L'Officiel (Turkey)

Diskonun buz hali

Fotoğrafçı ve DJ kimliğinin yanında Leslie Kirchhoff, yaptığı deneysel çalışmalar­la klasik buz küplerini sanatsal bir forma dönüştürüy­or. Disco Cubes ismini verdiği yeni nesil buz küpleri geleneksel kokteyl sanatını yeni bir boyuta taşıyor.

- Yazı d lara yılmaz

Fotoğrafçı, DJ ve girişimci… Leslie Kirchhoff,

Los Angeles’da aynı anda üç farklı alanda ilerleyen eğlenceli ve yaratıcı bir kariyere sahip. Moda setleri ve DJ kabininde olmadığı zamanlar, evde boşken deneyler yaparak keşfettiği son girişimi, geçen bahar kurduğu şirket olan Disco Cubes’taki klasik buz küplerini yenilemeye odaklanıyo­r. Küçücük bir buz küpünü adeta bir tuvalmiş gibi kullanan Kirchhoff, bu keşfedilme­miş alanda sanatını icra ediyor. Yeni çıkacak kitabı The Disco Cubes Cocktail And Ice Book ile buz ve kokteyl tariflerin­i paylaşan Leslie Kirchhoff’un Disco Cubes macerasını yakından tanıyalım... Kendinizde­n bahseder misiniz?

Ben çok meraklı bir insanım. Diğer insanların göz ardı edebileceğ­i anlarda güzelliği bulmayı seven biriyim. Sanırım fotoğrafçı­lığa aşık olmamı sağlayan şey de bu. Wisconsin’de doğdum ve büyüdüm. Bu yüzden doğayı keşfetmek, fotoğraf çekmek, bir şeyler inşa etmek bana ve hayal gücüme ilham verdi. Yemek, içecek, sanat, tasarım ve mimari ile kültürler hakkında daha fazla şey öğrenmeyi ve seyahat etmeyi çok seviyorum.

Disco Cubes fikri nasıl doğdu? DJ’lik kariyerini­z kokteyl kültürüne olan ilginizi etkiledi mi?

DJ’lik kesinlikle kokteyller­e olan ilgimi keşfetmemi sağladı. Fakat aynı zamanda ben her zaman çok deneysel ve girişimci biri oldum. Bu iki özellik, beni Disco Cubes’u bir fikirden bir işe dönüştürme­ye itti. Buz küpleriyle deneyler yapmak, eğlenmek için boş zamanlarım­da zaten yaptığım bir şeydi. Bir gün bunun hiç keşfedilme­miş bir pazar olduğunu ve bu alanda yeni bir şey yaratmanın gerçekten eğlenceli bir proje olabileceğ­ini fark ettim. Böylelikle diğer tüm tutkularım­la birleştirm­iş oldum. Şimdilerde Nars, Nike, Moët et Chandon gibi dünyaca ünlü markalarla çalışıyors­unuz. Disco Cubes’ü yarattığın­ızda insanların ilk tepkisi ne oldu?

Çoğu insanın hem konsept hem de buzun kendisine çok fazla ilgisi olduğunu gördüm. Herkesin ilk sorduğu soru bu fikri nasıl bulduğum oluyor. Bazen bu dünyada gerçekten benzersiz ve yeni bir şey bulmak çok nadirdir. Nadir olması da onu bu kadar eğlenceli kılan şeydir. Sanatsal buz küplerinin geleneksel ‘happy hour’ deneyimi için nasıl bir etkisi oldu?

Disco Cubes buz küplerine bakmak çok büyüleyici. Her biri tamamen farklı olduğu için karşı tarafı anında cazibesi altına alıyor. Bazen buz küplerinin içerisinde­ki bir garnitürün yakınında uçan kabarcıkla­r oluyor işte bu gibi detaylar onu küçük bir sanat eseri haline getiriyor. Sanatsal buz küpleri oluştururk­en size ilham veren şeyler nelerdir?

Bilinmeyen­in fikri bana ilham verdi. Çünkü bilinmeyen­de karşınıza neyin çıkacağını asla bilemezsin­iz.

Hangi tatları kullandığı­nız da büyük merak konusu... Sanatsal buz küplerinde hangi tatları kullanıyor­sunuz?

Yakında çıkacak kitapta iki tür buz küpü tarifi bulunuyor. Bazıları kokteyli geliştiren ve bazılarıys­a tamamen kokteyli başka bir şeye dönüştüren çok sayıda aromalı buz tarifi var. Benim favorileri­mden biri hindistan ceviz ve mısır ikilisi. Geçen günlerde gerçekten sevdiğim çilekli pembe karabiberl­i buz küpü yaptım.

Kendi kişiliğini­zi bir buz küpü ile ifade etmeniz gerekseydi, içine ne koyardınız?

Belki küçük bir sahte sosisli sandviç. Biraz karides ya da ıstakoz koyardım.

‘The Disco Cubes Cocktail And Ice Book’ isimli kitap 7 Nisan 2020’de raflardaki yerini alacak. Kitabın içeriğinde ne olacak?

Kitaptaki her tarif iki yönlü. Bir buz tarifi ve bir içki tarifi var. Bazı buzların yapımı çok basit, bazı içecekler klasik, hepimizin bildiği tarifler. Kitapta bazı tariflerde ise çok çılgın lezzet karışımlar­ı bulunuyor. Turp buz küpü ile miso yağıyla yapılmış Suntory Whisky tarifi var. Ayrıca, her bölüm için Spotify’da dinleyebil­eceğiniz çalma listeleri hazırladık!

Sizin için mükemmel kokteylin içinde neler olmalı, nasıl tatları beğeniyors­unuz?

Baharatlı içecekleri seviyorum. Kremalı bir kokteyli de seviyorum. Ayrıca beklenmedi­k tatlar bulunan kokteyller­i de seviyorum. Kısaca benim için bir kokteylin güzel olması en önemli özellik diyebiliri­z.

 ??  ?? Küçücük bir buz küpünü adeta bir tuvalmiş gibi kullanan Kirchhoff, bu keşfedilme­miş alanda sana- tını icra ediyor.
Küçücük bir buz küpünü adeta bir tuvalmiş gibi kullanan Kirchhoff, bu keşfedilme­miş alanda sana- tını icra ediyor.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye