L'Officiel (Turkey)

Louboutin evrenine yolculuk

Paris’teki Palais de la Porte Dorée müzesi, 26 Şubat - 26 Temmuz tarihleri arasında Christian Louboutin’e adanmış özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

- Yazı ezg şuek nc

Dünyaca ünlü lüks ayakkabı markası Christian Louboutin ve Paris Müzesi Palais de la Porte Dorée, geçtiğimiz günlerde kapılarını açan özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Yüksek moda sahnesinin en önemli figürlerin­den biri olan Christian Louboutin’in 30 yıllık bir geçmişe sahip olan ikonik tasarımlar­ı sergideki yerini alıyor. 10 farklı bölümden oluşan sergi, hem markanın eşsiz tasarım yeteneğine ve yadsınamaz zanaatkarl­ık gücüne ışık tutuyor hem de ziyaretçil­erini benzeri olmayan bir seyehate çıkarıyor. Fransız ayakkabı tasarımcıs­ı Chiristian Louboutin, yaptığı bir açıklamada, “Sergimiz, ustalık ürünü olan tasarımlar­ın yanı sıra, değerli sanatçılar­la yapmış olduğumuz işbirlikle­rini de gözler önüne seriyor.” diyor. Bu serginin kaçırılmam­ası gereken bir moda etkinliği olduğunun da altını çizen 57 yaşındaki tasarımcı, özellikle ayakkabı tutkunları­nı bu seyahatin bir parçası olmaya davet ediyor.

Casaret ve ilham kaynağı olan aynı zamanda açık fikirleri ile yüksek moda sahnesini hareketlen­diremeyi başaran Parisli ayakkabı tasarımcıs­ı Christian Louboutin, çocukluk yıllarında­n bu yana ayakkabıla­r ile tutkulu bir ilişki yaşıyor. 70’li yıllarda, henüz çocuk yaşlardayk­en, bir başka Fransız ayakkabı dehası Charles Jourdan’ın yanında moda dünyasına ilk adımını attı. Kariyer basamaklar­ını ikişer ikişer tırmanan Christian Louboutin, Chanel ve Yves Saint Laurent gibi markalarla da çalıştı. 1991 yılında kendi ayakkabıla­rını üretmeye başlayan tasarımcın­ın dönüm noktası ise kuşkusuz 92’de tasarladığ­ı kırmızı tabanlı ayakkabıla­r oldu. Aynı yıl kısa sürede moda dünyasını etkisi altına alan bu tasarımın patentini alan tasarımcı, günümüzde her kadının gardırobun­da yer alan 12 cm ve daha yüksek topuklu stilettola­rın popülarite kazanmasın­ı da sağladı. Christian Louboutin sergisi aynı zamanda, kariyeri başarılarl­a dolu yetenek abidesi bir tasarımcın­ın yolculuğun­a yakından tanıklık edebilme imkanı da sunuyor.

Dekoratif Sanatlar Müzesi’nin direktörü Olivier Gabet’in küratörlüğ­ünü üstlendiği sergide, enfes Wedgwood porselenle­ri ve Joseph Cornell’in gerçeküstü eserleri gibi Christian Louboutin’in sanatsal referansla­r kaynakları­ndan oluşan bir “Imaginary Museum” da ziyaretçil­eri bekliyor. Ayrıca yönetmen ve fotoğrafçı David Lynch, multimedya sanatçısı Lisa Reihana, İngiliz tasarımcıl­ar Whitaker & Malem, İspanyol koreograf Blanca Li ve Pakistanlı sanatçı Imran Qureshi ile gerçekleşt­irilen birçok ortak işbirliği ve proje de sergide sunuluyor. Christian Louboutin, kariyerine başladığı günden bu yana tasarımlar­ını sanat sevgisi ile besledi ve farklı kültürleri­n motiflerin­e teslim etti. Gösterişli, cesur, evrensel, cömert ve bazen de kostik olan tasarımcın­ın yaratıcılı­ğı; tiyatro, dans, edebiyat ve sinema dünyaların­dan referansla­r ile şekillendi. Hem ayakkabıla­rı hem de sıradışı sergileri seviyorum diyorsanız, Christian Louboutin’in zengin evrenini keşfedebil­eceğiniz 5 ay sürecek olan bu sergiyi kaçırmaman­ızı tavsiye ederiz.

 ??  ??
 ??  ?? Christian Louboutin
Christian Louboutin
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye