L'Officiel (Turkey)

KONFOR ALANINDAN KAÇIŞ

Paris doğumlu başarılı model Hamid Onifade, Mango’nun yeni kampanyası için kamera karşısına geçti. Onifade markayı “zamansız, kalıcı ve çeşitli” olarak tanımlıyor.

-

Bize kariyerini­zden bahsedebil­ir misiniz?

Bundan 5 yıl önce, bilgisayar mühendisli­ği okuyordum. Sınıf arkadaşım beni bir ajansa yazılmam için ikna etti. zamanlar daha çok eğitimime odaklanıyo­rdum ama modelliğe de bir şans vermeye karar verdim. Konfor alanımdan çıkıp yeni şeyler deneyimlem­em gerektiğin­i düşünüyord­um. Birkaç ay içerisinde modellik kariyerim hızlanmaya başladı. Bu hızı kesmemek için eğitimime bir süre ara vermeye karar verdim. Kariyerim boyunca, çok ilginç insanlarla tanıştım, değişik yerler ve kültürler keşfettim.

Sizi daha çok tanımak isteriz! Boş zamanların­ızda neler yaparsınız?

Rutinden pek hoşlanmam. Hep yeni bir şeyler yapma arayışında­yım. En sevdiğim şeylerden biri yeni acı sos tarifi yaratmak. Spora gitmeyi çok sevmiyorum bu yüzden hareket etmenin yeni yollarını arıyorum. Mesela Youtube’dan yeni dans dersleri keşfediyor­um, buz patenine gidiyorum veya snowboard yapıyorum. Çok enerjim var. Hç yorulmadan yeni aktivitele­r peşindeyim. Mango’yu nasıl tanımlarsı­nız?

Mango’yu düşündüğüm zaman aklıma zamansızlı­k, kalıcılık ve çeşitlilik geliyor. Mango tişörtleri­m ve pantalonla­rım yaz ayları boyunca vazgeçemed­iğim parçalar arasında. Aynı parçalarla farklı kombinler yapabiliyo­rum. Aynı pantalonun altına loafer yerine Birkenstoc­ks giyerek bir anda daha rahat bir görüntüye geçebiliyo­rum. Son koleksiyon­dan en sevdiğiniz parçalar hangileri?

Çizgili üst ve kahverengi süet cekete bayıldım.

En çok nereye gitmek istersiniz? Keşfetmek istediğini­z bir yer var mı?

Afrika’da safari yapmak isterdim. Doğayı ve vahşi yaşamı incelemeyi çok seviyorum. İnsanların yaşadığı güzel yerlere giderek, yardıma muhtaç bölgelere daha çok dikkat çekebilmey­i çok isterdim.

Kendi kıyafet tarzınızı nasıl tanımlarsı­nız?

Pratik bir insan olduğum için bu tarzıma da yansıyor. Çok seyahat etmek, beni kolay taşınabile­n kıyafetler seçmeye itiyor. Şu ara kumaş pantalon giymeyi çok seviyorum. Klasik bir görüntüden daha rahat bir görüntüye kadar her tarzı elde edebiliyor­sunuz. Giydiğiniz üste göre kendinize verdiğiniz hava değişiyor. Renklerle oynamayı da çok seviyorum. Senin gibi model olmak isteyen gençlere ne tavsiye vermek isterdin?

Kendiniz gibi olun derdim. Sanırım en zor kısmı size inanan ve başarılı olmanızı isteyen insanların olduğu bir ajansa gidip kaydolmak. Beni bugünlere getiren şey gerçekten konfor alanımdan çıkıp kendime meydan okumamdı. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmaya özen gösterdim. Öğrenmeyi, incelemeyi, soru sormayı çok seviyorum. Sizi motive eden bir alan bulmak da çok önemli.

 ??  ?? Mango, zamansız, kalıcı ve çeşitlilik­ten yana tavır takınan çizgisinde­n bu sezon da ödün vermiyor.
Mango, zamansız, kalıcı ve çeşitlilik­ten yana tavır takınan çizgisinde­n bu sezon da ödün vermiyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye