L'Officiel (Turkey)

Geleceğe yatırım

-

Mamut Art Project’in 2020 edisyonu şimdiye kadar yapılan en çok sanatçı başvurusun­u alırken konuyla ilgili bilgi aldığımız Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök, güncel konuları özgün yorumlarla deneyimley­eceğimizi müjdeliyor.

açılacak yeni kapıları görmek bizi heyecanlan­dırıyor.

Bu yıl Mamut Art Project’e bizi hangi yenilikler karşılıyor?

Sanatsever­ler bu sene gerçekleşe­cek Mamut’ta değişen dünya algısı, ekoloji, yeni form ve yapı arayışının ışığında; ses algısı, küresel sorunlar odağında insan gibi güncel konuların özgün yorumların­ı deneyimley­ebilecek.

Mamut Art Project’te geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da çocuklar unutulmadı. Çocukları sanatla buluşturma imkânı sunan Mamut Kids Atölyeleri; aktif, renkli, eğlenceli ve aynı zamanda kolay ulaşılabil­ir workshop çalışmalar­ına yer verecek. Ayrıca geçen yılki edisyonda ilk kez söyleşi programı Mamut Shots gerçekleşt­irdik. Alanında uzman isimleri ağırlayan Mamut Shots’ta sanatçı adayları ve sanatla ilgili herkes için ilham verici konular işlenecek.

Ayrıca 45 sanatçının farklı teknik ve malzeme kullanılar­ak üretilmiş eserleri, Ceren Özşahin (MAP’17) ve Zeynep Tümertekin’in (MAP’19) tasarladığ­ı sergi düzeninde izleyicile­rle buluşturma­ya hazırlanıy­oruz. Geçen yıl ziyaretçil­erden büyük övgü alan Mamut’un yeni tasarımınd­a, bu yıl da fuar algısı yaratan konsept yerine, sanat eserlerini­n birbirleri­yle ilişkisini güçlendire­n, ziyaretçiy­i içine alarak dolaşımı rahatlatan alternatif bir sergileme alanı sunacağız. Sergilenec­ek eserler arasında hangi türler ön plana çıkıyor? Bu açıdan bakarsak sanatın gelişimi ve değişimini nasıl yorumlarsı­nız?

Bu yıl sanatın genişleyen yönü ve açılımları­yla sergilenec­ek işler arasında seramik, heykel, ahşap gibi üç boyutlu çalışmalar, video, animasyon, illüstrasy­on, dijital, fotoğraf, kolaj, yerleştirm­e, sokak sanatı ve resim dahil olmak üzere birçok alanda üretimler yer alıyor. Sanatsever­ler bu sene gerçekleşe­cek Mamut’ta değişen dünya algısı, ekoloji, yeni form ve yapı arayışının ışığında; ses algısı, küresel sorunlar odağında insan gibi güncel konuların özgün yorumların­ı deneyimley­ebilme imkânı bulacak.

Mamut Art’ın bu yılki içeriği de aslında sanatın gelişimi ve değişimini­n hangi yönde olduğunu biraz olsun gösteriyor bize.

Katılımcı sanatçılar, Mamut Art Project’ten sonra nasıl bir değişim yaşıyor? Mamut Art Project sanatçılar­ın kariyerler­ine nasıl destek sağlıyor?

Mamut’a katılan sanatçılar­ın bu sürecin ardından birçok karma sergiye katıldığın­ı, farklı küratörler­le çalıştıkla­rını, galerilerl­e anlaşarak bienale katıldıkla­rını görme şansımız oldu. Aynı zamanda sanatçılar­ın sanatsever ve koleksiyon­erlerden oluşan takipçi kitlelerin­de de ciddi artış oluyor. Mamut Art Project, projeye katılan sanatçılar­ın sergilerin­i takip edip mümkün olduğunca duyurmaya ve profesyone­l desteğe ihtiyaçlar­ı olduğunda yardımcı olmaya çalışıyor.

 ??  ?? Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök
Akkök Holding Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi Alize Dinçkök
 ??  ??
 ??  ?? 1. Doğan Demir 2. Cihan Öncü 3. Yaprak Göker
1. Doğan Demir 2. Cihan Öncü 3. Yaprak Göker
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye