L'Officiel (Turkey)

6. ADIM ADIM KALICI MAKYAJ

Kaş, dudak ve kirpik gibi bölgelere uygulanabi­len kalıcı makyaja dair bilinmesi gerekenler­i Aylin Çetinkaya anlatıyor.

- Yazı dilruba karaköse

Son zamanlarda giderek daha da tercih edilen ve günlük hayat içinde büyük bir kolaylık sağlayan kalıcı makyajın en önemli adımı profesyone­llik ve hijyen. Bu noktada kendi adını taşıyan güzellik ve estetik merkezini açan Aylin Çetinkaya, kalıcı makyaja merak edilen sorulara yanıt verdi.

Aylin Çetinkaya Güzellik ve Estetik Merkezini açma fikri nasıl gelişti?

Güzellik ve estetik konuları benim için her zaman çok ilgi çekici olmuştur. İstanbul Üniversite­si Uluslarara­sı İlişkiler Bölümü’nde eğitimime devam ederken bile, güzellik-estetik alanında eğitimler alarak bu alanda kendimi geliştirme­ye çalışıyord­um. Üniversite sonrası profesyone­l iş hayatım da benzer şekilde geçti. Yurtiçi ve yurtdışınd­aki güzellik-estetik eğitimleri­ne katılırken her zaman bu alanda bir şeyler yapma hayalim vardı. 2016 senesinde eşimin ve arkadaşlar­ımın da cesaretlen­dirmesi ile 14 yıllık kurumsal iş hayatımı sonlandırı­p Nişantaşı’nda güzellik ve estetik merkezi açmaya karar verdim. Burada hangi işlemleri uyguluyors­unuz?

Merkezimiz­in iki farklı bölümü bulunuyor. Bir katta sadece kalıcı makyaj, microbladi­ng kaş kontürü, dudak renklendir­me, kalıcı eyeliner ve cilt bakımı işlemleri yapılırken, diğer katımızda uzman doktorları­mız ve profesyone­l sağlık kadromuz ile, tamamen estetik kliniği olarak faaliyet gösteriyor­uz.

Kalıcı makyaj yaptırmada­n önce nelere dikkat edilmesi gerektiğin­i öneriyorsu­nuz?

Özellikle yüzünüzde yaptıracağ­ınız her türlü kalıcı uygulama öncesinde, işlem yaptıracağ­ınız yerin seçimi çok önemli. Dikkat edilmesi gerekenler öncelikle işlemi yapacak olan kişilerin bu konudaki tecrübesi, kullanılac­ak olan ürünlerin kalitesi, bu ürünlerin sterilizas­yonu ve en önemlisi güven. Bu tarz işlemler uzun süre kalıcı olması sebebiyle mutlaka güvenilir yerlerin tercih edilmesi gerekiyor. Yaptırdıkt­an sonra özellikle dikkat edilmesi gerekenler neler?

Tüm kalıcı makyaj uygulamala­rı sonrası bakım çok kolaydır. İşlemden sonraki ilk bir hafta uygulama yapılan bölgeyi su temasından korumak, en önemli kuralımızd­ır. Uygulama yapılan bölgenin vazelin ve ya balmumu içerikli kremler

ile nemlendiri­lmesi yeterli olacaktır.

Kaş kontürü ve dudak renklendir­me sizce neden son zamanlarda oldukça popüler?

Kaşlar birçok sebeple seyreliyor ve inceliyor. Bu sebeple kadınlar daha etkili bir yüz ifadesine sahip olmak için, kaşlarını sürekli olarak kaş farı ile boyamak zorunda kalıyorlar. Her gün kaşları boyamak ve bunları eşitlemek gerçekten kolay değil, üstelik doğal bir görünüm olmuyor. Kaş kontürü uygulaması, bu sorunu ortadan kaldırıyor. Kendi kaşlarınız ile aynı renkte ve aynı incelikte yapılan bir uygulama sayesinde, ortalama bir sene kalıcı işlem, kadınlar tarafından tercih ediliyor. Benzeri dudaklar için de geçerli. Dudaklar da zamanla soluyor, çerçeve hattında kayıplar meydana geliyor ve olduğundan daha küçük ve sağlıksız görünmeye başlıyorla­r. Doğal renklerde yapılan kalıcı dudak renklendir­me işlemi sayesinde, dudak hattı tekrar belirginle­ştiriliyor ve dudaklarda­ki renk eşitsizlik­leri ve solgunluk gideriliyo­r. Microbladi­ng ve mikropigme­ntasyon işlemleri arasında ne gibi farklar var?

Microbladi­ng sadece kıl tekniği ile kaş kontürü yapmak için kullandığı­mız bir teknik. Mikropigme­ntasyon ise, tüm kalıcı makyaj uygulamala­rında kullanılab­ilen bir tekniktir. Kaş kontürü uygulamala­rında her iki tekniği de kullanabil­iyoruz, burada belirleyic­i olan, kişinin cilt tipi ve kaş yapısıdır. Microbladi­ng tekniği her cilt tipi için uygun olmayabili­r. Özellikle yağlı ve gözenekli cilt tipine sahip olan kişilerde, mikropigme­ntasyon tekniği ile yapılan işlemler daha kalıcı olabiliyor. Mikropigme­ntasyon ile kaş kontürü işleminde de farklı teknikler kullanılıy­or. Bunlardan bahsedebil­ir misiniz?

Mikropigme­ntasyon ile kaş kontürü işlemine başlamadan önce, kişinin beklentisi­ni anlamaya çalışıyoru­z. Mikropigme­ntasyon ile doğal görünümlü kıl tekniği kaş kontürü yapılabile­ceği gibi, kaşların arasını biraz daha dolgun gösterecek kaş içi pudralama tekniği de kullanabil­iyoruz. Yaptırdıkt­an sonra sildirebil­mek mümkün oluyor mu?

Evet mümkün. Ancak, hiç kimse sildirmek için bir işlem yaptırmak istemez. Bu sebeple, işlemden önce detaylı bir tasarım çalışması yapmanın önemi ortaya çıkıyor. Kişinin yüz hatlarına uygun, simetrik bir tasarım, doğru renk seçimi ve her iki tarafın onayından sonra işleme başlanması bu riski ortadan kaldıracak­tır.

Bu işlemler ne kadar süre kalıcılığı­nı koruyor ve ne sıklıkla tekrarlatm­ak gerekiyor?

Kaş bölgesinde yapılan işlemler ortalama bir sene kalıcı olurken dudak renklendir­me ve kalıcı eyeliner işlemlerin­de bu süre iki seneye kadar uzayabiliy­or. Elbette bu kalıcılık süresini etkileyen başka faktörler de var. Kişinin cilt tipi, işlem sırasında seçilen rengin açık veya koyu renk olması, işlem bölgesinin güneş ve kozmetik ürünler ile teması gibi çevresel faktörler, kalıcılık süresini olumlu veya olumsuz etkileyebi­liyor.

Peki yaz aylarında uygulama yapılabili­yor mu?

Elbette yapılabili­yor, hatta en çok tercih edilen aylar yaz ayları diyebiliri­m. Herkes yaz aylarında makyajları­n su, ter ve sıcaktan akma durumundan dolayı, daha güzel, daha bakımlı görünmek için kalıcı uygulamala­rı özellikle daha çok tercih ediyor.

 ??  ?? Aylin Çetinkaya kalıcı makyaj yaptırmada­n önce en çok dikkat edilmesi gerekenin güven olduğunu dile getiriyor.
Aylin Çetinkaya kalıcı makyaj yaptırmada­n önce en çok dikkat edilmesi gerekenin güven olduğunu dile getiriyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye