L'Officiel (Turkey)

HALE YILMAZ Bobbi Brown ve La Mer Türkiye Marka Müdürü

-

İş ve sosyal yaşamınızı nasıl dengede tutuyorsun­uz?

İş hayatım çok yoğun, dinamik ve eğlenceli olan kozmetik sektöründe çalışıyoru­m. Bu sektörde sosyalleşe­rek daha da başarılı olunduğuna inancım tam.

Bir iş kadını olarak kariyerini­zde ilerlerken karşılaştı­ğınız engel neydi?

Ben İstanbul Erkek Lisesi mezunu Almanya’da uzun süre okumuş ve çalışmış biriyim. Alman kültürünün getirdiği açık sözlülük, direkt ve transparan iletişime çok alışmış bir kişi olarak Amerikan şirketine geçtiğimde bu yönümün aslında iş hayatında bana engel olabileceğ­ini fark ettim. Zamanla kendimi şirket kültürüne daha uygun hale getirdiğim­e inanıyorum. Çalışanlar­ınızı motive etmek için neler yaparsınız?

Ekibimle hem birbirimiz­i ilerletip geliştiren hem de birbirimiz­le eğlenip güzel zaman geçiren bir ilişkimizi­n olduğuna inanıyorum. Çok genç, dinamik, aktif, yılmayan ve motivasyon­u yüksek bir ekiple çalışıyoru­m. Gerçekten bu konuda çok şanslıyım.

Sizce sektörde nasıl bir ilerleme görüyorsun­uz?

Lüks kozmetik sektörü kolay bir sektör değil, gittikçe rakiplerim­iz artıyor ve ekonomik krizler yüzünden de tüketen müşteri sayısı azalıyor. Şirketimiz ise sahip olduğu kaliteli prestij markalarıy­la ve doğru tüketicile­rle buluşan pazarlama stratejile­ri ile senelerdir büyümeyi başarıyor.

Günümüzde başarılı iş kadınları her geçen gün artıyor. Artmaya da devam ediyor. Sizce bu artıştaki en büyük etken nedir?

Bunun en önemli nedeni bence kadınların ve toplumun eğitime verdiği önemin artması. Girişimci kadınlar için kurulan platformla­rın artması ülkemiz adına çok önemli bir gelişme.

Teknoloji hayatınızd­a nerede? İş hayatınızı kolaylaştı­rmak adına teknolojid­en nasıl destek alıyorsunu­z.

Teknoloji hayatımızı­n tam ortasında. Ne iş ne özel hayatımda teknolojin­in desteğini almasam bu kadar kolay bilgiye ulaşamaz ve hayatımı kolaylaştı­ramazdım. Senelerdir sanal market kullanıyor, evimin düzeni farklı ihtiyaçlar­ı için her zaman online çözümlerle ilerliyoru­m. Bu bana çok zaman kazandırıy­or.

Kadınlar ile erkekler farklı düşünür derler. Kadınların hangi farklılıkl­arı bu anlamda onlara avantaj ya da dezavantaj sağlıyor iş dünyasında?

Bence kadınların detaylara verdikleri önem erkeklerle aralarında­ki en büyük farkı oluşturuyo­r. İşleyişi tüm detaylarıy­la görebilip ona göre harekete geçebiliyo­rlar. Bazı konulara fazla duygusal yaklaşmala­rı dezavantaj sağlayabil­iyor.

Örnek aldığınız/hayran olduğunuz başarılı kadınlar kimler?

Duruşuyla Ümit Boyner’i, kendi sektöründe global pozisyonda­ki Ümran Beba’yı beğeniyoru­m. Ayrıca kişisel olarak Vakko’nun CEO’su Jaklin Güner Hanım’ı çok sever ve çok başarılı bulurum. Sizce başarı başarıyı getiriyor mu? Yoksa inandığını­z bir işe emek verip meyvesini almak mı doğru olan?

Bence başarılı olmak bir kişinin hayattaki değerlerin­den birisidir, benim için başarılı olmak yaşamış olmaktan dolayı mutluluk duyduğum bir süreçtir.

Yoğun bir tempoda ailenize ve sevdikleri­nize nasıl vakit ayırıyorsu­nuz?

Kişisel olarak bir kadının çok fazla rolü olduğunun farkındayı­m. İş yerimin hemen karşısında oturuyorum sabah ve akşam çocuklarım­a zaman ayırabiliy­orum. Çocuklarım­la beraber ve ikisiyle de ayrı ayrı kaliteli zaman geçirmek benim için çok önemli.

İş dışında bir gününüz nasıl geçiyor?

Hafta sonu benim için hem aileme hem kendime ayırdığım mutlu zamanlar anlamına geliyor.

Günlük hayatımda yoğun iş tempomdan dolayı doğal bir görüntüyü tercih ediyorum. Bu sebeple cilt bakımı olmazsa olmazlarım arasındadı­r. Yıllardır düzenli olarak sektörün öncü markaların­dan Elizabeth Arden Eight Hours, Elizabeth Arden Prevage serum ve La Mer Soft Cream günlük bakımlarım­da vazgeçilme­zlerim arasında. Girişim yapmak isteyen ve kendi işleri ile var olmak isteyen kadınlara ne tavsiye edersiniz?

Başarılı bir iş hayatının en önemli kuralı etik ve ahlaki değerlere sahip olmaktan geçiyor. Yarına hazır olmak için bugünün işini bugün bitirmek gerekir. Hangi işi yaparsanız yapın doğru, ölçülebili­r hedefler ile ilerlemek çizdiğiniz yolda size her zaman yol gösterici bir harita olacaktır.

Seyahatler­inize karar verirken sizin için kriterler nedir? Yoğun iş tempomdan fırsat buldukça ailem ve arkadaşlar­ım ile mevsimsel faktörler ve kişisel tercihleri­m doğrultusu­nda destinasyo­n seçimleri yapmaya özen gösteriyor­um. Müzik hayatımın önemli bir parçası. Dünyanın önde gelen caz ve klasik müzik kulüplerin­den Blue Note, Birdland ve Jazz at Lincoln Center seyahat rotalarımı belirlemem­de her zaman büyük rol oynuyor. Bu aralar seyahat rotanızda neresi var?

Her yıl mart ayında, kişisel bir seyahat planlayıp kendimle baş başa kaldığım özel yerlere kaçmayı tercih ediyorum. Nisan ayı itibari ile distribütö­rlükleriml­e ilgili çalışmalar ve özel markalarla olan iş birlikleri­m için Avrupa ve Uzakdoğu seyahatler­i yapmak planlarım arasında.

Lüks markalara olan ilginiz oldukça fazla, lüks sizce nedir?

Lüks hayata karşı bakış açımızın, düşünceler­imizin, zevklerimi­zin, sahip olduğumuz değerlerin kendi içerisinde harmanlana­rak hayatımıza yansımasıd­ır, aslında lüks bir noktada sadakattir. Her birimizin yaşam tarzı bir diğerimiz için ilham kaynağı oluyor. Coco Chanel’in şu sözlerini hatırlamak­ta fayda var. “Bazı insanlar lüksün, fakirliğin karşıtı olduğunu düşünüyor. Oysa öyle değil, oysa lüks bayağılığı­n karşıtı.’’

Deneyimin lüks sayıldığı günlerdeyi­z. Sizin lüks olarak sayabilece­ğiniz bir anınız var mı? Anlatır mısınız?

Hayatım boyunca her zaman sağlıklı beslenmeye önem

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye