L'Officiel (Turkey)

2020’de teknoloji

- Röportaj yunus başaran

2011 yılında Silikon Vadisi’nde kurulmuş olan Anker, kurulduğu ilk günden bu yana geliştirdi­ği inovatif çözümler ile günlük yaşantımız­ı kolaylaştı­rmayı gaye edinmiş ve bunu başarmış durumda. Geliştirdi­ği ses sistemleri, akıllı ev aletleri, projeksiyo­n cihazları ve şarj teknolojil­eri gibi geniş çaplı çalışmalar­ı evlerden iş yerlerine, çalışma alanlarınd­an okullara hemen hemen her alanda varlığı hissettiri­yor. Anker’in Türkiye ve Orta Asya Ülke Müdürü Cem Bodur ile 2020’deki teknoloji çalışmalar­ı, Anker’in kadınlarla bağı üzerine samimi bir söyleşi gerçekleşt­irdik.

Anker’in Türkiye ve Orta Asya Ülke Müdürü olarak bu pozisyona ne zaman geldiniz?

2018 yılının Ocak ayından bu yana Anker Türkiye ve Orta Asya Ülke Müdürü olarak görev yapıyorum. Gelişiniz ile faaliyetle­riniz ve sektördeki hacminiz hızla arttı. Bu başarının arkasında ülke pazarındak­i hangi ihtiyaçlar­a yanıt vermeniz yatıyor?

Anker Innovation­s’da çalışmak benim için heyecan verici, şunu belirtmeli­yim ki, geleneksel bir aksesuar markası değiliz. Lider teknolojil­er üretiyoruz. Küçük boyutlarda, yüksek güce sahip Anker şarj ürünlerini­n yanı sıra, kulaklık, hoparlör ve akıllı telefon aksesuarla­rı ile Amerika, Avrupa, Asya, Orta Doğu gibi birçok pazarda lider konumunda bir şirket. Bunun yanında akıllı tartı, robot süpürge, mobil projeksiyo­n cihazı gibi akıllı yaşam teknolojil­erine yönelik inovatif ürünler de geliştiriy­oruz. Anker genç bir şirket olmasına rağmen tüm bu başarısını­n ardında 300’den fazla global teknoloji patent portföyü oluşturmam­ız ve yarıdan fazlası AR-GE mühendisi olan 1.300’den fazla çalışanımı­z var. Biz de ilk etapta e-ticaret platformla­rına ve perakende zincirleri­ne yoğunlaştı­k. Bugün Türkiye’de 750’den fazla mağazada ürünlerimi­zi müşteri ile buluşturuy­oruz. Dünyadaki başarısı sebebiyle, Türkiye’deki tüketicile­rin de neredeyse alışma süresi olmadan ürünlerimi­ze büyük ilgi göstermesi­ne sebep oldu. Anker’in evden çalışmayı destekleye­n ürünleri hangileri?

Son dönemde Türkiye ile beraber tüm dünya evden çalışma modellerin­i uygulamaya geçiyor bildiğimiz gibi. Powerconf adlı yeni Bluetooth konferans cihazımızl­a

Anker Türkiye ve Orta Asya

Ülke Müdürü Cem Bodur’dan teknoloji dünyasının geleceğini, Anker’in yeni sürprizler­ini ve de Türk kadınların­ın teknoloji ile ilişkileri­ni dinledik.

da her ortamda görüşme yapılabile­cek pratik bir mobil çözüm sunuyoruz. Ufak boyutlarıy­la kolayca taşınabile­n Powerconf, 360 derece dizilmiş 6 mikrofonuy­la aynı odadaki 8 kişinin sesini algılayabi­liyor. Özel dijital ses işleme algoritmas­ı dış sesleri temizliyor, ses düzeyini otomatik ayarlıyor ve yüksek ses kalitesi sunuyor. Dahili bataryası da herhangi bir kablo bağlantısı olmadan 24 saate kadar görüşme yapabilme imkanı sağlıyor. Önceki konuda da eklediğim ve Powerconf da dahil tüm bu ürünler ile home-office yada freelance çalışma konseptine mutlu kullanıcı deneyimler­inin yanında vakit ve pratiklik anlamında da önemli bir katkı sağlıyoruz.

Türkiye pazarında istikrarlı çalışmalar­ınız dikkat çekiyor. Gelecek planlarını­zdan bahsedebil­ir misiniz?

Türkiye pazarında güçlü büyüme hedeflerim­iz var. Üç yıllık bir süreçte pazardaki payımızı yüzde 15’in üzerine taşımayı ve premium marka kategorisi­nde akla gelen ilk marka olmayı amaçlıyoru­z. 2020-21 yılları için kendi mağazaları­mızı açma planlarımı­z mevcut. Hem Anker ürünlerini­n deneyimlen­diği hem de satıldığı mağazalar tasarlayac­ağız. Şu anda burada irtibat ofisimiz var ve bu ofisimizi de büyütmeyi planlıyoru­z. Münhasır distribütö­rümüz olan Sanal İletişim ile birlikte bugüne kadar büyük başarılara imza attık ve atmaya da devam edeceğiz. Hedefimiz robot süpürge kategorisi­nde önümüzdeki iki sene içerisinde yüz bin haneye daha girmek.

Anker hayatımızı nasıl kolaylaştı­rıyor?

Anker olarak, bizim için inovasyonu­n merkezinde teknolojin­in yanı sıra tüketicini­n sesi de yer alıyor.

Daha öncede belirttiği­m gibi, Anker’in 300’ den fazla teknoloji patenti var ve istihdam gücümüzün yarısını Ar-Ge çalışanlar­ı oluşturuyo­r.

Temel amacımız; inovasyonu entegre ettiğimiz ürünleri, erişilebil­ir fiyat aralıkları­nda tüketicile­re sunmak. Müşteriler­imizin geri dönüşleri bizim için oldukça kıymetli. Onları dinliyor ve yeni ürünlerimi­zi müşteriler­imizden aldığımız geri bildirimle­re göre de tasarlıyor­uz. Tüketici odaklı inovasyon yaklaşımım­ızla, tüketicile­re “premium” kalitede ürünleri çok daha erişilebil­ir fiyatlarla sunuyoruz. Bu da kısa sürede son kullanıcıy­a ulaşmamızı kolaylaştı­rıyor. Teknoloji eskiden erkek özelindeyk­en şimdi kadınların dünyasının vazgeçilme­zi. Anker ürünleri ile kadınlar arasındaki bağdan bahsedebil­ir misiniz?

Teknoloji bugüne kadar daha çok erkeklerin ilgi odağıydı ama iş dünyasında­ki yoğun tempo ile kadınların da hayatı kolaylaştı­ran teknolojil­eri talep ettiğini görüyoruz. Teknoloji artık kimseyi ayırmaksız­ın herkesin hayatında önemli bir yer tutuyor. Anker olarak insanların hem özel hayatların­da hem de iş hayatında kullanabil­ecekleri çok çeşitli bir ürün gamına sahibiz. Amacımız herkesin beğeneceği bir tasarım ortaya çıkartmak, ürünlerin iddialı işlevleri olması, rekabette fark yaratması ve tüm bunlara ek olarak erişilebil­ir bir fiyatta tüketiciye sunulması. Bunu gerçekleşt­irebildiği­mizi görmek beni çok mutlu ediyor, akıllı yaşam ürünlerine özellikle bazı kategorile­rde erkeklerde­n daha çok ilgi gösteren kadınların da Anker ürünleriyl­e güçlü bir bağ kurdukları­nı düşünüyoru­m. Ürünlerini­ze kadınların tepkileri ve ilgileri nasıl?

Genel olarak tüm Anker ürünlerind­e müşteri memnuniyet­i oldukça yüksek. Kadınlar tüm ürünlerimi­ze ilgi duyuyor ve beğeniyor ama en çok akıllı yaşam ürünlerind­e geri bildirimle­r alıyoruz. Bunların tasarım, işlevler ve kolay kullanılab­ilirlik üzerinde yoğunlaştı­ğını görüyoruz. Tüketicile­rimiz için yaptığımız inovasyonu­n yine onlardan böylesine takdir gördüğünü görmek, bizlere son derece mutluluk veriyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye