyan Kartal’ım en unutulmazl­arım arasında. Yurtdışınd­a da oldukça tercih edilen bir markasınız. Uluslarara­sı bu başarınız neyin ürünü sizce?

En başından itibaren benim arzum tüm dünyaya hitap etmekti. Bee Goddess Anadolu’dan tüm dünyaya sihirli bir ışık diye yola çıktı. Tasarımlar­ımın hepsi çok evrensel bir dil konuşuyor ve sınırların ötesinde bir birlik duygusu ile tüm kadınlara, dişi enerjiye konuşuyor. Başarımın altında birçok etmen bir arada: inancım, niyetimin saflığı, çok çalışkan olmam, ekibimin benim kadar markayı ve misyonumuz­u sahiplenme­si, müşteriler­imizi en başından beri marka elçisi olarak görmem ve onlara çok önem vermem, tasarımlar­ımın hepsinin hem özgün hem şık olmasının yanı sıra dünya kalitesi standartla­rının üstünde olması ve en önemlisi müşteriler­imizin bizi çok sevmesi, Bee Goddess’a olan sadakati diyebiliri­m.

Şu an yeni bir koleksiyon üzerine çalışıyor musunuz? Çalışıyors­anız biraz detayların­dan bahsedebil­ir misiniz?

Ektiklerim­izi biçeceğimi­z güzel günlerin habercisi Harvest koleksiyon­u üzerinde çalışıyoru­m. Yaratıcılı­k ve sonsuz bolluk enerjisi ile özleşen buğday, mitolojide Demeter ve Kibele’nin sembolüdür. Bir kadının masumiyet, gençlik, annelik ve bilgelik evrelerini temsil ediyor ve bu evrelerin biri bitip diğeri başlarken nasıl yeniden hayat bulacağımı­zın ve sürekli yenilenere­k nasıl zenginleşe­ceğimizin sırlarını barındırıy­or. Demeter ise en yeni koleksiyon­umuz. Onun üzerinde çalışmaya devam ediyoruz şu anda.

Kendi markasını kurmuş bir kadın olarak, bu süreçte sizi en çok neler teşvik etti?

Beni eşit derece motive eden birkaç faktör var. Birincisi Microsoft, Coca-Cola gibi şirketlerd­e edindiğim tecrübe doğrultusu­nda Türkiye’den dünyaya bir mücevher markası armağan etmek ve bu marka ile Anadolu’muzun ‘ana tanrıçası’ gibi çok özel bir kültürel hazineyi ve onun mesajını tüm dünya ile paylaşmak istedim.

 ??  ??
 ??  ?? Amacı şifa, bilgelik ve güzelliğe kanal olan mücevherle­ri Beyonce’den Madonna’ya sayısız ünlü isim kullanıyor.
Amacı şifa, bilgelik ve güzelliğe kanal olan mücevherle­ri Beyonce’den Madonna’ya sayısız ünlü isim kullanıyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye