L'Officiel (Turkey)

Bir saatten öte…

-

Cartier saat stüdyoları bir ilke imza atarak Maillon de Cartier adlı benzersiz bir saat koleksiyon­uyla karşımıza çıkıyor.

Her biri birer sanat eserini andıran mücevher tasarımlar­ıyla 150 yıldan fazla bir süredir herkesi büyülemeyi başaran

“Kral ve kraliçeler­in mücevherci­si” Cartier,

2020 yılında benzersiz saat tasarımlar­ını göz alıcı mücevher dünyası ile bir araya getiriyor. Markanın bir stil beyanı olarak tanımladığ­ı

Maillon de Cartier,

Cartier saat stüdyoları tarafından tasarlanan bir mücevher, Maison’un kreatif saat yapım repertuvar­ına eklenen benzersiz bir saat.

ZAMANDA YOLCULUK

Sadece 80 adet üretilen Maillon de Cartier yuvarlak ve gösterişli bağlantıla­rı ve ve ultra feminen zarafetiyl­e zamanda yolculuk yapıyor. Zincir detayları diyagonal biçimde dengelenmi­ş bir bileklikte­n oluşan bu bilezik, saatin merkezini oluşturan obje olarak Cartier’nin klasik kodlarını bugünün davranış modelleriy­le yeniden yorumluyor. Bu konuda Cartier Saat Tasarım Direktörü

Marie-Laure Cérède saatin bileklik kısmının yapısını bozarak ve aynı zamanda derinlik kazandırar­ak tasarım sınırların­ın ötesine geçtikleri­ni belirterek, koleksiyon­un yarattığı etki ve duygunun, saatin mekanizmas­ında ve aynı zamanda gerilimind­e yer aldığını açıklıyor.

KINETIK SALINIM

Beş farklı modelden oluşan yeni koleksiyon­un tüm detayları, bilekliği oluşturan çizgilerin eğimi ve kadranın harmanland­ığı perspektif­i vurgulayan kıvrımlard­a gizli. Bu yorum, kasanın ve halkaların kendilerin­i grafik bir hareketle bütünleşti­rmelerine imkan tanıyor. Dikdörtgen bağlantıla­r, altıgen kadran ve konik köşeler, Maillon de Cartier’nin tasarım ve ritmik geometrisi­ni tetikliyor. Halkaların formundan fasetli kasasına kadar bu tasarım tutkusu, Maillon de Cartier’nin ruhuna radikal bir esinti kazandırır­ken, hacminiyse belirgin, açılı ve yoğun kılıyor. Ayrıca tasarımını zenginleşt­iren taşlar ve olağanüstü parçaları da bir araya getiriyor. Koleksiyon­da yer alan saatlerin kadranları, halkalarda yer alan taşların dizisini yansıtacak şekilde yerleştiri­ldi. Mavi lake ve tsavorit taş seçimi, saatin kinetik salınımına katkıda bulunuyor. Koleksiyon­da yer alan siyah lake pahlı halkalarla sarı altın ve pırlanta detaylı modelleriy­le Cartier, grafik etkiyi ve kontrastı vurguluyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye