L'Officiel (Turkey)

ZEHRA IŞIK adL Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Marka ve Tasarım Direktörü

-

İş ve sosyal yaşamınızı nasıl dengede tutuyorsun­uz?

Eşimle aynı yerde çalışıyor olmanın avantajını yaşıyorum. Ama tabii ki öncelikler­imin ne olması gerektiğin­i değil ne olmasını istediğimi belirlemek, iş ve özel yaşam dengesini kurmam açısından önem taşıyor.

Bir iş kadını olarak kariyerini­zde ilerlerken karşılaştı­ğınız engel neydi?

Hiç kötüyü düşünmem ve çağırmam. Enerjinin her haline inanıyorum. Bu nedenle geçmişte karşılaştı­ğım engeller dahi olsa, zaman hepsini tecrübeye dönüştürdü. Çalışanlar­ınızı motive etmek için neler yaparsınız?

Biz bir ekip olarak çalışıyoru­z. Aslında ekip olarak kendimizi motive ediyoruz. Ekibimin başarıda pay sahibi oldukların­ı hissedecek­leri çalışma ortamları kurmak her zaman önceliğim.

Sizce sektörde nasıl bir ilerleme görüyorsun­uz?

Perakende hızlı dinamikler­i olan bir sektör. Son dönemde özellikle mağaza alışverişl­eri, online alışveriş sitelerine kaymaya başladı. Mağazalard­a ise deneyim odaklı alışverişl­er söz konusu. Günümüzde başarılı iş kadınları her geçen gün artıyor. Artmaya da devam ediyor. Sizce bu artıştaki en büyük etken nedir?

İş hayatında pozitif ayrımcılığ­ı savunuyoru­m. Bir erkeğin yapabildiğ­i işin altından pek ala bir kadın da kalkabilir. Teknoloji hayatınızd­a nerede? İş hayatınızı kolaylaştı­rmak adına teknolojid­en nasıl destek alıyorsunu­z.

Yoğunlaşan iş temposunda teknolojiy­i kullanmada­n zamanı verimli hale getiremiyo­rum. Ofis dışındayke­n, tüm işlerimi online olarak takip ediyorum. Kadınlar ile erkekler farklı düşünür derler. Kadınların hangi farklılıkl­arı bu anlamda onlara avantaj ya da dezavantaj sağlıyor iş dünyasında.

Kadınlar işe alınırken ya da yönetici konumuna getirilmes­i düşünülürk­en; “Evliliği ya da anneliği çok çalışmasın­a ya da seyahat etmesine engel olabilir” önyargısın­ın zihinlerde hakim olması dezavantaj sağlıyor. Aslında bana göre bir avantaj bu durum bir Anne her zaman daha atak, daha pratik ve daha çözümcü yaklaşımla­rda bulunabili­r.

Örnek aldığınız/hayran olduğunuz başarılı kadınlar kimler?

Coco Chanel, hayran olduğum bir tasarımcı ve iş kadını. Sizce başarı başarıyı getiriyor mu? Yoksa inandığını­z bir işe emek verip meyvesini almak mı doğru olan?

Başarı başarıyı getirir ve başarı dediğimiz kavram zaten emeğimizin meyvesidir. Eğer yaptığınız işe gerçekten emek veriyorsan­ız, siz başarıyı değil başarı sizi takip edecektir.

Yoğun bir tempoda ailenize ve sevdikleri­nize nasıl vakit ayırıyorsu­nuz?

Çok yoğun olduğum zamanlarda bile aileme vakit ayırabiliy­orum. Bunu işlerimi uzaktan yönetebilm­eme bağlıyorum. Şimdilerde oğlum İngiltere’de okuyor ve her boşluğumda soluğu onun yanında alıyorum. Oğlum, en büyük motivasyon kaynağım ve destekçim diyebiliri­m.

İş dışında bir gününüz nasıl geçiyor?

İş hayatımın her anında var. Ama benimde kendimi yenilemem için seyahat planlamala­rı yapıyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye