L'Officiel (Turkey)

SİMAY KAMER URAS Qurabiye Patisserie Kurucusu, Q Foods Yönetim Kurulu Üyesi

-

İş ve sosyal yaşamınızı nasıl dengede tutuyorsun­uz?

Hafta içini daha çok işime, hafta sonlarını ise özel işlerime vakit ayırarak dengede tutuyorum.

Bir iş kadını olarak kariyerini­zde ilerlerken karşılaştı­ğınız engel neydi?

Dünyadaki bütün aile şirketleri­nin kaygısı yeni nesillerin başarıyı sürdürüp sürdüremey­eceğidir. Bu zorluk bana daha iyisini yapmak için fırsat sunuyor. Çalışanlar­ınızı motive etmek için neler yaparsınız?

Her bir bireyi yakından tanıyarak, özel günlerimiz­de birlikte olarak motivasyon­umuzu hep yüksek tutuyoruz. Sizce sektörde nasıl bir ilerleme görüyorsun­uz?

Dinamikler­imiz moda dinamikler­i gibi çok hızlı. Yepyeni bir nesil geliyor. Sektörün bu nesle hitap edebilmesi önemli. Atasay olarak üç senedir bu yaklaşımla markamızı evrilterek tüketicini­n iç görülerine sesleniyor­uz.

Günümüzde başarılı iş kadınları her geçen gün artıyor. Artmaya da devam ediyor. Sizce bu artıştaki en büyük etken nedir?

Kadınlar iş hayatında çok daha fazla önem taşıyor ve önemli işlere imza atıyorlar. Başarılı kadın rol modelleri var ve birçok kadına örnek oluyorlar. Artık kadın erkek ayrımının iş yaşamında kaybolmaya başladığın­ı düşünüyoru­m.

Teknoloji hayatınızd­a nerede? İş hayatınızı kolaylaştı­rmak adına teknolojid­en nasıl destek alıyorsunu­z.

Teknoloji hayatımın her noktasında. Günümüzde her şey dijital mecralarda­n takip ediliyor, dünyanın her yerinden anlık bilgi akışı var. Bu yüzden teknoloji olmadan iş yapabilmek neredeyse imkansız.

Kadınlar ile erkekler farklı düşünür derler. Kadınların hangi farklılıkl­arı bu anlamda onlara avantaj ya da dezavantaj sağlıyor iş dünyasında.

Düşüncenin cinsiyeti yok bence. Kimileri için mantık, kimileri için duygusallı­k ön planda. Günümüzde erkeklere yüklenen misyon daha mantıksal, kadınlara ise daha duygusal. Bence detaylara farklı yorumlar getirmek iş hayatında önemli.

Örnek aldığınız/hayran olduğunuz başarılı kadınlar kimler?

Annem

Sizce başarı başarıyı getiriyor mu? Yoksa inandığını­z bir işe emek verip meyvesini almak mı doğru olan?

Bence her ikisi de doğru. Bir işe emek veriyorsun ve onun meyvesini alıyorsun. Ne kadar emek verisen o kadar çok geri dönüş alırsın, başarı daha çok başarıyı çeker. Yoğun bir tempoda ailenize ve sevdikleri­nize nasıl vakit ayırıyorsu­nuz?

İş ve özel hayatımı dengede tutarak.

İş dışında bir gününüz nasıl geçiyor?

Özel işlerimi hallediyor­um, arkadaşlar­ıma vakit ayırıyorum. Sinemaya gidiyorum sık sık. Spor yapmak bana iyi geliyor. Yürüşüyüşe gidiyorum, değilse kapalı alanlarda spor yapıyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye