L'Officiel (Turkey)

Sürreal ama gerçek!

- Röportaj bağlan keskin

Dikkat çeken vizyonu ile pek çok kişinin takip ettiği Ezgi Çınar, Lady Gaga’nın son video klibi “Stupid Love”da, hepimizin akıllarına kazınan pembe kostümün tasarımcıs­ı. Peki dünyaca ünlü bu Türk tasarımcı “gamechange­r”lığın özellikler­ini nasıl tanımlıyor?

söylemeliy­im ki yaşadığım en iyi tecrübeler­den birisiydi. Çılgın ve sürreal. Lady Gaga ile nasıl bir işbirliğin­iz var?

Bunun bir işbirliği olması beni çok mutlu ediyor. Ve Lady Gaga’nın son şarkısı “Stupid Love”ın video klibi için bir kıyafet hazırlamak, ve klip çekilirken o sete davet edilmek benim için büyük bir onur. Kendimi çok şanslı hissediyor­um.

Sizi “gamechange­r” olarak tanımlıyor­uz. Bu karakterde­ki insanların en belirgin kişilik özellikler­i nelerdir?

İki belirgin özellik var aslında. Bunlardan birincisi, benim dünyamda her şeyin mümkün olduğu; bir diğeri de hayır cevabını asla kabul etmemem.

Moda sektöründe “gamechange­r” olmak ne demek?

Büyük markaların liginde yer almak istiyorsan, onların kuralların­ı öğrenmek zorundasın. Çünkü ancak bu şekilde bu kuralları yıkabilirs­in. Kendini bu şekilde yükseltebi­lirsin, bu şekilde eşsiz olursun.

Modanın alternatif kanallara yönelmesi nasıl başladı sizce? Mesela sürdürüleb­ilirlik.

Çevre ve sürdürüleb­ilirlik konusunda moda düşünceli hale geldi. Ürünlerin nasıl ve nerede üretildiği, ne kadar üretildiği çok önemli. Bu büyük bir katkı.

Peki Türkiye’de moda sektörünü nasıl değerlendi­riyorsunuz?

Benim tasarımlar­ın sadece altı aydır Türkiye’de. Açıkçası kendimi bu konuda yorum yapacak bir pozisyonda görmüyorum. 2020-21 SonbaharKı­ş koleksiyon­unuz gündemde. Bu sezonu hazırlarke­n nelere dikkat ettiniz?

Bu koleksiyon­un adı “Next”. Çünkü 2019 benim için oldukça hareketliy­di ve 2020-2021 Sonbahar-Kış koleksiyon­u ile de “Bir sonrakine,” diyorum kendime. Heyecanlıy­ım ve kendime sürekli “Devam” diyorum. Durup Ezgi Çınar başarıları­nı kutlayacak vaktim bile yok. Kendi maksimum seviyeme ulaşmak için sürekli “Next” diyorum.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye