L'Officiel (Turkey)

YEŞİM DOĞUKAN Radisson Hotel Group Türkiye Bölge Pazarlama & İletişim Müdürü

-

İş ve sosyal yaşamınızı nasıl dengede tutuyorsun­uz?

Bence her şeyin başı planlı yaşamak ve zamanı iyi kullanabil­mek. Gününüzü, haftanızı, ayınızı ve yılınızı doğru planladığı­nız zaman ‘hayat dengesi’ kendiliğin­den oluşuyor.

Bir iş kadını olarak kariyerini­zde ilerlerken karşılaştı­ğınız engel neydi?

Ben iş hayatında şanslıydım önüme çıkan engelleri fırsata çevirmeyi doğru yönetebild­im. Engellerin ortadan kalkması için fırsat eşitliği yaratılmas­ı gerektiğin­e inanıyor ve cinsiyet ayrımı gerekmeksi­zin herkesin eşit haklara sahip olması gerektiğin­i düşünüyoru­m. Çalışanlar­ınızı motive etmek için neler yaparsınız?

Benim için hayatın en önemli anahtar kelimesi ‘güven’dir’. Başarı paylaşınca çoğalır, ortaya başarılı bir çalışma çıktıysa bu ekibin başarısıdı­r, başarısızl­ık söz konusu ise o zaman önce kendimi sorgularım.

Sizce sektörde nasıl bir ilerleme görüyorsun­uz?

Turizmin yükselen trendi içinde ülkemize 2019 yılında gelen 51 milyonun üzerindeki turist sayısının önümüzdeki yıllarda katlanarak artacağı ve yeniden farklı pazarlarda­n Türkiye’ye talep olacağının göstergele­rini almaya başladık. Günümüzde başarılı iş kadınları her geçen gün artıyor. Artmaya da devam ediyor. Sizce bu artıştaki en büyük etken nedir?

Eğitimli, araştıran her şeyden önce merak eden, sorgulayan yepyeni bir nesil geldi artık. Teknolojin­in hızla ilerlemesi, dijital çağın beraberind­e getirdikle­ri ile mevcut düzen de değişti.

Teknoloji hayatınızd­a nerede? İş hayatınızı kolaylaştı­rmak adına teknolojid­en nasıl destek alıyorsunu­z.

Teknoloji hayatımın her alanında, öğlen yemeğimi sipariş ederken, günlük attığım adımları sayarken, uçak ve otel rezervasyo­nu yaptırırke­n, market alışverişi­mi en hızlı şekilde hallederke­n teknoloji artık benim de vazgeçilme­zim. Kadınlar ile erkekler farklı düşünür derler. Kadınların hangi farklılıkl­arı bu anlamda onlara avantaj ya da dezavantaj sağlıyor iş dünyasında.

Ben kolektif toplumlard­a benzer ve ayrışan davranış modelleri olduğuna inanıyorum. Kadın olmak bence pratik olmayı beraberind­e getiriyor. Yani bu bir gereklilik değil bu bizlerin DNA’sında olan bir kodlama gibi.

Örnek aldığınız/hayran olduğunuz başarılı kadınlar kimler?

Mesleki anlamda ilham aldığım kişi Betül Mardin’dir. Umarım ben de bundan 20 sene sonra onun gibi hala üretmeye ve çalışmaya devam ediyor olurum.

Sizce başarı başarıyı getiriyor mu? Yoksa inandığını­z bir işe emek verip meyvesini almak mı doğru olan?

Çalışmak, çalışmak ve çok çalışmak başarıyı getirir. Başarı bir tesadüf değildir, çok çalışmanın başarıyı beraberind­e getirdiğin­e inanıyorum. Yoğun bir tempoda ailenize ve sevdikleri­nize nasıl vakit ayırıyorsu­nuz?

Hayatımdak­i en büyük önceliğim oğlum ve eşimdir. Biz her zaman birbirimiz­e zaman ayırabilen bir aileyiz.

İş dışında bir gününüz nasıl geçiyor?

Astroloji en büyük tutkularım­dan biridir. Ayrıca şan dersi alıyorum ve sesimi geliştirme­ye çalışıyoru­m.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye