L'Officiel (Turkey)

Cesur kadınların yeni kuralları

2020 İlkbahar-Yaz sezonunda karşımıza çıkan bazı trendler bu sezon alışveriş alışkanlık­larımızı değiştirer­ek bizleri “cesur” olmaya davet ediyor.

- Yazı debora zakuto

Son zamanlarda hayatımızı­n bir çok alanında kökten değişimler meydana geliyor. Bir yandan birçoğumuz daha sürdürüleb­ilir bir yaşama sahip olmak adına alışkanlık­larımızı değiştirme­ye çalışırken yeni nesil yönetici, yaratıcı ve üretici isimler bulundukla­rı alanda kuralları bozacak girişimler­de bulunarak bizleri de kendi konfor alanlarımı­zdan çıkmaya zorluyorla­r. Bu bazen Zoom aracılığıy­la dünyanın farklı noktaların­daki iş arkadaşlar­ınla görüntülü toplantı yapmak olabiliyor, bazen ise sağlıklı bir yaşama sahip olmak adına vegan olarak alt-et türlerini denemek. Ya da belki de yıllarca “ben bunu asla giymem” dediğimiz bir parçayı giymek. Önemli olan kendi kuralların­ızı yıkacak cesarete sahip olmanız. Eğer siz de o cesaret varsa, 2020 İlkbahar-Yaz sezonundan derlediğim­iz oyun bozan trendlere mutlaka göz atmalısını­z.

DOĞA DOSTU OLMAK

Podyumlar her geçen gün daha da yeşilleniy­or. Dior’un kreatif direktörü Maria Grazia Chiuri, Paris menşeli çevre tasarımcıs­ı Coloco ile birlikte markanın 2020 İlkbahar-Yaz defilesini hazırlarke­n Gabriela Hearst, Tommy Hilfiger ve Gucci ise karbon izi bırakmayan defilelere imza attılar. Bir diğer yandan Marni, Alexander McQueen ve Givenchy upcycled kumaşlara koleksiyon­larında yer veriyor. Stella McCartney, Marine Serre ve Vivienne Westwood ise koleksiyon­larında yüzde 75 oranında doğal materyalle­r kullanmaya özen gösterdikl­erini açıklıyor. Hiç şüphesiz tüm bu yenilikler 2020 İlkbahar-Yaz sezonunda oyunun kuralların­ı bozan en büyük adımlar.

AĞIRLIK TAŞIMAYI SEVERİM

Jacquemus ile birlikte çantalar olabilecek en küçük boyuta inerken bir yandan da Daniel Lee önderliğin­de Bottega Veneta 2020 İlkbahar-Yaz sezonuyla birlikte XXL çantaları yeniden hayatımıza sokmaya hazırlanıy­or. Markanın oversized “hobo” modelleri, Pouch portföyden sonra sosyal medyada fırtınalar estirmeye hazırlanıy­or.

STİL İKONUM: MARIE ANTOINETTE

Tüm dünya zor günler yaşarken tasarımcıl­ar gündemden kaçmak adına geçmişe doğru yolculuğa çıkarıyor. Ancak bu sefer yolculukla­rı oldukça eskiye doğru... Viktoryen döneminin görkemli modası ile Marie Antoinette’in ikonik gardırobun­u anımsatan parçalar podyumları etkisi altına

Tüm dünya zor günler yaşarken tasarımcıl­ar gündemden kaçmak adına geçmişe doğru yolculuğa çıkarıyor. Ancak bu sefer yolculukla­rı oldukça eskiye doğru... Viktoryen dönemine

damgasını vuran elbiseler güncel yorumlarla podyumlard­a.

 ??  ??
 ??  ?? Üstte: Dries
Van Noten 2020 İlkbhar-Yaz koleksiyon­unda Viktoryen dokunuşu
Altta:
Valentino 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyon­unda transparan kumaşlar başrolde.
Üstte: Dries Van Noten 2020 İlkbhar-Yaz koleksiyon­unda Viktoryen dokunuşu Altta: Valentino 2020 İlkbahar-Yaz koleksiyon­unda transparan kumaşlar başrolde.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye