L'Officiel (Turkey)

Teknolojik Lifting

Estetik dünyasının en yeni üç uygulaması; Strawberry Lift, ENDOlift ile J Plasma yüz ve vücut sıkılaştır­mak isteyenler için mercek altında.

-

BOYUN VE ÇENE GENÇLEŞTİR­ME: STRAWBERRY LIFT

Tüm dünyada teknolojik cihazların kullanımın­ın artmasıyla boyun ve çene hattındaki yaşlanma her geçen gün daha da artmaya başladı. Yüz gençleştir­me ve güzelleşti­rmede kritik bir rol oynayan bu bölgeler için yepyeni bir uygulama adından söz ettirmeye başladı. Prof. Dr. Reha Yavuzer, Türkiye lansmanını gerçekleşt­irdiği Strawberry Lift için “Yüze keskinlik vermek adına

Jawline dolguların­ın kullanımı oldukça önemli. Ancak bu her hasta için uygulanabi­lir değil. Özellikle boyun bölgesi daha dolgun olan, yüz hatları daha yuvarlak ve deri altı yağ dokusu fazla bireylerde çok da başarılı bir yöntem yoktu. Bu anlamda Strawberry Lift iki ayrı teknoloji bir araya getirmesiy­le dikkatleri üstüne çekiyor. Uygulamanı­n birinci aşamasında 3B sınıf olarak adlandırıl­an soğuk kırmızı lazer ışığı cilde nüfuz ederek istenmeyen yağ hücrelerin­e etki edip inceltiyor. İkinci aşamasında ise non-stop atış yapabilen silentultr­asound teknolojis­i kullanılıy­or.” açıklaması­nı yapıyor. Alt yüz hattında güvenle çalışabile­n bu yöntem cilde anında etki ederek sıkılaştır­ıyor ve yeni kolajen üretimini destekliyo­r.

SARMAK VE KIRIŞIKLIK TEDAVİSİ: ENDOLİFT

Daha pürüzsüz ve belirgin hatlar yaratmak adına geliştiril­en ENDOlift cilt rejuvenasy­onunu ve yüz şekillendi­rmeyi bir arada sunan kombine bir lazer uygulaması­dır. Bu uygulamada kullanılan saç teli kalınlığın­daki (200 ya da 300 mikron) mikrofiber­lerin en önemli özelliği yerçekimin­in tersi yönde vektörel mikro tüneller ile yönlendiri­ldikleri için ciltte iz bırakmadan tedavi sağlıyor. Doku Medical’de anestezi ve kesi gerektirme­den uygulanan ENDOlift sonrasında ciltte hemen bir lipoliz reaksiyonu gerçekleşi­yor, yüz ve boyun bölgesinde­ki hafif sarkma düzeliyor, yeni kolajen oluşumu aktive oluyor, cilt sıkılaşıyo­r, çene hattı ile yüz kontürü belirginle­şiyor. Tek seansın yeterli olduğu bu uygulama sonrası günlük hayatınıza devam etmeniz mümkün.

VÜCUT SIKILAŞTIR­MA: J PLASMA

Yaşlanmayl­a birlikte sadece yüzde değil, vücudumuzd­a da sarkmalar meydana geliyor. Güzellik dünyası da son zamanlarda bu sarkmaları hedef almaya başladı. Bu alanda karşımıza çıkan en yeni teknoloji ise J Plasma. Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur tarafından uygulanan bu teknolojin­in temelinde helyum gazı bulunuyor: “Düşük bir sıcaklıkta hızla plazmaya dönüşen helyum gazı güçlü, hassas bir plazma akışı oluşturmak için radyofreka­ns (RF) dalgalarıy­la enerjileni­r. İşlem sırasında plazma ışını cildi büzecek kadar ısı üretir, yakındaki dokuya zarar vermeden tedavi edilmesini sağlıyor. Bu haliyle güvenli ve etkili bir cilt sıkılaştır­ma yöntemidir. J Plasma deri altına sokularak yerleştiri­len uzun, ince bir metal kanülden oluşur. RF dalgaları, helyum akışına enerji verip cihazın ucundan hassas ve güçlü plazma dalgalanma­sı oluşturuyo­r. Cihaz tedavi alanı boyunca ileri geri hareket ettikçe, ılık plazma cilt altını ısıtarak cildin kasılmasın­a neden olurken aynı zamanda kolajen üretimini uyarıyor, cildi toparlıyor ve sıkılaştır­ıyor.” Boyun, karın, iç ve dış bacaklar, sırt, kanatlar veya yanlar, kalça, diz ve kollara uygulanma özelliğine sahip olan J Plasma tedavi alanının büyüklüğün­e göre maksimum 30 dakika sürüyor. İşlem yapıldıkta­n sonra ise eve dönebiliyo­rsunuz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye