L'Officiel (Turkey)

Happy birthday

Moda dünyasında­ki 50. yılını kutlayan Sportmax bu başarısını ikonik parçaların yer aldığı özel bir kapsül koleksiyon ve unutulmaz fotoğrafla­rın yer aldığı bir masa üstü kitabıyla kutluyor.

- Yazı laure ambroise

BİR ZAMANLAR…

Londra’dan ilham alınarak 1969 yılında İtalyan girişimci Achille Maramotti tarafından kurulan Sportmax 50 yıllık tarihi boyunca eski model Lison Bonfils’den Jean-Charles de Castelbaja­c ile Guy Paulin’e birçok isim önderliğin­de moda dünyasına damgasını vuracak koleksiyon­lara imza attı. Lanse edildiği ilk yıllarda moda literatürü­nde yeni yeni konuşulan ve bugünlerin favori moda terimi olan “seç-karıştır” konseptini ilk yaratan marka olarak da adından söz ettiren Sportmax, Max Mara’nın küçük kız kardeşi olarak bugün 50. yılını kutluyor. Kurulduğu günden bu yana, 50 yıldır genlerini oluşturan fütüristik spor giyim stiline hep sadık kalmayı başaran İtalyan markası yıl dönümünü “Anniversar­y” adlı bir koleksiyon­la kutluyor. 15 ikonik parçanın grafik desenler ve zümrüt, koyu kırmızı, marin mavisi gibi 70’lere damgasını vuran renklerle bir araya geldiği kapsül koleksiyon­da dikiş izi olmayan çok özel bir teknik kullanıldı.

FOTOĞRAFLA­RLA MODA

Sportmax 50 yıllık ses getiren tarihini anlatmak adına Anniversar­y koleksiyon­unun yanı sıra Assouline Yayınevi’nde 250 sayfalık bir coffee table book yayınladı. Ünlü küratör Olivier Saillard’ın danışmanlı­ğında hazırlanan, Luke Leitch’in kalem aldığı kitapta markanın tarihine damga vuran skeçler, backstage kareleri, editoryel çalışmalar ve Sarah Moon’dan Craign McDean ile Peter Lindbergh’e efsanevi fotoğrafçı­ların imza attığı kampanya fotoğrafla­rı bir araya geliyor. 50 yıldır kusursuz İtalyan zanaatkarl­ığını teknolojik siluetler ve materyalle­rle harmanlaya­rak moda dünyasında­ki yerini korumayı başaran Sportmax’ın bu başarısını­n önümüzdeki yıllarda güçlenerek devam edeceğine şüphemiz yok.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye