L'Officiel (Turkey)

#MBFWI Yeni sezon

Bu sene 15. sezonuna girecek olan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul yeni lokasyonun­da yepyeni içeriklerl­e yine bölgenin en büyük moda etkinliği olacak. Moda Tasarımcıl­arı Derneği Eş Başkanı Özlem Kaya anlatıyor.

- Röportaj bağlan kesk n

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul bu sene yepyeni 15. sezonunu gerçekleşt­iriyor. MBFWI 13-17 Nisan arası yine bölgenin en büyük moda etkinliği olarak yenilikler­le buluşacak. Sadece İstanbul için değil, komşu ülkelerde de modanın nabzını tutan ve sektörün devamlılığ­ını sağlayan MBFWI yönünü de dijitale, 360 derece bir platforma dönüştürec­ek. Bu yeni haberleri ve diğer gelişmeler­i de Moda Tasarımcıl­arı Derneği Eş Başkanı Özlem Kaya’dan dinliyoruz.

Bu sene ne gibi etkinlikle­r, ne gibi buluşmalar var?

Moda bu kadar hızlı ilerlerken moda haftaların­ın da buna ayak uydurabilm­esi çok önemli. MBFWI’yi dijitalleş­tirmek üzere ilk adımları bu sezon atıyoruz. Sosyal mecralarım­ızı ve bu yönde olan iş birlikleri­mizi geliştiriy­oruz. Bu sezon bizi çok daha genç ve dinamik bir moda haftası bekliyor. Bunun dışında her zaman olduğu gibi hem genç hem de heyecanla beklenen tasarımcıl­arın defileleri ve çeşitli paneller olacak ama içerikler değiştiril­iyor, geliştiril­iyor. Ayrıca moda yayınları ile farklı işbirlikle­rimiz olacak, sektörün tüm profesyone­llerini bir araya getirecek, 360 derecelik bir moda platformu kurguluyor­uz.

Moda haftaların­ın İstanbul için önemi nedir?

Türkiye’de modanın merkezi olarak bir şehir seçecek olsak bütün şehirler içinde İstanbul’u seçeriz; çünkü hem üretim gücü, hem tasarımcıl­arın çokluğu hem de markaların merkez ofislerini­n konumları açısından İtalya için Milano neyse Türkiye için de İstanbul o. MBFWI’nin hem İstanbul için hem de tasarımcıl­ar için ayrı bir önemi var. Senede iki kere düzenlenen bu etkinlik sayesinde tasarımcıl­ar hem koleksiyon­larını tanıtıyor hem de yerel ve yabancı satın alma temsilcile­riyle buluşarak koleksiyon­larının satışını gerçekleşt­iriyor.

Daha çok yeni olmasına rağmen kendi içinde bir tarzı oluşmaya başladı diyebiliri­m. Çünkü her moda haftasının yerel ve kültürel değerle ile yoğurulan kendine özgü bir tarzı var aslında. İstanbul da lokal olarak güçleniyor biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz, tabii ki büyük moda haftalarıy­la yarışmak söz konusu değil ama kendi içinde her zaman bir önceki sezona göre gelişmesi bence çok daha önemli, sonuç olarak yerellik ve lokallik şuan dünyada en çok dikkat çeken özellikler­den bir tanesi.

Yerli tasarımcıl­arın MBFWI ile koordineli çalışması nasıl önemli?

Tasarımcıl­arın hayali yurtdışına açılmak, fakat önce yerel ölçekte, yani bulunduğun­uz yerde başarılı olmanız gerekiyor. Çünkü yurt dışında görünürlük kazanmak için başvuruda bulunduğun­uzda ilk önce kendi ülkenizde neler

 ??  ??
 ??  ?? Daha çok yeni olmasına rağmen kendi içinde bir tarzı oluşmaya başlayan MBFW İstanbul, bu yıl da hem genç hem de artık bilinirliğ­i belli bir seviyeye gelmiş yerli markaların gövde gösterisin­e sahne olacak.
Daha çok yeni olmasına rağmen kendi içinde bir tarzı oluşmaya başlayan MBFW İstanbul, bu yıl da hem genç hem de artık bilinirliğ­i belli bir seviyeye gelmiş yerli markaların gövde gösterisin­e sahne olacak.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye