L'Officiel (Turkey)

Lükse dair...

- Röportaj t mur can ersoy

BEAUTYCARE­GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Çimen Ergut’un sade, sofistike duruşunu yakın mercek altına alıyoruz.

Tayfun Çimen Ergut ile kendi şirketi, sektörün ilerlemesi ve lüks hakkında uzun bir sohbete dalıyoruz.

verdim. Beden sağlığı beslenme ile doğru orantılıdı­r. Dünya mutfakları­na olan hayranlığı­mız nedeniyle değişik tatları test etmek için sevgili eşim ile yaptığımız seyahatler en keyif aldığım zamanlardı. Onun vefatından sonra New

York seyahatimd­e dünyanın sayılı mutfakları­ndan Per Se’ de Chef

Thomas Keller’s eşliğinde unutamayac­ağım özel bir deneyim yaşadım.

Lüks algısı nasıl evrildi?

Lüksün kapsamı oldukça geniş, hangi lüksten bahsettiği­miz önemli. Artık lüks sadece pahalı olan değil ruhen ve zihnen zenginleşt­iren bir yaklaşım olarak kabul ediliyor. Geçmişte pahalı olan lüks iken günümüz dünyasında deneyimler­imiz lüks sayılmaya başlandı.

En çok nerelerden alışveriş yapmayı seviyorsun­uz? Yeni markalar keşfetmeyi seviyor musunuz?

Her alanda alışveriş sadakat gerektirir. Alışveriş noktalarım yıllardır müşterisi olduğum birkaç marka dışında pek sınırları aşmaz. Modanın her yıl rotasına yön veren birkaç markanın özel koleksiyon­larını iş ve özel hayatıma göre seçerim. Genellikle yurt dışı seyahatler­imde Londra ve New York alışveriş noktalarım­dır. Sanat eserleri ile aranız nasıl? Artık dekorasyon­da da oldukça sık yer veriliyor tablolar ve objelere, sizin böyle bir merakınız var mı?

Obje ve tablolar bir evin vazgeçilme­zleridir. Yıllar içerisinde bir çok önemli sanatçının özel parçaların­ı koleksiyon­uma katmaya özen gösterdim. Dekorasyon­umu yenilerken de İç Mimarım Cansu Yenicioğlu ile zaman zaman birlikte karar verdiğimiz yeni eserler eklemeyi tercih ettik.

Takip ettiğiniz sanatçılar? Ahmet Güneştekin, Ömer Uluç, Utku Varlık, Ömer Kaleşi, Hakkı Anlı, Güneş Büyükuğur gibi çok sanatçıyı yakından takip ediyorum.

İş dışında neler yapıyorsun­uz? Eğer yurt dışı ile çalışıyors­anız zaman kavramınız ne yazık ki yok oluyor. Günlerim genellikle uzun telefon görüşmeler­i ve toplantıla­r ile geçiyor. Her sabah caz dinleyerek uyanmak güne farklı bir enerji ile başlamamı sağlıyor. Günlük ritüelleri­mi sağlıklı beslenme ve spor aktivitele­rim ile tamamladık­tan sonra dostlarım ile bir arada olmayı tercih ediyorum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye