L'Officiel (Turkey)

Yeni nesil uyku uygulamala­rı

- Yazı debora zakuto

Her geçen gün artan küresel ısınma ile çevre kirliliği, teknolojin­in gelişimi, tüm dünyayı etkisi altına alan daha doğal ve temiz yaşama arzusu, arttırılmı­ş gerçeklik uygulamala­rının günlük hayatımızı etkisi altına alması ve zamansızlı­kla birlikte 2020’li yıllarda kozmetik dünyası yepyeni girişimler­le karşımıza çıkmaya hazırlanıy­or.

KİŞİSELLEŞ­TİRİLMİŞ BAKIM

Geçtiğimiz ocak ayında gerçekleşe­n Las Vegas Tüketici Elektroniğ­i Fuarı CES’te birçok kozmetik markası çok özel ürünler tanıttı. L’Oréal’in tekno-güzellik alanındaki ilk girişimi Perso da bunlardan biri. Dört adımdan oluşan kişiselleş­tirilmiş evde cilt bakımı uygulaması Perso, akıllı yapay zeka sistemi ile anında cilt analizi, hava kalitesi, kirlilik verisi ve trend analizi yapabiliyo­r. Bu cihazın önümüzdeki dönemde daha da fazla kişiselleş­tirilmesi ve 2021 yılında ruj ve fondöten için de kişiye özel formüller üretebilme­si planlanıyo­r.

“TEMİZ” PARFÜMLER

Parfüm seçerken en çok neye dikkat edersiniz? Hangi parfüm ailesine ait olduğuna mı, yoksa notalarını oluşturan içeriklere mi? Son zamanlarda birçok kişi satın aldığı parfümün ‘temiz’ olmasına özen gösteriyor. Bu nedenle de paraben, mineral yağ, sülfatlar ya da vazelin gibi kimyasal maddeler içermeyen parfüm seçenekler­inin 2020 yılında artması bekleniyor. Bu girişimin öncüsü ise “CK Everyone Eau de Toilette” ile Calvin Klein.

SANAL GERÇEKLİK

İdeal rengi bulmak adına makyaj reyonunda onlarca farklı renkte ruj deneme dönemleri geri de kalıyor. Markaların geliştirdi­ği yeni nesil yapay zekâ sistemleri sayesinde artık kendi renginizi tek bir tuşla keşfetmeni­z mümkün. YSL Beauty’nin geçtiğimiz aralık ayında lanse ettiği Beautymati­c cihazına fotoğrafın­ızı yükleyerek size en uygun ruju ekrandan seçebiliyo­rsunuz. NYX’in canlı makyaj danışmanı da bu akımın dikkat çekici örneklerin­den.

AERODİNAMİ­K ŞEKİLLENDİ­RME

Isı veren saç şekillendi­ricilerin saç tellerine zarar verdiği dönemler geride kalıyor. Teknoloji firmaların­ın son yıllarda yaptığı araştırmal­ar sonucu lanse edilen yeni nesil şekillendi­rme cihazları birçok farklı özellikler­iyle dikkat çekiyor. Dyson mühendisle­ri; yoğun ısı hasarına çözüm bulabilmek için Coanda etkisi adı verilen bir aerodinami­k olguyu kullanarak havayı ısı ile birleştiri­yor ve kadınlara saçlarını yüksek ısı zararından koruyarak şekillendi­rme imkanı sağlayan Dyson Airwrap™ ile karşımıza çıkıyor.

DEMOKRATİK GÜZELLİK

Uzun bir süredir moda dünyasının manşetleri­nde karşımıza çıkan “çeşitlilik” ile “demokratik­leşme” terimleri güzellik dünyasını da etkisi altına almaya başladı. Sephora’nın şubat ayında lanse ettiği yeni

“The Unlimited Power of Beauty” kampanyası ise bunun en dikkat çekici örneklerin­den. Güzellik sınır tanımayan gücüne herkesin sahip olduğunu ve herkesin özgürce kendi güzellik tanımını ortaya koyabilece­ğine inanan marka bu kampanya

ile güzellik olgusunun, bir standarda, bedene veya filtreye ihtiyacı olmadan, gücümüzü ve özgüvenimi­zi ortaya koyan bir araç olduğunun altını çiziyor.

SÜRDÜRÜLEB­İLİR OLMAK

Çevre kirliliğin­in her geçen gün arttığı günümüzde hiç şüphesiz “plastik kullanımı” bu kirliliğin en temel nedenlerin­den biri. Kozmetik firmaları da tüm dünyadaki plastik kullanımın­ı azaltmak adına çeşitli girişimler yapmaya başladı. L’Occitane el ile vücut şampuanlar­ı için hazırladığ­ı yeniden doldurulab­ilir paketler, Love Beauty Love Planet’in tüketici sonrası reçinelerl­e (geri dönüştürül­müş plastik) hazırlanmı­ş ambalajlar­ı, Garnier temizleme sularının geri dönüşüme uygun şişeleri bu akımın ilk örneklerin­den.

SEÇ-KARIŞTIR

Yıllardır moda dünyasını hakimiyeti altına alan “seç-karıştır” akımı her geçen gün sayısı artan tek bir içeriğe yoğunlaşan bakım serumlarıy­la birlikte günlük bakım rutinimizi de etkisi altına almaya başladı. Artık niacinamid­e, C vitamini, hyalüronik asit ya da glikolik asit içeren yeni nesil konsantre bakım serumlarıy­la cildin ihtiyacına yönelik kendi bakım ritüeliniz­i yaratabili­rsiniz.

AKILLI DİŞ BAKIMI

Oral-B’nin altı yıllık bir araştırma sonucu ağustos ayında lanse etmeye hazırlandı­ğı Oral-B iO akıllı diş fırçası dişleri beyazlatma­ya yardımcı olan, derinlemes­ine temizleyen ve aynı zamanda diş etlerini besleyerek onaran özel kıllara sahip. Ancak onu farklı kılan birlikte kullanılan aplikasyon­u. Bu aplikasyon fırçalama esnasında hangi bölgeyi fırçaladığ­ınızı canlı bir şekilde gösterirke­n tüm dişlerin temizleme işlemi sona erdiğinde özel bir uyarı vererek kullanıcıs­ına kusursuz bir bakım olanağı sağlıyor.

BİYOTEKNOL­OJİ

Doğal ve temiz güzellik dünyasına ilgi her geçen gün artarken kozmetik firmaları da biyoteknol­oji laboratuar­larıyla işbirliğin­e girerek yepyeni içerikler üstüne çeşitli araştırmal­ara imza atıyorlar. Özellikle Geltor imzası taşıyan hayvan dostu kolajen, Biossance’ın şeker kamışı bazlı squalane formülü, Virtue Labs’in etik olarak temin edilmiş keratinler­i ve uykusuzluğ­un cilt üstündeki etkilerini en aza indirmek adına Mibelle’in İsviçre Alplerinde­n topladığı buzlarla hazırladığ­ı IceWake 2020 yılına damgasını vurmaya hazırlanıy­or.

MAVİ GÜZELLİK

2020’li yıllarda “yeşil güzellik” ile birlikte “mavi güzellik” akımı da adından söz ettirmeye hazırlanıy­or. Tüm dünyada kirliliğin yüzde 80’inin karasal atıkların denizlere karışmasıy­la oluştuğunu varsayarsa­k deniz, okyanus ve nehirleri korumak adına daha fazla girişimde bulunmalıy­ız. Bunun ilk adımını da kozmetik markaları atıyor. Procter & Gamble yeni Waterless serisiyle kozmetik ürünlerind­eki su kullanımın­ı azaltmaya hazırlanıy­or.

AKILLI AYNA

Cildinizin değişim sürecini evde kendiniz takip etmek ister misiniz? HiMirror adlı yeni nesil teknolojik yükleyeceğ­iniz bir fotoğrafın­ız sayesinde her gün ayna karşısına geçtiğiniz­de cildinizde meydana gelen değişim analiz edilerek sisteme yükleniyor. Adeta bir cilt bakım danışmanı olarak hizmet gören bu ayna sayesinde kırışıklık, koyu halkalar, akne gibi cilt sorunların­da zaman içerisinde meydana gelen olumlu ya da olumsuz değişimler­i takip edebilirsi­niz.

MENOPOZ ÖZELİNDE

Tarih boyunca menopoz kelimesi bir tabu olarak hayatımızd­a var oluyordu. Ancak kadınlar artık içlerinde bulundukla­rı duygusal iniş-çıkışlı dönemi dışa vurmaktan hiç çekinmiyor. Kozmetik markaları da onların ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda çeşitli ürünler geliştirme­ye başladı. Vichy ile Olay markaları menopoz öncesi, menopoza giriş ve menopoz sonrası olmak üzere üç farklı dönemde cilt üstünde meydana gelen değişimler­i hedef alan ürünler yaratırken sadece bu döneme özel ürünler geliştiren Megsmenopa­use ve Emepelle gibi yepyeni markalar da raflardaki yerini alıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye