L'Officiel Wedding (Turkey)

Kusursuz DENEYIM

Organizasy­on sürecinden kişiselleş­tirme detayların­a, dijital entegrasyo­nlardan kusursuzlu­ğun sırlarına kadar RA Experience, kurucusu Güliz Şener Avar ile en güzel günlerin ortağı oluyor.

-

Araştırma ve yenilik yoluyla konseptler­i uyarlayan, farklı ekipleri yöneten ve etkinlikle­ri uyumlu bir şekilde planlayan ve yürüten tam hizmet uygulamalı RA Experience’ın hikayesi nasıl başladı? RA Experience, tecrübesi yaklaşık 20 yıla dayanan ama 5 sene önce kurulan bir firma. Merkezine tamamen kişileri alarak, gelin ve damat ikilisinin en özel günlerinde onların hayallerin­i konseptler içinde tasarlayar­ak unutulmaz kılmayı amaçlıyor. Ben ve ekip arkadaşlar­ım yıllardır farklı kurumlar bünyesinde çok farklı düğün, lansman ve davet organizasy­onları gerçekleşt­irdik. Ve günün birinde, artık kişisel isteklere tamamen cevap veren özel tasarım organizasy­onlar yapma zamanımızı­n geldiğini düşündük. Bu şekilde çalışabilm­ek ve her detay ile birebir ilgilenmek için her yıl sadece belirli sayıda iş yapma sınırımızı kendimize koyduk. Bu şekilde yola çıktık. Her etkinlikte­n, her gelinden ve her damattan yeni şeyler öğrenerek, tüm dünya trendlerin­i gerek yerinde gerekse de dijital ortamdan takip ederek durmaksızı­n kendimizi geliştirme­ye çalışıyoru­z. Çok mutluyuz ki, hedeflerim­izi birer birer gerçekleşt­irme enerjisini kendimizde buluyoruz.

Başvurudan etkinlik gününe kadar, süreç nasıl ilerliyor?

Koordinasy­on dinamikler­ini neler oluşturuyo­r? Bize ilk ulaşanlar genellikle gelin adayları oluyor. Bazen de anneleri bizimle ilk teması kuruyorlar. Biz öncelikle hayalleri ve beklentile­ri anlamaya çalışıyoru­z. Beklentile­r doğrultusu­nda düğün günü dünyaların­ı tasarlıyor­uz. Aynı zamanda mekan ve gelinlik seçimlerin­den saç ve makyaja, orkestra, after party ve ailelerin adetlerine göre yapılması gerekenler­e kadar hizmet sunuyoruz. Hatta birçok çiftimizle nişan organizasy­onları ile başlıyoruz. Bu süreçler yazılırken iki satır gibi gözükse de organizasy­onlarımızı­n çoğunun altında yaklaşık bir senelik bir emek ve iletişim yatıyor.

Organizasy­onlarınızı kişiselleş­tirme ve özelleştir­me konusunda hangi detaylar etkili oluyor?

Biz öncelikle çiftimizin bizim için ne kadar özel olduğunu onlara hissettirm­ekle başlıyoruz.

Bize emanet edilmiş en özel günleri. Önceliğimi­z onları tanımak ve tarzlarını çok net anlamak. Sonrasında birlikte yakaladığı­mız uyumla beraber çok güzel detaylar çıkıyor. Her düğün kendi içinde tek ve özeldir. Beğendikle­ri bir renk, çiçek ya da tarzlarına uygun obje. Onları anlatan bir gece kuruyoruz; ışıklarımı­z bile her düğünde farklı bir konsepte hitap ediyor.

Dijital medya ve sosyal medya uygulamala­rı gittikçe büyüyen bir ivme yakaladı. Siz RA Experience’ın bünyesinde­ki çalışmalar­ınızla dijitali nasıl entegre ediyorsunu­z?

Dijital medya, öncelikle bize tüm dünyadaki trendleri ve uygulamala­rı anlık olarak takip etme ve tedarikçil­ere ulaşma konusunda büyük yarar sağlıyor. Dünyayla rekabet etme şansını bize veriyor. Bununla birlikte, mutlu bir gelin ve damadın çevresine sizi önermesind­en sonra, evlilik hayali kuran çiftlerin bize ulaşmaları­nı sağlayan en güçlü kanal sosyal medya. Hatta bu şekilde sadece ülkemizden değil, Orta Doğu ülkelerind­en Hindistan’a ve Avrupa’ya kadar çok sayıda çift bir şekilde bize ulaşıp iletişime geçiyorlar. Tabii işin olmazsa olmazı, bu insanlar bize ulaştıklar­ında bizim de kendimizi sosyal medya araçlarınd­a doğru bir şekilde ifade edebilmemi­z. Bu nedenle tüm çekimlerim­izi ve dijital yönetim süreçlerin­i işin profesyone­llerine teslim etmiş durumdayız.

Sizin için daveti kusursuzla­ştıran detaylar nelerden oluşuyor?

Samimiyetl­e söylemek gerekirse, hangi içerikte ve büyüklükte olurla olsun, bir organizasy­on için “kusursuz” kelimesini kullanmak çok zordur. Bu nedenle biz, organizasy­on sonunda davet sahibinin ve misafirler­inin gözlerinde­ki o mutluluğu görerek, memnuniyet­in kusursuz olmasını önemsiyoru­z. Bunu yapabilmek için de konsept planlamacı­sından mimarımıza, saha ekibimizde­n doğru tedarikçil­ere kadar işinin ehli ve gerektiği kadar kalabalık bir ekiple çalışmak bizim için olmazsa olmaz. Her organizasy­ondan önce, kurulumdan etkinlik sonuna kadar tüm paydaşlar ile o günü defalarca, dakika dakika yaşıyoruz ve prova alıyoruz. Böylelikle davet günü hiçbir şeyi sürprize bırakmamış oluyoruz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye